5/13/2015

Mājas aptieciņa


Mājas aptieciņā jābūt:
  1. Termometram, lai spētu izmērīt pareizu ķermeņa temperatūru un nevadītos no sajūtām vien.
  2. Medikamentiem pret paaugstinātu ķermeņa temperatūru, piemēram, paracetamolam vai tā saturošiem medikamentiem (panadols, eferalgāns, tailenols), kurus drīkst lietot kā bērniem , tā pieaugušajiem; ibuprofēnam, vai to saturošiem medikamentiem(ibumetīns, motrīns, irfēns), drīkst lietot arī bērniem; aspirīnam, taču to drīkst lietot tikai pieaugušie.
  3. Medikamentiem pret sāpēm, piemēram, analgīnam, ibuprofēnam un citiem, ja parakstījis ārsts.
  4. Medikamentiem, ko lietot pie alerģiskām reakcijām(pie Kvinkes tūskas, izsitumiem pēc insektu kodieniem, reakcijām uz kādiem putekļiem, putekšņiem u. C. alerģiju gadījumos), suprastīns, tavegīls, klaritīns, loratidīns, zirteks u.c. antihistamīnus saturoši preperāti.
  5. Medikamenti pret caureju, sliktu dūšu, piemēram, smektas pulverīši, melnā ogle, imodium, lineks kapsulas vai jogurta kapsulas, cerukāls var palīdzēt pieaugušajiem, taču bērniem to nedrīkst lietot.
  6. Medikamentiem pret iesnām: vibrocils, pinosols, olints, rinogēls, nazivīns u.c. pret iesnu līdzekļi.
  7. Medikamentiem, ko lietot kādu milzīgu stresu, pārdzīvojumu gadījumā, bezmiega gadījumā, līdz brīdim, kad konsultējas ar savu ārstu: baldriāna pilieniem vai tabletēm, korvalola pilieniem, novo passit tabletēm vai mikstūrai, herba stress tabletēm.
  8. Noteikti pārsienamajam materiālam: marles saitēm, vatei vai citam pārsienamam materiālam.
  9. Nepieciešams būtu arī briljantzaļais šķīdums vai joda šķīdums, ūdeņraža pārskābe- šos jālieto pie nobrāzumiem, traumām, lai dezinficētu brūci, līdz tiek pie kvalificētiem mediķiem.
  10. Vēl varētu būt medikamenti, ko lietot akūta urīnpūšļa iekaisuma gadījumos, līdz nokonsultējas ar savu ārstu, cistenola pilieni, fitolizīna pasta. 

 Šo sarakstu izmantojiet kā pamatu.


Nav komentāru: