3/18/2013

Kā vīrieši izvēlas savu otro pusīti?


Šķiet, ka vīriešu tendence neskopoties ar komplimentiem sievietēm, atkal atgriežas. Tomēr viena lieta ir izteikt komplimentu vai pat uzdāvināt dāvanu 8.martā, bet pavisam, kas cits - rokas un sirds piedāvājums vai vismaz domas par ilgstošām attiecībām. 

Mūžīgais sieviešu "galvasmežģis" - kā vīrieši izvēlas savu otro pusīti? 

Slaidas un izglītotas
Amerikāņu ekonomists Pjērs-Andrē iztaujājis 667 amerikāņu pārus, lai noskaidrotu pēc kādiem kritērijiem tie viens otru izvēlējušies. Izrādījies, ka abu dzimumu pārstāvjiem IR svarīga ārējā pievilcība. Toties otrais kritērijs bijis atšķirīgs: sievietes vēlas vīrieti, kas ir materiāli nodrošināts, vīrieši vēlas sev blakus izglītotu sievieti. Tiesa nav noskaidrots, kas tieši norāda uz izteiktajām prāta spējām. Bieži vien tās tiek jauktas ar krūšu izmēru.

Vienkāršas
Amerikāņu sociologi noskaidroja, ka neskatoties uz tradicionālo uzskatu, ka vīrietis izvēlas sievieti ir patiess vien 50% gadījumu. Pārējos piecdesmit tieši sieviete ir tā, kas pieņem lēmumu par to vai pielūdzējs ir vīra cienīgs kandidāts. Tiesa vairums šo lēmumu spēj pasniegt tā, ka vīrietis ir pilnīgi pārliecināts, ka lēmumu pieņēmis pats.

Taču interesantākais pat nav tas, bet tas kādas tieši sievietes izvēlas vīrieši. Patiesībā nepastāv nekāds sievišķīgā skaistuma kritērijs, vispār. Izrādās, ka 40% vīriešu izvēlas sievietes, kas nav definējamas kā skaistules. Iemesls: tas viņiem ir labākais veids, kā atbrīvoties no saviem kompleksiem. Kas mums paliek? Daudz skaistu sieviešu, kurām būs patstāvīgi jāizdara izvēle - un jāizvēlas būs starp pārliecinātiem par sevi skaistuļiem. Teicamas ziņas! Taču nesteidzieties ar secinājumiem, kopbildi bojā cits pētījums.

Britu The Daily Mail raksta par veiksmīgām mūsdienu sievietēm (skaistas, izglītotas un nodrošinātas), kuras arvien biežāk par dzīvesbiedriem izvēlas neveiksminiekus. Daļēji tas ir nepietiekams kvalitatīvu partneru piedāvājums...Taču bieži vien šāda izvēle ir diezgan apzināta (zemapzināta). Tas izskaidrojams ar praktisku apsvērumu, ka mačo ar Ferrari un doktora grādu diez vai uzņemsies rūpes par bērniem un saimniecību, lai sieva varētu koncentrēties darbam un karjerai.

Brūss Villis: "Teikšu jums no visas sirds - pār pasauli valda sievietes. Viņas ļauj vīriešiem domāt, ka tie ir planētas valdnieki, bet patiesībā visus lēmumus pieņem tieši sievietes. Viņas izlemj pat to, vai vīrietim šodien būs sekss vai nē. Sievietes ir daudz stiprākas par vīriešiem. Īpaši tās, kas ir mātes.

Nobriedušas vai jaunas
Kāds ievērojams vervēšanas portāls aptaujājis trīs tūkstošus savus pastāvīgos apmeklētājus, lai atrastu atbildi uz mūžīgo jautājumu: kādas sievietes patīk vīriešiem?

Šoreiz par noteicošo faktoru tika minēts nevis sievietes skaistums, bet vecums. Par pašām pievilcīgākajām tiek uzskatītas sievietes vecumā no 26 līdz 30 gadiem: aptuveni 30% aptaujāto šo vecumu minēja, kā sieviešu seksualitātes virsotni. Kā arī uzskata, ka šis ir ideāls vecums karjeras veidošanai vai pēcnācēju radīšanai.

Meitenes vecumā no 21-25 vairāk patīk vienaudžiem. Savukārt vīrieši, kuru vecums vien nedaudz pārsniedz 25 gadu robežu, sajūsminās par balzaka vecuma sievietēm (31-35 g.). Īpaši tiek novērtēta sievišķība un ilūziju neesamība.

Pats interesantākais ir fakts, ka 40-gadīgas sievietes ir daudz pieprasītākas nekā 16-19 gadīgas meitenes

Jebkādas, ja vien vīrietis nav skaidrā
Nekas tā neizdaiļo sievieti, kā alkohols, ko izdzēris vīrietis. Slaveno teicienu pat to, kas nav neglītu sieviešu - ir maz šņabja, pētījuši arī britu zinātnieki. Eksperimentam izmantoja divas studentu grupas. Vieni bija pilnīgi skaidrā, otriem piedāvāja iedzert. Katrai grupai piedāvāja apskatīties sieviešu fotogrāfijas un dot vērtējumu pēc 10 ballu skalas.

Lieki piebilst, ka dzērušie studenti bija daudz dāsnāki savos vērtējumos. Izskaidrojums pavisam vienkāršs: alkohols atslēdz to smadzeņu daļu, kas spēj objektīvi novērtēt simetriju. 

Bet tieši objekta simetriskums - sejas un ķermeņa simetrija - ir svarīgākie skaistuma kritēriji. Taču britu zinātnieku pētījumu vajadzētu papildināt ar vienu lietiņu, kas jebkurai sievietei spēj veikt pamatīgu fotošopu. Taču tā būs daudz dārgāka par šņabi un tās vērtība būs mērāma nevis litros un grādos, bet karātos.



Nav komentāru: