3/21/2013

Izdejo savu dzīvi biodejā!

Biodeja
Biodeja  ir pasaulē pazīstama, zinātniski pierādīta dziedinoša un personības attīstību veicinoša deju un kustību terapijas metode, kuru izveidojis čīliešu antropologs un psihoterapeits Rolando Toro.  

Biodeja metode ir jauna veselības un psihiskās labsajūtas stāvokļa izmainīšanas jeb intervences metode, ko izmanto visā pasaulē darbā ar bērniem, pieaugušajiem un veciem cilvēkiem. 

Tā uzlabo veselību, pateicoties īpaši izstrādātai metodikai ar kustībām, mūziku, sevis izpausmi, prieka emocijām, savstarpējo iedrošinājumu grupā, relaksējošiem un aktivizējošiem kustību, dejas, ritmu vingrinājumiem.

M.Štuks ir pierādījis, ka pietiek ar dažām sesijām, lai dalībniekiem stattistiski nozīmīgi palielinātos immoglobulīna A līmenis asinīs, kā arī citi rādītāj i- ‘’laimes hormonu’’ rādītāji- serotonīns, dopamīns, adrenalīns, endorfīns u.c. Uzlabojas relaksācijas izjūtas, laimes un dzīvesprieka rādītāji. 

Atsaucoties uz biodejas skolotājiem, regulāri praktizējot biodance, tā rada pamatu mentālai un fiziskai veselībai un palīdz  indivīdam pieņemt savu ķermeni, kustības un stāju, uzlabo komunikācijas prasmes, palīdz veidot atbilstošu ķermeņa valodu un cieņu pret sevi.

Biodejas filozofija
Rolando Toro -  biodejas metodes dibinātājs.
Nesen Rolando Toro tika piešķirts  goda profesora nosaukums Buenosairesas (Argentīna) Atklātajā Amerikas universitātē, viņš ir bijis  nominēts Nobela Miera  prēmijai par darbu ar Biodeju.


Biodeja, kas nozīme izdejot dzīvi, mērķis ir atgriezt cilvēkus atpakaļ dzīvē –centrēts dzīvošanas princips. Tās dibinātāja Rolando Toro Araneda radīta, šī metode izmanto mūziku, kustību , ekspresiju un vienotības izjūtu, lai radītu cilvēkiem drošu vietu, kur atkal sazināties ar dzīves prieku un labsajūtu. 

Kā  biodeja palīdz?

Ja jūs dzīvojat dusmās, trauksmē vai bailēs, vai esat spējīgi pieņemt labus lēmumus vai atbilstoši reaģēt uz cilvēkiem jūsu dzīvē? Caur biodeju atgriežoties labsajūtas un laimes stāvoklī, cilvēki pieņem pareizākus lēmumus un atbilstošāk reaģē uz ikdienas dzīves stresiem. Pēc regulārām nodarbībām, cilvēki patiešām uzlabo savas dzīves kvalitāti.

Visa pamatā mūzika, kustības, deja
Lai piedalītos biodejas nodarbībās, nav vecuma ierobežojuma, nav jāprot deju soļus un nav nepieciešama īpaša ritma izjūta vai iepriekšēja fiziskā sagatavotība.
Tā gan arī nav tikai „raganiska“ ļaušanās kustībai, jo notiek pēc īpaši izstrādātas metodikas. Izmantojot mūziku, aktivizējošus un relaksējošus kustību, dejas un ritma vingrinājumus, tiek radīta droša vide, kurā ikvienam dalībniekam atkal sastapties ar dzīvesprieku un labsajūtu.

Biodejas nodarbības laikā vienlīdz tiek stimulēta kā cilvēka vitalitāte un radošums, tā transcendence, seksualitāte un, kas būtiski, arī afektivitāte jeb iejūtība, maigums un cilvēkmīlestība.

Mīlestība un maigums ir cilvēka pamatstāvoklis. Mums tas ir nepieciešams, taču dzīves laikā mēs, diemžēl, saņemam to arvien retāk, kas savukārt rada mazvērtības kompleksus u.c.  

Biodejas aizsācējs Rolando Toro un viņa sekotāji ir pārliecināti, ka regulāras biodejas nodarbības sniedz iespēju:
  • Mācīties dzīvot harmonijā ar sevi un ikdienas stresu;
  • Uzlabot savu garīgo un fizisko veselību;
  • Uzlabot komunikācijas prasmes ar līdzcilvēkiem;
  • Paaugstināt savu pašvērtējumu un pašpārliecinātību;
  • Iegūt pozitīvu attieksmi pret savu ķermeni;
  • Gūt prieku no mūzikas, dejas un kustībām!
  • Visu kontrolējošais un izrīkojošais prāts tiek „atslēgts”



Vai arī Tu gribi izbaudīt biodeju?

Biodeja Latvijā lasīt vairāk šeit >>>> 


Aicina arī Jūs pieteikties jaunajā Biodejas skolotāju apmācības grupā!


Dr.psych.profesors Markuss Štuks (Leipcigas universitāte) un Dr.psyh.Alehandra Villegas (Argentīna, Spānija)  sadarbībā ar RPIVA Psiholoģijas fakultāti, izveidojuši Leipcigas biodejas skolas filiāli Latvijā (kopš 2010. gada janvāra). Apmācība tiek organizēta nedēļas nogalēs vienu reizi mēnesī.


Jūsu iespējas iegūstot Biodejas skolotāja kvalifikāciju - spēja izmantot kādu no 19 tematiskajiem  moduļiem (piemēram, kustība, biodeja un psiholoģija, bioloģija, transcendence un transpersonālais, kreativitāte, vitalitāte, biodeja un emocijas, u.c.), prasmes izmantot Biodejas sesijās (Vivencia) Rolando Toro īpaši atlasītu mūziku, veidot patstāvīgi Biodejas sesijas pēc apgūtās metodoloģijas. 

Jūs saņemsiet arī Leipcigas Biodejas skolas izsniegtu un Biodejas Starptautiskās associācijas apstiprinātu sertifikātu par tiesībām strādāt. 

Apmācības ilgums - 2,5 gadi. Grupa tiks atvērta, ja pieteiksies 20 cilvēku.

Nodarbības sāksies 2013. gada septembrī. Vieta un laiks tiks precizēti katram personiski nosūtot informāciju.

Apmācību programma detalizētāk izklāstīta šeit.



Nav komentāru: