2/28/2013

Pavasara -2013 make-up tendences


 Parasti ar sapošanos pavasarim saprotam jaunu drēbju kārtas piemeklēšanu, pastaigu pa apavu veikaliem, jaunu aksesuāru iegādi un reizēm cītīgāku došanos uz sporta zāli. Bet – svarīgi būtu pievērst uzmanību arī tam, ko katra no mums var izmantot savā ikdienas un svinīgāku brīžu make-up jeb grima veidošanā.

2013.gads nāk ar absolūtiem pretstatiem meikapā: no vienas puses sievišķība un jutekliskums, no otras "vīrišķība meikapā".

Galvenā meikapa tendence 2013 gadā ir spilgtums, krāsa un izteiksmīgums. Spilgtas un piesātinātas krāsas. 

Jaunumu vidū atradīsiet tirkīzu, fuksijas un citronu dzelteno krāsu.

Visvairāk krāsu spēles atspoguļosies jūsu tērpā izmantotajos aksesuāros. Piemēram, sasaistiet meikapu ar jūsu šalles, kaklarotas vai somiņas krāsu.

Galvenais meikapa akcents - skaista un kopta sejas āda, absolūti dabīga, bez mājiena uz dekoratīvi kosmētiku. Šādu efektu var panākt izmantojot tikai pašus tonālos krēmus, pamatus un pūderus.

MUFE (mufe.com) piedāvā HD pūderi jaunā iepakojumā, tādu, kas būs daudz ērtāks parastajam lietotājam un jaunu sēriju, kas ražotas saskaņā ar mūsdienīgākajām tehnoloģijām. Neaizmirstiet, ka kvalitatīvas otas - tā jau ir puse no teicama meikapa. Absolūts favorīts kļūs jaunai tonālais līdzeklis "divi vienā", kuru varēs uzklāt arī sausā veidā kā pūderi vai izmantojot mitru otu.

2013.gadā lielāko popularitāti iegūs, diezgan izteikti krāsotie, rozā vaigi, kas piešķirs sejai svaigu un veselīgu izskatu, pat bez īpašām meikapa uzklāšanas prasmēm.


Acis
Aktuālas būs krāsainas kontūrlīnijas – tīra, piesātinātā krāsa, grafiski izteiktas līnijas, kas var tikt mazliet pārspīlētas. 

Vēlams arī izvēlēties košus ēnu toņus. 

Krāsu gammā vairāk uzmanības jāpievērš tirkīzzilajam, dzeltenajam, zaļajam.

Arī fuksijām raksturīgais violetais ir viens no šīs sezonas favorīt-toņiem. Klasiku joprojām neviens vēl nav atcēlis, tāpēc jānodrošinās arī ar brūnajiem, melnajiem un gaišajiem toņiem.

Acs apakšējo līniju šopavasar iekrāsojam. Make-up speciālisti labprāt izvēlas, piemēram, KOHL daudzkrāsu acu zīmuļus, vai nu augšējas kontūrlīnijās tonī vai ar kontrastainu krāsu. 

Veidojiet smalkas līnijas un nebaidieties eksperimentēt ar krāsām un tekstūrām. Veidojot 2013.gada meikapu necentieties veidot izteiktas līnijas. Mācieties pludināt (bet ne izsmērēt), lai līnijas veidojas tiko kā pamanāmas.

Lūpas
Katrā 2013.gada meikapā sastapsieties akcentu uz lūpām. 

Akcentu veidojiet ar tekstūru.
Izmantojot dažādas struktūras radīsies iespēja jūsu lūpām piešķirt efektīgu formu, padarīt tās pilnīgākas vai arī plānākas (ja tas šķiet nepieciešams). 

Bez tam, lūpu spīduma, lūpu krāsas un zīmuļa izmantošana nav obligāta. Krāsojiet lūpas ar klasiski sarkano lūpu krāsu, bet pa vidu iekrāsojiet rozā, vai uzklājot lūpu krāsu izmantojiet pirkstu galus- jūsu tēls veidosies dabīgs un nepiespiests.


Spilgtums un dabiskums kontrastē. Droši var izvēlēties spilgtas lūpas ar izteiktu kontūru vai bez tās. Bet, ja vēlaties panākt dabisku efektu, var noderēt ieteikums uzklāt lūpu krāsu ar pirkstiem vai izmantot caurspīdīgus lūpu spīdumus.

Ja vēlaties veidot make-up, kur ļoti spilgti izceltas acis, sejas ādai jābūt nevainojamai. Spilgtie toņi izceļ sejas ādas nepilnības un, ja tādas ir, tas var radīt nekoptuma vai pat slimīguma iespaidu. Būtu vēlams izmantot vieglas tekstūras, bet neaizmirst arī speciālus koriģējošos līdzekļus defektu slēpšanai.

Skropstas
Kuplas, garas un izteiksmīgas! Īpašu uzmanību vēlams pievērst krāsainajām tušām. Spēlējoties ar krāsu, var izmēģināt kombinācijas - apakšējās skropstas iekrāsot vienā, augšējās citā tonī. Savukārt, skropstas stipri nokrāsotas, bet ne kā lellei.

Uzacis
Pavisam vienkārši, šī pavasara modi var izteikt - dabiskas, platas,biezas un koptas. Uzacis jūsu matu krāsā.


Vakara make-up aktuāli rotāt acis ar mirdzošiem akmentiņiem vai gliteriem.


  
Konsultē vižāziste Irina Strižova (poetica.lv)

Nav komentāru: