8/14/2016

Kas jāzina par antibiotikām?

Vairākums antibiotiku iedarbojas uz infekciju jau dažas stundas pēc to iedzeršanas. Taču ļoti svarīgi ir ārstēšanu pabeigt pilnīgi, jo ir risks, ka citādi infekcija var atkārtoties un tad tā būs noturīgāka pret antibiotiku, kuru esat lietojuši. Bet tas nozīmē, ka būs vajadzīga spēcīgāka antibiotika. Ja kāds no taviem tuviniekiem lieto antibiotikas, paseko, ko viņš ēd. Viņa uzturā pēc iespējas vairāk jāiekļauj produkti, kuros ir cinks un selēns, kā arī vitamīni A, E un C – tiem visiem ir pret sēnīšu iedarbība.

Fakti, ko slēpj farmācijas kompānijas

Dabīgās antibiotikas

1. Ķiploks
Ķiploks ir spēcīga dabiska antibiotika, ķiploks veiksmīgi cīnās pret tādām baktērijām kā stafilokoks, streptokoks un citām. Pētījumu gaitā tika pierādīts, ka pacienti, kuri ik dienu lietoja ķiplokus, tika vaļā no tādām problēmām kā diabēts, augsts asinsspiediens, alerģija, zobu sāpes un sirds slimības.

2. Mārrutki
Šis augs ne tikai palīdz organismam cīnīties pret infekcijām, bet arī stiprina imūnsistēmu, ir efektīvs līdzeklis kakla un augšējo elpošanas ceļu slimību ārstēšanai. Tāpat ir pierādīts, ka regulāra mārrutku lietošana spēj nogalināt baktērijas, kas izraisa urīnceļu slimību veidošanos.

3. Augļi un dārzeņi, kuru sastāvā ir daudz C vitamīna
C vitamīns, kā zināms, stiprina imūnsistēmu un uzlabo organisma spēju cīnīties pret slimībām. Ir zināms, ka tas arī palīdz organismam dziedēt čūsku kodienus, uzveikt bakteriālas un vīrusu infekcijas, sadziedēt brūces. C vitamīns atrodams tādos augļos kā jāņogas, apelsīni, citroni, kivi, zemenes, plūmes un arbūzi. Un tādos dārzeņos kā paprika, sīpoli, pētersīļi, kāposti, sparģeļi, tomāti un spināti.

4. Medus
Kopš senseniem laikiem medus pazīstams savu unikālo dziedniecisko īpašību dēļ. Tautā to bieži sauc par dabisko antibiotiku. Šim produktam piemīt antibakteriāla, pretvīrusu, pretsēnīšu, antioksidējošas, antiseptiskas un brūces dziedinošas īpašības, kuras tu vari izmantot sev par labu!

5. Kanēlis
Kanēlis jau ļoti sen pazīstams gan kā garšviela, gan kā zāles, un tā īpašības ir patiešām unikālas! Daudzas labās vielas, ar kurām bagāts kanēlis, spēj apturēt baktēriju un sēnīšu augšanu, arī Candida dzimtas. Kanēlis ir bagāts ar antioksidantiem. Tāpat tas labvēlīgi ietekmē aizkuņģa dziedzeri, regulējot cukura līmeni asinīs un ir arī labākais līdzeklis diabēta profilaksei.

6. Ingvers
Ingveru tradicionāli izmanto saaukstēšanās un gripas ārstēšanai, taču tā urīndzenošās īpašības tika atklātas samērā nesen. Kā liecina pētījumi, ingvers palīdz iznīcināt gripas vīrusus un palielina organisma spēju cīnīties pret infekcijām. Ingveru iesaka lietot profilaksei pret sliktu dūšu un vemšanu, reiboņiem grūtniecības laikā un arī ķīmijterapijas laikā. Tāpat ingveru lieto kuņģa darbības uzlabošanai, sāpju mazināšanai osteoartrozes gadījumā, tas ir arī labs vēža profilakses līdzeklis.

7. Eikalipts
Eikaliptu var izmantot kā vietēju antibiotiku, jo pielikts pie ādas, tas iznīcina baktērijas. Šo augu kā garšīgu un vērtīgu garšvielu lieto par piedevu tējām visu veidu klepus gadījumos, arī cīņai pret infekcijām. Tas ir arī labs temperatūru pazeminošs līdzeklis. Tāpat eikalipts tiek uzskatīts par dabisku antiseptiķi, kas spēj nogalināt sēnīti, baktērijas un vīrusus.

8. Ehinācija
Šī auga sastāvā ir vielas, kuras uzlabo imūnsistēmas aktivitāti, mazina sāpes un iekaisumus un tai ir arī pretvīrusu un antioksidējošas īpašības. Profesionāli dziednieki iesaka ehināciju lietot urīnceļu slimību, kandidozes, ausu infekciju, mikozes, sinusīta, siena drudža ārstēšanai un arī tad, ja brūces lēni dzīst. Kā liecina pētījumi, ehinācijas ekstrakts aktīvi cīnās ar herpes vīrusu, to lieto cīņai pret saaukstēšanos un gripu, tā iznīcina pat tādu baktērijas veidu kā zeltainais stafilokoks.

9. Ābolu etiķis
Šī produkta sastāvā ir ābolskābe, kura labi pazīstama savu pretvīrusu, antibakteriālajām un pretsēnīšu īpašībām. Ābolu etiķis ir nāvējošs visu veidu mikrobiem, kuri var būt mutes dobumā, tas darbojas kā sūklis un izsūc no turienes visus toksīnus un kaitīgos mikroorganismus.

10. Lauru lapas
Lauru lapām piemīt pārsteidzoša īpašība. Nomākt vai iznīcināt plašu kaitīgo mikrobu un sēnīšu spektru, ļaujot vairoties organisma vajadzīgajām baktērijām.



Nav komentāru: