4/15/2015

Kā aizsargāties no „ļaunas acs”

Ikviena pasaules tauta tic tam, ka ir cilvēki, kam ir maģiska „ļauna acs”, ar kuru viņi citam var nodarīt energoinformatīvu kaitējumu, kas savukārt var novest pie dažādām problēmām, psiholoģiska diskomforta, slimībām un nepatīkamām dzīves situācijām. Aizsardzībai pret šādu kaitīgu iedarbību noder dažādi paņēmieni. 
„Cilvēkiem ar „ļaunu aci” piemīt negatīvs postošs spēks, tādēļ viņus sauc par „pasaules postītājiem” un cilvēkiem jāuzmanās no tādām personām un labāk nav tiem jātuvojas, lai sev nekaitētu” (Zoar I.lpp., 68b).
Senlatvieši par „ļaunām acīm” sauca cilvēkus, kuri kaut kāda iemesla dēļ kļuvuši skaudīgi un vēlēja citiem ļaunu, izjūtot nepatiku pret citu cilvēku fizisko, materiālo vai garīgo pārākumu. Šādu skaudību ar acu skata palīdzību viņi sauca arī pa nobrīnēšanu.
Gan senlatvieši, gan citas tautas izdomājušas daudzus paņēmienus, kā pret to aizsargāt sevi, bērnus un īpašumu. Nobrīnētu bērnu vai slimnieku senlatvieši kārtīgi nomazgāja un mazgājamo ūdeni izlēja trīs reiz kaut kur pirts krāsnī.
Tiek uzskatīts, ka visspēcīgāk pret ļaunu aci aizsargā lāča nags. Tas jāiesien melnā ādas saitē un jānēsā kaklā. Pret ļaunu aci latvieši izmantoja un bērnu gultiņās lika arī irbeņu ogas, sīpolus, ķiplokus, nātres, dadžus, kā arī pīlādžu ogas un zarus.
Par labu negatīvās enerģijas novadītāju izmantoja arī spraužamadatu, kura bija iesprausta apģērbā pēc iespējas tuvāk sirdij. Lai tā darboties, adatas galviņa bija jānovieto perpendikulāri zemes virsmai.
Ja cilvēks sajūt „ļaunas acis” iedarbību, var pie sevis vairākas reizes noskaitīt „Skauģim acis grezelē, mana laime kabatā!” Ja jūtas noskausts, var lēkt arī pārim sunim, tad skaudība aizejot prom.
Citu pasaulē uzskata, ka ļaunu aci atbaida sarkanas krāsas amuleti. Skotijā pirkstus aptina ar sarkanu zīdu; Vācijā līdzi nēsāja asinszāles zariņu, bet Itālijā ar sarkanas krāsas lentēm apsaitēja mājdzīvnieku ragus. Grieķijā nobrīnētam bērnam māte nolaizīja pieri no kreisās puses uz labo pusi.
Austrumos par spēcīgu un efektīvu aizsargu uzskata zilo aci (attēlā). Tai ir apaļa vai ovāla forma, parasti piekariņa, magnētiņa vai rokassprādzes veidā. To izmanto arī, lai piesaistītu sev veiksmi un dzīvē vēlamos notikumus. 
Veiksmei

Vissenākais un iedarbīgākais aizsargāšanās paņēmiens bez citiem palīglīdzekļiem ir "kinema" – "roka ar ragiem" jeb dūre ar uz augšu izstieptu un uz priekšu pavērstu rādītājpirkstu un mazo pirkstiņu. Tas ir spēcīgs sevis aizsargāšanas līdzeklis pret ļauniem nodomiem. Viens no vienkāršākajiem paņēmieniem, kā sevi pasargāt, ir arī kāju un roku sakrustošana.
"Roka ar ragiem"

Sarkanais dzīpars: aizsardzība no ļaunas acs

No ļaunas acs ietekmes pasargā sarkans dzīpars. 
Ļauna acs – tas ir milzīgs negatīvs spēks. Runa iet par nedraudzīgiem un ļauniem skatieniem, kurus pret mums dažkārt raida no apkārtnes. Ļaunas un skaudīgas acis mūs negatīvi ietekmē un neļauj īstenot iespējas visās dzīves sfērās. Saskaņā ar kabalu, nepieciešamību pretoties negatīvām ietekmēm nedrīkst nenovērtēt. 

Cilvēki, kuri to nesaprot un ap sevi nerada aizsargekrānu, agri vai vēlu kļūst par upuriem. Kabala mums māca, ka varam novērst negatīvo ietekmi un, kas vēl svarīgāk, ka varam uz visiem laikiem atbrīvoties no negatīvā! Skatiena spēks, ja to saprotam no Kabalas viedokļa, kļūst par tikpat varenu izdziedināšanas līdzekli, cik spēj būt destruktīvs. 


Rahile un sarkanais dzīpars
Gadsimtiem ilgi sarkanais dzīpars izmantots kā aizsardzības līdzeklis. Šī senatnes gudro izstrādātā paņēmiena būtību izsaka ap diženās Matriarha sievietes Rahiles kapenēm, kuras atrodas Izraēlas zemē, apvītais sarkanais dzīpars. Šo dzīparu pēc tam sagriež gabalos un lieto apsienot ap plaukstas pamatni. Kabala kreiso roku uzskata par ķermeņa un dvēseles saņemošo pusi. Uzliekot sarkanu dzīparu uz kreisās aproces, mēs varam nodibināt dzīvībai svarīgi saikni ar aizsardzības enerģiju, kura ietver Raheles kapenes. Tas mums ļauj šo aizsardzības enerģiju nest sev līdzi un izmantot jebkurā laikā. 

Kabalisti tic, ka, saucot palīgā tādu taisnu cilvēku Gaismu kā Rahele, mēs varam saņemt palīdzību no viņu varenās enerģijas. Saskaņā ar Kabalu, Rahele pārstāv fizisko pasauli, kurā mēs dzīvojam. Viņas augstākais mērķis – aizsargāt visus savus bērnus un norobežot no ļauna. Apsienot ar septiņiem mezgliem uz kreisās plaukstas pamatnes sarkanu dzīparu un vienlaikus noskaitot Ana Beko’ah lūgšanu, mēs sevī nofiksējam viņas vareno enerģiju, kura nobloķē negatīvu ietekmi, kas var mums nodarīt ļaunu. 

Kā rīkoties
Palūdziet kādam jums mīļam cilvēkam ap jūsu kreiso aproci apsiet sarkanu dzīparu. Sākumā lai viņš vai viņa to stingri apsien un nostiprina ar parasto mezglu. Turpiniet siet mezglus, kamēr būs septiņi. Tad sev apsoliet, ka atturēsieties no negatīvām domām un spriedumiem par citiem. Tāda kaitīga uzvedība traucēs jūsu pūlēm iegūt personisku gandarījumu un aizsardzību. Bet tagad lūdziet šim cilvēkam pabeigt šo procesu, nolasot Ben Porata lūgšanu (lasa no labās uz kreiso), kura pasargā no ļaunas acs. 

Tas, kuram uz aproces sarkanais dzīpars, un kurš to lieto ar izpratni par Rahiles lomu un šeit sniegto meditāciju spēku, kuru Rahile simbolizēja materiālajā pasaulē, ir pilnīgi aizsargāts no haosa un ļaunas acs.

Nav komentāru: