5/14/2017

Receptes matu skaistumam

Kāpēc tērēt naudu dārgiem šampūniem, ja efektīgas matu maskas vari pagatavot pati!

Medus sastāvā ir visas matiem nepieciešamās barība vielas un vitamīni. Viens no galvenajiem komponentiem, kas dziedē galvas ādu un stiprina matus, ir E vitamīns, kā arī B grupas vitamīni. Īpaši noderīgas matiem ir maskas, kurās izmantots medus un ola. Olas baltums uzlabo matu struktūru un paātrina to augšanu, kā arī palīdz cīnīties pret matu lūšana, savukārt dzeltenums nodrošina papildus barošanu.



Losjonu receptes matu augšanai un matu krāsas uzlabošanai:


Olu un Medus krēms
Samaisīt 1 olu ar 1 tējkaroti medus un 2 tējkarotēm saulespuķu eļļas. Uznest uz matiem, pamasēt, aptīt ar dvieli un sildīt ar tvaiku (var izmantot fēnu) 15 minūtes. Izmazgāt.

Olu un konjaka losjons
1 olas dzeltenumu sakult ar 2 ēdamkarotēm konjaka. Iemasēt galvas ādā. Nomazgāt ar siltu ūdeni. Tad var izskalot matus ar kumelīšu novārījumu.

Čigānu losjons
Vidēja izmēra sīpolu notīrīt, smalki sagriezt, ievietot glāzē, kas līdz pusei ir pilna ar rumu. Dot nostāvēties 24 h. Izkāst, iemasēt galvas ādā divreiz dienā. Šī recepte noder pie matu izkrišanas.

Olu losjons
2 olu dzeltenumus sakult ar glāzi siltā ūdens, izkāst, uznest uz matiem, atstāt uz vienu stundu un nomazgāt bez šampūna.




Medus maska sausiem matiem
Ieliec traukā karoti medus, uzlej 2 krūzītes silta ūdens un pagaidi, līdz medus izšķīst. Izskalo matus un paturi 10 minūtes. Šādi lutini matus katru dienu, līdz to stāvoklis uzlabojas.


Medus maska gaišiem matiem
Pievieno matu balzāmam divas tējkarotes medus, šķipsniņu kanēļa un nedaudz svaiga citrona sulas.

Medus maska pret matu izkrišanuSajauc 2 ēdamkarotes medus ar 3 ēdamkarotēm olīveļļas. Uzklāj masku matiem un apsedz ar dušas cepuri vai vienkāršu plastmasas maisiņu. Ļauj 30 minūtes iedarboties, tad izmazgā, kā parasti.

Barojoša medus maska
Vienu ēdamkaroti medus un sajauc ar ½ glāzi trekna piena. Ieklāj matos un ļauj iedarboties 15 minūtes. Pēc tam mazgā matus, kā parasti.


Nav komentāru: