4/29/2015

Tava vārda zvaigžņu kods

Skait­ļiem sa­ska­ņā ar nu­me­ro­lo­ģi­jas fi­lo­zo­fi­ju tiek pie­šķirts uni­kāls okults rak­stu­ro­jums. Pa­ras­ti iz­man­to vien­kār­šos skait­ļus – no 1 līdz 9. Arī kat­ru bur­tu var «pār­vērst» skait­lī, ņe­mot vē­rā bur­ta kār­tas skait­li al­fa­bē­tā. Tā­dē­jā­di jeb­kurš vārds var tikt iz­man­tots skait­lis­kos, nu­me­ro­lo­ģis­kos ap­rē­ķi­nos. 

Tā­pēc ir ie­spē­jams nu­me­ro­lo­ģis­ki ana­li­zēt arī cil­vē­ka vār­du un uz­vār­du. Vārds ir viens no per­so­nī­bu vei­do­jo­ša­jiem fak­to­riem, kas at­klāj mū­su in­di­vi­du­ali­tā­ti. Ne­re­ti mūs da­žā­dās si­tu­āci­jās dē­vē at­šķi­rī­gi – mā­jās, dar­bā, drau­gu pul­kā, di­va­tā ar mī­ļo­to. Ga­dās, ka pa­ši iz­vē­la­mies ci­tu vār­du, ie­sau­ku vai pseido­nī­mu. Vai esat ie­vē­ro­ju­ši, ka ir cil­vē­ki, ku­rus vi­si uz­ru­nā ti­kai uz­vār­dā? Tā­dos ga­dī­ju­mos mai­nās pla­nē­ta, ku­ras pa­spār­nē at­ro­das kon­krē­tā vār­da zvaig­žņu kods.


Ša­jā tes­tā katrs ci­pars no 1 līdz 9 at­bilst sa­vai pla­nē­tai. Iz­skait­ļo­jot sa­vu zvaig­žņu ko­du, var no­teikt pla­nē­tu, kas ie­tek­mē kon­krē­to dzī­ves jo­mu – pro­fe­si­onā­lo kar­je­ru, ģi­me­nes dzī­vi, at­tie­cī­bas, ra­do­šo dar­bī­bu. 


Pie­mē­ram, iz­rē­ķi­nā­sim zvaig­žņu ko­du vār­dam un uz­vār­dam – Jā­nis Bēr­ziņš:
6+2+3+4+8=23/5; 3+8+7+5+4+4+9=40/4; 5+4=9

Sa­skai­tiet vi­sus vār­da, uz­vār­da (vai arī ti­kai ie­sau­kas, mīļ­vār­di­ņa, pseido­nī­ma utt.) bur­tiem at­bil­stī­gos ci­pa­rus, ka­mēr ie­gū­siet vien­ci­pa­ra skait­li. Pēc tam sa­lī­dzi­niet, ku­ras pla­nē­tas rak­stu­ro­ju­mam cil­vē­ka vārds, ie­sau­ka, pseido­nīms at­bilst. Ša­jā pie­mē­rā Jā­ņa Bēr­zi­ņa zvaig­žņu kods ir 9, kas at­bilst Mar­sam.

Skait­lis 1: Sau­le. Vie­ni­nieks – vi­sa sā­kums. Cil­vē­ki, ku­ru aiz­gād­ne ir Sau­le, ir ļo­ti spē­cī­gas per­so­nī­bas un lī­de­ri. Vi­ņi ir im­pul­sī­vi – vis­pirms da­ra, pēc tam do­mā, un vi­ņus ne­var ne­pa­ma­nīt. Sau­les cil­vē­ki gūst pa­nā­ku­mus jeb­ku­rā no­dar­bē. Vi­ņiem pie­mīt mērķ­tie­cī­ba, mēdz gan būt va­ras­kā­ri, bet ir arī augst­sir­dī­gi, tais­nī­gi, ar at­bil­dī­bas iz­jū­tu ap­vel­tī­ti un ini­ci­atī­vas ba­gā­ti cil­vē­ki. Har­mo­nis­kas at­tie­cī­bas vei­do­sies ar šā pa­ša ti­pa cil­vē­kiem.


Skait­lis 2: Mē­ness. Mē­nes­tiņš sa­vus pa­valst­nie­kus pa­da­ra emo­ci­onā­lus. Šie cil­vē­ki var būt at­klā­ti un diem­žēl arī nai­vi – kā bēr­ni. Diem­žēl tā­pēc, ka ci­ti šo at­vēr­tī­bu un pa­ļā­vī­bu mēdz iz­man­tot. Vieg­li kon­tak­tē­jas un ātr­i pie­mē­ro­jas ap­kār­tē­jiem ap­stāk­ļiem. Vi­ņiem ir at­tīs­tī­ta in­tu­īci­ja, un, tai pa­tei­co­ties, spēj īs­te­not mēr­ķus ar ne­lie­lu pie­pū­li, jo in­tui­tī­vi at­rod vien­kār­šā­ko vei­du. Tas gan ne­no­zī­mē, ka vien­kār­šā­kais ceļš bū­tu ne­cie­nī­gā­kais vai kā ci­tā­di vēr­tē­jams slik­tāk par sa­rež­ģī­tā­ku ri­si­nā­ju­mu. Vi­ņi nav sma­ga, sa­rež­ģī­ta rak­stu­ra cil­vē­ki, bet var pie­dzī­vot ga­ra­stā­vok­ļa svār­stī­bas, un no tām iz­kļūt pa­līdz Sau­les cil­vē­ki, kas ir emo­ci­onā­li no­tu­rī­gā­ki. Ga­dās, ka kļūst no­slēg­ti – kā jau in­tro­ver­ti cil­vē­ki. Pro­blē­mas, ku­ras Mē­ness cil­vē­ki cen­šas ri­si­nāt iek­šē­ji, tad arī no­ved pie ga­ra­stā­vok­ļa mai­ņām. Mē­ness cil­vē­ki at­bil­dī­gi un no­piet­ni iz­tu­ras pret lau­lī­bas un ģi­me­nes in­sti­tū­ci­ju, ir uz­ti­cī­gi un lab­prāt uz­tu­ras ģi­me­nes lig­zdi­ņā. Vi­ņiem pie­mīt pie­tie­ka­mi stingrs rak­sturs, vi­ņus ne­maz tik vieg­li ne­var pie­spiest de­jot pēc sve­šas sta­bu­les. Mē­ness pa­valst­nie­ki ir ne­at­ka­rī­gi, dip­lo­mā­tis­ki un at­bil­dī­gi cil­vē­ki.


Skait­lis 3: Ju­pi­ters. Šī pla­nē­ta sa­vē­jos ap­bal­vo ar op­ti­mis­mu. Vi­ņi cie­na ci­tus un vē­las sa­ņemt tā­du pa­šu at­tiek­smi. Vi­ņi kā mag­nēts pie­velk lai­mi un har­mo­ni­ju. Nav uz­stā­jī­gi, bet sa­vu da­bū. Mēdz rak­ņā­ties sa­vā dvē­se­lē, mek­lēt dzī­ves jē­gu, bet tam ir po­zi­tī­vi re­zul­tā­ti. Vi­ņi ga­na la­bi ir ie­pa­zi­nu­ši se­vi un var ob­jek­tī­vi no­vēr­tēt ci­tus jau pa­šā pir­ma­jā acu mir­klī. Kā rent­gen­apa­rāts. Sa­pro­tot, ka ne­viens nav ide­āls, vi­ņi tie­cas piln­vei­dot se­vi, bet ne­pra­sa, lai vis­pirms mai­nās ci­ti. Pa­līdz un aiz­stāv tos, ku­riem va­ja­dzīgs at­balsts. Ir de­vī­gi, ne­sa­vtī­gi, pa­tīk ce­ļot. Har­mo­nis­kas at­tie­cī­bas ar sa­va zvaig­žņu ko­da, Ve­ne­ras un Mar­sa ti­pa cil­vē­kiem.


Skait­lis 4: Urāns. Par šā ti­pa cil­vē­kiem var teikt – ļo­ti stūr­gal­vī­gi un dzī­vo ar sa­vu tais­nī­bu. Vi­ņiem ir paš­iem sa­vi priekš­sta­ti par pa­sau­li un dzī­ves prin­ci­pi, ku­rus vi­ņi ie­vē­ro pat tad, ja tie ne­at­bilst vis­pār­pie­ņem­tām uz­ve­dī­bas nor­mām. Vis­sva­rī­gā­kā vi­ņu īpa­šī­ba ir ne­at­ka­rī­ba. Vi­ņiem pie­mīt lie­la at­bil­dī­bas iz­jū­ta. «Urā­nie­šiem» pa­tīk da­ba, un vi­ņi mek­lē drau­gus ar līdz­īgām īpa­šī­bām un in­te­re­sēm. Vi­ņiem ir daudz pa­zi­ņu, un vi­ņi al­laž iz­rā­da prie­ku, tie­ko­ties un ru­nā­jo­ties ar drau­giem un pa­zi­ņām. Šā ti­pa cil­vē­ki ir kus­tī­gi, sa­bied­ris­ki, strā­dī­gi. Vi­ņiem ir la­ba at­mi­ņa, bet bie­ži var kļūt ner­vo­zi. La­bas or­ga­ni­za­to­ra do­tī­bas.


Skait­lis 5: Mer­kurs. Šā ti­pa cil­vē­ki ir ap­vel­tī­ti ar dar­bī­gu un at­jau­tī­gu prā­tu. Vi­ņi lab­prāt iz­rā­da ini­ci­atī­vu, pa­tīk viss jaun­ais un bie­ža ap­stāk­ļu mai­ņa. Ru­tī­na vi­ņus no­māc. Ar en­tu­zi­as­mu ķe­ras pie ik­vie­na dar­ba, un viss vi­ņiem pa­do­das, dar­bi šķi­ras. Mer­ku­ra cil­vē­ki ir pie­dzi­mu­ši ar strau­ju da­bu – ci­tiem ar to ir jā­sa­mie­ri­nās. Vi­su da­ra ātr­i – ātr­i do­mā, ātr­i pie­ņem lē­mu­mus. Cil­vē­ki, kas at­ro­das šīs pla­nē­tas ie­tek­mē, tie­cas pēc zi­nā­ša­nām, ir paš­kri­tis­ki un spēj gau­mī­gi un mai­gi kri­ti­zēt sa­vus drau­gus, ne­ap­vai­no­jot cil­vē­kus. Tur­klāt vi­ņi spēj pa­teikt īs­tos vār­dus pa­rei­za­jā brī­dī. Kad vi­ņi pie­dzī­vo ne­veik­smi, tad gan ātr­i var kļūt no­māk­ti un dep­re­sī­vi. Mer­ku­ra cil­vē­ku pie­vil­cī­ba aiz­stāj dau­dzas ci­tas īpa­šī­bas, kas bū­tu ne­pie­cie­ša­mas ģi­me­nes dzī­vē. Vi­ņiem ne­pa­tīk saim­nie­kot, to­ties iz­rā­da in­te­re­si par itin vi­sām dzī­ves jo­mām. At­rod ko­pī­gu va­lo­du ar gan­drīz vi­su ti­pu pār­stāv­jiem.


Skait­lis 6: Ve­ne­ra. Jū­tī­gi, mī­les­tī­bas pār­pil­ni un mī­les­tī­bu alk­sto­ši cil­vē­ki, jo vi­ņus zem sa­va sau­dzē­jo­šā spār­na ies­kā­vu­si pa­ti dai­le – Ve­ne­ra. Vi­ņi spēj ap­burt ik­vie­nu, un tas pa­līdz sa­rež­ģī­tās si­tu­āci­jās, kad va­ja­dzē­tu iz­rā­dīt rak­stu­ra stin­grī­bu un at­ta­pī­bu. Eh, šo īpa­šī­bu Ve­ne­ras cil­vē­kiem… nav. Vi­ņiem pa­tīk viss skais­tais, tas, ko dē­vē­jam par ga­rī­gām ma­tē­ri­jām. Bie­ži vien gūst at­zi­nī­bu kā­dā no māk­slas no­za­rēm. Vi­ņiem vien­mēr ir nau­da, ku­ru iz­lie­tot ie­mī­ļo­ta­jām no­dar­bēm, jo Ve­ne­ras cil­vē­ki bie­ži vien spēj iz­de­vī­gi ap­pre­cē­ties – ar pār­ti­ku­šu ot­ro pus­īti. Ve­ne­ras cil­vē­ki ir pie­vil­cī­gi, pie­mīt iz­smal­ci­nā­ta gau­me. Jā­uz­ma­nās, lai ne­kļū­tu augst­prā­tī­gi. At­vēr­ti vi­sam jaun­ajam, un vi­ņiem dro­ši var jau­tāt par to, kas mo­dē. Ja jā­pa­veic kāds uz­de­vums, tad uz vi­ņiem var pa­ļau­ties, jo šā ti­pa cil­vē­ki ir ļo­ti strā­dī­gi. To­mēr vis­lab­prā­tāk vi­ņi at­pū­šas, at­vel­dzē­jot gan mie­su, gan ga­ru. Mier­mī­lī­gi cil­vē­ki, la­bi sa­dzī­vo ar ik­vie­nu no šo de­vi­ņu pla­nē­tu ti­pu pār­stāv­jiem.


Skait­lis 7: Nep­tūns. Pla­nē­ta Nep­tūns ir cie­ši sais­tī­ta ar Mē­ne­si, tā­pēc «nep­tū­nie­šiem» vei­do­jas har­mo­nis­kas at­tie­cī­bas ar Mē­ness cil­vē­kiem. Vi­ņi ir mai­ga rak­stu­ra, pie­kā­pī­gi cil­vē­ki. Var aiz­rau­ties ar re­li­ģi­ju un fi­lo­zo­fi­ju, bet dzī­vē ir ne­prak­tis­ki. Tā­pēc nau­da ma­kā un ban­kas kon­tā ne­tu­ras, bet ja ir, tad ātr­i iz­kūst. Ļo­ti gud­ri cil­vē­ki, ap­vel­tī­ti ar ne­pa­ras­tu prā­tu, vi­ņi spēj ģe­ne­rēt pa­tie­si ģe­ni­ālas ide­jas. Diem­žēl sa­viem spē­kiem ie­sāk­to ne vien­mēr no­ved līdz ga­lam, jo ir ha­otis­ki. Tā­pēc va­ja­dzī­ga pa­lī­dzī­ba no ma­las, jo pa­ši ar grū­tī­bām spēj pie­ņemt lē­mu­mus. Var pā­rāk aiz­rau­ties ar azart­spē­lēm. Ļo­ti jū­tī­gi, tā­pēc ne­pa­tīk strī­di un skan­dā­li, bet tu­vi­nie­ki var būt dro­ši, ka Nep­tū­na cil­vē­ki vien­mēr iz­rā­dīs līdz­jū­tī­bu un pa­lī­dzēs. Var ie­sais­tī­ties lab­da­rī­bas pro­jek­tos. Fi­zis­ki nav spē­cī­gi. Mēdz būt kap­rī­zi un ne­spēj se­vi ie­ro­be­žot.


Skait­lis 8: Sa­turns. Vien­tuļ­nie­ki. Ap­kār­tē­jie Sa­tur­na cil­vē­kus bie­ži vien ne­sa­prot. Ār­ēji šķiet vē­si, bet tā ir mas­ka, lai no­slēp­tu al­kas pēc sirds sil­tu­ma un lab­klā­jī­bas. Vi­ņiem ne­pa­tīk virs­pu­sī­gums, pa­vir­šī­ba, vi­ņi ne­pie­ņem pār­stei­dzī­gus lē­mu­mus. Sa­tur­na cil­vē­kiem pa­tīk sta­bi­li­tā­te, ta­jā skai­tā ma­te­ri­ālā. Dzī­vē vi­su sa­sniedz ar sma­gu dar­bu, bur­tis­kā no­zī­mē – le­jot svied­rus; ne­kas pie vi­ņiem ne­at­nāk vieg­li, ne­no­krīt kā no zi­la gai­sa. Vi­ņi at­zīst past­āvī­gas at­tie­cī­bas, past­āvī­bu dar­bā un ie­ra­du­mos. Ri­tu­ālu cil­vē­ki – ja no rī­ta iz­kāpj no gul­tas ar krei­so kā­ju, tad da­ra to vi­su mū­žu. Ve­cum­die­nās ne­re­ti ir ļo­ti la­bi no­dro­ši­nā­ti. Pie­mīt spī­tī­ba, kas ļauj sa­sniegt mēr­ķus. Pun­ktu­āli, pie­sar­dzī­gi, me­to­dis­ki un strā­dī­gi cil­vē­ki. Vi­ņi ci­tus pa­kļauj, ne­vis pa­kļau­jas kā­dam. Ir uz­ti­ca­mi, un uz vi­ņiem var pa­ļau­ties. Har­mo­nis­kas at­tie­cī­bas ar Mē­ness cil­vē­kiem.


Skait­lis 9: Marss. «Mar­sie­ši» ir ga­ta­vi vi­su ie­ka­rot pa­šu spē­kiem. Ja sa­stop šķēr­šļus vai ir spies­ti uz­klau­sīt ie­bil­du­mus, tad ne­ko no tā ne­ņem par pil­nu. Drī­zāk sa­vā ce­ļā uz mēr­ķi var kļūt vēl skar­bā­ki un ne­pie­kā­pī­gā­ki, sāk pre­to­ties šķēr­šļiem ar du­bul­tu ener­ģi­ju. Vī­riš­ķī­gi cil­vē­ki ar dzelzs gri­bu, bet ne­re­ti tie­ši vi­ņu im­pul­si­vi­tā­te un ne­spē­ja no­vēr­tēt sa­vus spē­kus var iz­nī­ci­nāt Mar­sa cil­vē­kus un vi­ņu ie­sāk­tos pro­jek­tus. Mēdz būt pat­mī­lī­gi, un šī īpa­šī­ba ra­da pro­blē­mas ģi­me­nes dzī­vē un at­tie­cī­bās. Ļo­ti la­bi or­ga­ni­za­to­ri, tā­pēc ne­būs pa­de­vī­gi un pa­klau­sī­gi pa­do­tie. Vi­ņi ir uz­ņē­mī­gi, ini­ci­atī­vas ba­gā­ti, ak­tī­vi un ener­ģis­ki cil­vē­ki.

Nav komentāru: