6/18/2015

Alveja. Kas par to jāzina?

Alvejā ir vairāk nekā 200 aktīvo vielu, to skaitā vitamīni, minerāli, aminoskābes, taukskābes. Alvejas lapās ir želejveida viela, kas sastāv no 99% ūdens. Cilvēki alvejas labās īpašības atklājuši jau vairāk nekā pirms 5000 gadiem un izmantojuši to savas veselības uzlabošanai.

Alveja ir bagāta ar vitamīniem un minerālvielām
Alvejas sastāvā ir tādi vitamīni kā vitamīns A, C, E, holīns, B1, B2, B3, B6, kā arī vitamīns B12, kas ir atrodams vien dažu augu sastāvā. Tā satur arī dažādas minerālvielas, piemēram, kalciju, magniju, cinku, hromu, nātriju, dzelzi. 

Aminoskābes un taukskābes
Alvejas sastāvā ir arī aminoskābes un taukskābes. Auga sastāvā ir 22 cilvēka organismam nepieciešamo aminoskābju. Savukārt tā sastāvā esošās taukskābes ir ļoti noderīgas, lai mazinātu alerģijas simptomus vai gremošanas traucējumus, piemēram, omega 3 taukskābes piedalās prostoglandīnu sintēzē, kas mazinās ar alerģiju saistītu iekaisumu.

Uzlabo organisma spēju pielāgoties
Alveja palielina organisma dabisko spēju pielāgoties ārējām izmaiņām, kā arī pretoties slimībām. Uzskata, ka alveja līdzsvaro organisma sistēmu, stimulējot aizsardzības un adaptīvo mehānismu. 

Veicina gremošanas sistēmas uzlabošanos
Pareizi funkcionējošs gremošanas trakts ir atslēga uz labu veselību. Alveju izmanto, lai attīrītu gremošanas traktu un uzlabotu tā darbību. Alveju lieto caurejas vai aizcietējumu gadījumā. Tā spēj arī samazināt organismā esošo cilvēkam nevēlamo baktēriju daudzumu, saglabājot zarnu mikrofloru līdzsvarā.

Izmanto, veicot detoksikāciju
Alvejas sastāvā esošā želejveida viela palīdz absorbēt zarnu traktā esošos toksīnus un izvadīt tos no organisma. Detoksikācijas procesā tas palīdzēs atbrīvoties no organismā nevēlamajām vielām un uzlabos tā darba spējas. 

Uzlabo imūnsistēmu
Alvejas sula stimulē makrofāgu darbību, kas savukārt aizsargā organismu no dažādiem vīrusiem. Tās sastāvā ir arī antioksidanti, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem, kas veicina novecošanos. Alveju izmanto arī, lai mazinātu un novērstu drudzi. 


  Ādas veselības uzlabotājs
Alveja ir arī plaši atzīta kosmētikas līdzekļu nozarē, pateicoties tās ārstnieciskajām īpašībām. Tā kā alvejas sastāvā ir 99% ūdens, tad to izmanto ādas mitrināšanai. To izmanto arī brūču dziedēšanai, apdegumiem, nobrāzumiem. 

Alveja darbojas arī kā pretsāpju līdzeklis, kas mazina brūču radītās sāpes. Alveja sniegs tūlītēju palīdzību, ja nogriezīsiet tā kātu, ieliksiet ledusskapī, laiciņu paturēsiet, un tad, ja ir saules apdegums, berzēsiet to pret apdegušo vietu. Alveja spēj arī piegādāt skābekli ādas šūnām, nomierina ādu un veicina labāku asins plūsmu. 


Kā lietot alveju?
  • Alveju var lietot, gan, izspiežot no lapas mīkstumu un liekot uz brūcēm, gan pievienojot to dažādiem maisījumiem, sulām vai tējām, kas palīdzēs cīnīties ar sāpošu kaklu, aizcietējumiem, apdegumiem, varžacīm un citām problēmām.
  • Alvejas mizu nav ieteicams lietot. 
  • Saglabājiet mērenību un piesardzību 

Lai arī šis augs ir bagāts ar veselībai noderīgām vielām, ar to nevajadzētu aizrauties un lietot to mērenās devās.



Receptes Alvejas pagatavošanai mājas apstākļos

Šīs ir iecienītākā metode kā izmantot mājas uz palodzes audzēto alveju ar medu. 

Alveja ar medu. Recepte klepus ārstēšanai
  1. Mazos gabaliņos sagriež 100 gr. mājas uz palodzes audzētas alvejas;
  2. Sagriezto alveju sajauc kopā ar 300 gr. medus;
  3. Iegūto konsistenci aplej ar 500 gr.  ūdens un karsē;
  4. Kad šī konsistence sāk vārīties, uz mazas uguns karsē vēl 1h;
  5. Ļauj atdzesēties;
  6. Lieto pa vienai ēdamkarotei pirms ēšanas 3 reizes dienā;


Cita recepte
  • Alvejas lapu nogriež, noņem tās ādiņu un iegūto mīkstumu, želeju sajauc kopā ar medu. 
  • Liek kādu laiku nostāvēties un ievilkties. 
  • Šāda maisījuma tējkaroti sajauc kopā ar tējkaroti tikko spiestas citronu sulas un aplej ar karstu ūdeni. Dzer kā tēju. 
Šādā maisījumā alveju ar medu nevajadzētu lietot pirms gulētiešanas, jo tad aizmigšana varētu būt problemātiska.

Izspiest no lapas mīkstumu un likt uz pumpām vai izsitumiem. Pāris stundu laikā jau samazinās, bet ja uzliksiet uz nakti, tad no rīta jau vairs nebūs.

 Liek uz sastrutojušām brūcēm – pārgriež alvejas lapu uz pus;ēm un ar mīkstumu liek uz brūces un pietin ar marli. Tāpat lieto arī ja jāizvelk skabargas. 

 Gatavo alveju kopā ar medu 1:1 un liek ievilkties ledusskapī uz pāris dienām. Var pievienot arī citronu garšai. Šāds maisījums der kā zāles pret klepu. Lieto pa tējkarotei 3x dienā. 

Pret klepu lieto pievienojot alvejas sulu vārītam pienam ar medu.

Organisma stiprināšanai sajauc alvejas lapu mīkstumu ar medu un tējkaroti citrona sulas. To aplej ar siltu ūdeni un dzer kā tēju. Vienīgi nav ieteicams lietot vakarā, jo alvejai ir tonizējošs efekts un var nenākt miegs. 

Alveju lieto pret hroniskiem aizcietējumiem. Alvejas lapu mīkstumu sajauc ar medu vienādās proporcijā un atstāj uz 3 stundām ievilkties. Tad lieto pa tējkarotei 3 reizes dienā. 

Alveja angīnas ārstēšanā. Ņem vienu daļu alvejas mīkstuma samaisa ar 2 daļām medus un 3 daļām degvīna. Šo maisījumu liek uz kakla kā kompreses. 

Hroniskam bronhītam lieto alvejas un medus maisījumu. Proporcija: 5ml alvejas sulas pret 1g medu. Sajauc un lieto svaigu pa tējkarotei 3 reizes dienā pirms ēšanas. 

Pret varžacīm lieto šādu alvejas kombināciju: ēdamkaroti alvejas sulas sajauc ar tējkaroti medus un 5-10 pilieniem ķiploku sulas. Ar šo maisījumu samitrina vates tamponu un tur pie varžacs 12 stundas. Tad bojātos ādas audus noņem. 

Recepte pret matu izkrišanu. 1 ēdamkaroti alvejas sulas sajauc ar 1 tējkaroti medus un 1 olas dzeltenumu. Šādu maisījumu ieziež galvas ādā un aptin ar polietilēna maisiņu un siltu lakatu un tur 20 minūtes. tad matus izmazgā. 

Alveja ir brīnumlīdzeklis pret apdegumiem. Sajauc 2 daļas alvejas sulas ar 2 daļām eikalipta eļļas un 1 daļu rīcineļļas. Lieto uz apdegumiem. Arī uz saules apdegumiem. 

Lai atgūtu veselību pēc smagākas slimošanas lieto šādu alvejas recepti: 
  • Sajauc 150g alvejas sulas ar 250g medus un 350g Kagora vīna.
  •  Ļauj maisījumam dažas dienas ievilkties;
  • Lieto pa ēdamkarotei 3 reizes dienā. 


Pret miežagraudu. Normāla lieluma alvejas lapu sasmalcina un aplej ar glāzi auksta ūdens. 6 stundas nostādina un tad izkāš un lieto kompresēm uz slimās acs. 

Recepte bronhiālās astmas ārstēšanai, ko ieteikusi slavenā bulgāru dziedniece Vanga. 300g liepu medus sajauktu ar pusglāzi ūdens un sasmalcinātu alvejas lapu vāra uz lēnas uguns 2 stundas. Lieto pa ēdamkarotei 3 reizes dienā. Glabā vēsā vietā. 



Recepte organisma stiprināšanai. 
  • Ņem vismaz 3-5 gadus vecas alvejas lapas, bet 2 nedēļas pirms augu nelaista. 
  • Lapas dažas dienas patur ledusskapī un tad noskalo atdzesētā vārītā ūdenī. 
  • Lapu sasmalcina un samaisa ar ūdeni attiecībā 1:3 
  • Pusotru stundu nostādina tumšā vēsā vietā un tad maisījumu izspaida un izfiltrē. 
  • 100g šī maisījuma sajauc ar 500g smalcinātiem valriekstiem un 300g medus. 
  • Kārtīgi izmaisa un tumšā vēsā vietā liek nostāvēties uz 1 mēnesi. 
  • Lieto pa 1 ēdamkarotei 3 reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas. 


Sāpošam kaklam iesaka turēt mutē svaigu alvejas lapas mīkstumu.

Alvejas dzeramie gēli ar medu

Alveja ar medu dzeramā gēla veidā ir lietojama daudz ērtāk un tai vajadzētu ieņemt tādu pašu lomu ikviena ikdienā ka parastajai pārtikai.  


Alvejas dzeramais gēls.

Kāpēc būtu jālieto Alvejas dzeramie gēli.

Ņo šī efektīvā un iedarbīgā auga iegūst želeju/gēlu, kuru ar aukstu presēšanas metodi atdala no mīkstuma un iegūst naturālu, tīru  sulu, kuru būt ļoti ieteicams lietot katru dienu. Šādā veidā iegūto sulu var dot pat ļoti maziem bērniem, sākot jau no 1 gada vecuma. Pēc šādas metodikas iegūstamā sula ir bieza, atgādinot žēlejveidīgu dzērienu. Aptiekā nopērkamās parasti ir proporcionāli ar dažādiem piejaukumiem, tāpēc tās nevar dēvēt par naturālām.

Visos Aloe Vera dzeramajos gēlos alvejas saturs nav mazāks par 89% un tā iegūta no bioloģiskām saimniecībām, vākta ar rokām un apstrādāta tikai ar auksto metodi, lai nezaudētu savas īpašības. 

Jaunavīga un vesela āda
Mūsu āda atjaunojas katras 3-4 nedēļas.Aloe vera gēla vērtīgās sastāvdaļas palīdz ādai cīnīties ar vecuma pazīmēm un veicina jaunu veselu šūnu veidošanos. Aloe vera piemīt arī nomierinošas un mīkstinošas īpašības, kā arī tās gēla sastāvam ir pievienots vitamīns C, kas stiprina imūnsistēmu un cīnās pret brīvo radikāļu veidošanos, jo mūsu organisms vitamīnu C pats nav spējīgs izstrādāt. Vitamīns C ir arī labs antioksidants. 

Svara kontrole
Regulāra dzeramā gēla Aloe Vera lietošana palīdz organismam dabīgā ceļā atbrīvoties no toksīniem, nodrošina normālu gremošanas sistēmas funkcionēšanu un optimālu barības vielu apmaiņu, kas savukārt piedod jums enerģiju un veicina optimāla svara uzturēšanu. 

Vesela gremošanas sistēma
Vesela gremošanas sistēma nodrošina vajadzīgo barības vielu nokļūšanu no apēstās barības asinīs, kur tās dod maksimālu labumu mūsu organismam. Aloe vera gēla lietošana ikdienā nodrošina labu zarnu trakta motoriku un veicina labo baktēriju veidošanos. Aloe vera palīdzēs jums tikt vaļā no diskomforta kuņģī un zarnu traktā. 

Minerālvielu avots
Lai cik veselīgs būtu jūsu uzturs, minerālvielu saturs tajā vienalga nebūs pietiekams. Bet ar vecumu minerālvielu patēriņš organismā pieaug. Aloe vera satur tādas minerālvielas kā nātrijs, dzelzs, kālijs, hroms, magnijs, varš, cinks, mangāns un arī tas vēl nav viss. Iespaidīgi vai ne?

Vitamīnu avots
Dzeramais gēls Aloe vera satur lielu daudzumu vitamīnu nepieciešamu mūsu organismam katru dienu: А, В1, В2, В3 и В6 kā arī E, kas aizsargā pret iekaisumu procesiem(Aloe vera Freedom sastāvā).

Vajadzīgo barības vielu un garšas savienojums
Dzeramais gēls Aloe vera – vajadzīgs un barojošs uztura bagātinātājs ar atsvaidzinošu apelsīna vai persika garšu. Tikai daži malki šī dzēriena un brīnišķīgs noskaņojums jūs vairs nepametīs nekad. Jūs ar nepacietību gaidīsiet nākošo reizi, kad varēsiet baudīt šo noderīgo dzērienu. 

Neaizvietojamo aminoskābju avots
Aminoskābes ir savdabīgi mūsu organisma veidošanas bloki. Aloe vera dzeramā gēla sastāvā ir 8 aminoskābes, kuras sauc par neizvietojamām, jo mūsu organisms pats tās neizstrādā. To trūkums organismā var novest pie visai nevēlamām sekām, tāpēc neaizmirstiet iedzert Aloe vera dzeramo gēlu. 

Stiprina imūnsistēmu
Visiem zināms – nav imunitātes-nav pretestības saaukstēšanās un citām slimībām. Mūsdienās kā nekad ir svarīga mūsu organisma aizsardzība pret dažādām kaitēm. Aloe vera dzeramais gēls ar imūnsistēmu stiprinošām vielām  tā sastāvā nodrošinās jūsu organisma imūnsistēmai atbalstu un drošu aizsardzību. 

Sāpju remdējošas īpašības
Alvejas sastāvā ietilpst 12 dabīgas sastāvdaļas ar sāpēs remdējošu efektu. Aloe vera Freedom gēla sastāvs ir unikāls ar to, ka tas papildus satur bioloģiski pieejamu sēru, kas nepieciešams saistaudu un locītavu veselībai. Tādā veidā sērs ir pieejams tikai jēlās zivīs, jēlā gaļā un svaigos dārzeņos, ko cilvēki parasti neēd nemaz vai lieto maz, tāpēc tas organismā trūkst. 

Kustību brīvība
Ar vecumu organisms izstrādā arvien mazāk vielas, kas atbild par skrimšļu veselību. tas bieži noved pie locītavu mazkustības. Aloe vera freedom dzeramais gēls satur glukozamīn sulfātu un citas vielas, kas nodrošina skrimšļu veselību.

 Avots: Interneta materiāli




Nav komentāru: