2/08/2013

Tīrs un slaids dzīvesveids


Vai vēlaties zināt, kuri produkti visvairāk paātrina ādas novecošanos, bet kuri ļauj iegūt starojošu, veselīgu izskatu? Aizmirstiet par badošanos un striktiem noteikumiem, kļūstiet slaidi, enerģiski un priecīgi!

Klajā nākusi grāmata Tīrs un slaids dzīvesveids (Clean and Lean Diet), kuras autors Džeimss Daigens (James Duigan) ir viens no Lielbritānijas vadošajiem personīgajiem treneriem un uztura speciālistiem, ziņo izdevniecība White Book.

 Šī ir unikāla grāmata, kas būtiski atšķiras no vairuma diētas grāmatu un sniedz plašāku skatu uz cilvēka dzīvi, viņa ķermenī un prātā notiekošo.

Šī nav kārtējā diētas grāmata, «Tīrs un slaids dzīvesveids» ir grāmata par veselīgu un ekoloģisku dzīvesveidu, kas maina attieksmi pret savu ķermeni, uzturu un apkārtējo vidi. 

Grāmatas autors Džeimss Daigens brīnišķīgi vienkārši, saprotami un pamatoti apraksta uztura ietekmi uz cilvēka ķermeni – muskuļiem, ādu, enerģijas līmeni un novecošanās procesiem. Šī nav kārtējā diētas grāmata, Tīrs un slaids dzīvesveids ir grāmata par veselīgu un ekoloģisku dzīvesveidu, kas maina attieksmi pret savu ķermeni, uzturu un apkārtējo vidi.

Potenciāli toksiska pārtika izraisīs lielāku stresu, jo asinīs pārāk ātri ieplūdīs cukurs. Tas palielina stresa līmeni organismā, kā arī ļauj sistēmā nokļūt pārāk lielam daudzumam insulīna. Savukārt insulīnam ir liela nozīme tauku uzkrāšanā, jo organismam ir grūtāk sadedzināt taukus.

Kopumā pārāk liels insulīna un kortizola daudzums rada divkāršu tauku uzkrājumu un palielina apetīti. Tas ir apburtais loks – jo lielāku stresu jūtat, jo lielāka ir kāre pēc toksiska ēdiena, kas iedzen vēl lielākā stresā, un tā šis loks turpinās.

Stresu izraisoša pārtika

Saldumi. Sniedz ātru enerģijas pieplūdumu, bet pēc tam izraisa strauju cukura līmeņa krišanos asinīs, liekot justies gausam, satrauktam un atņemot koncentrēšanās spējas.
Pārstrādāta pārtika. Izsmeļ organisma vitamīnu un minerālvielu krājumus, pakļaujot jūs lielākam stresam.

Ātrās uzkodas. Pētījumi liecina, ka pārtika, kas satur daudz slikto tauku (burgeri, eļļā vārīti kartupeļi, kebabi utt.), pazemina koncentrēšanās spējas un palielina stresa līmeni.

Sāļā pārtika. Paaugstina asinsspiedienu, pakļaujot jūs augstam stresa līmenim.

Kafija. Pārlieku liels kofeīna daudzums izraisa organismā stresu, pastāvīgi pieplūdina to ar taukus uzkrājošo hormonu kortizolu.

Alkohols. Stimulē pārslogotos virsnieru dziedzerus. Ja stresa laikā daudz dzerat, jūsu virsnieru dziedzeri būs pārguruši. Alkohols satur arī cukuru, kas padara jūs toksiskus un resnus.

Stresu samazinoša pārtika

Ogas. Satur C vitamīnu, kas palīdz organismam tikt galā ar stresu.

Zaļie dārzeņi. Tumši zaļie dārzeņi stresa situācijās palīdz papildināt organismu ar vitamīniem.
Tītara gaļa. Satur aminoskābi, ko sauc par L-triptofānu. Tā izstrādā serotonīnu (nomierinošu labas pašsajūtas hormonu).

Saldie kartupeļi jeb batātes. Tie remdē kāri pēc ogļhidrātiem, satur vairāk šķiedrvielu un vitamīnu nekā baltie kartupeļi.

Avokado. Tie ir krēmīgi, tāpēc remdē izsalkumu. Turklāt tie satur visus labos taukus un kāliju, kas var pazemināt asinsspiedienu (tāpēc arī stresa līmeni).

Rieksti. Tie palīdz uzlabot novājinātu imūnsistēmu, turklāt tie satur arī B grupas vitamīnus, kas palīdz samazināt stresa līmeni.*

*Materiāls ņemts no grāmatas grāmata «Tīrs un slaids dzīvesveids» (Clean and Lean Diet), kuras autors Džeimss Daigens (James Duigan) ir viens no Lielbritānijas vadošajiem personīgajiem treneriem un uztura speciālistiem. 

Grāmatā atradīsiet ātri pagatavojamas, uzturvielām bagātas receptes, vienkāršu un efektīvu vingrojumu plānu, kas aizņems tikai dažas minūtes dienā, kā arī gudrības, kas ļaus iegūt veselu, starojošu ādu. Turklāt Džeimss Daigens atklāj noslēpumus, kā jauniegūto formu saglabāt visu dzīvi. 

Autors piedāvā elastīgu 14 dienu maltīšu un vingrojumu plānu, kas vienkārši, bez kaloriju skaitīšanas un sarežģītiem noteikumiem palīdz attīrīt ķermeni, kļūt slaidam un starojošam.

Grāmatu iespējams iegādāties izdevniecības interneta veikalā šeit

Nav komentāru: