2/16/2016

Organisma attīroši un spēcinoši dzērieni

Kāpostu sula

Kāpostu sula bagāta ar organiskajām skābēm, kas uzlabo gremošanas sistēmas darbību, veicina kalcija asimilāciju, kā arī neļauj cukuram un citiem ogļhidrātiem pārvērsties taukos.
Tāpat tā ir lielisks C un B grupas vitamīnu avots. Kāpostu sulā esošais kālijs veicina liekā šķidruma izvadīšanu no organisma. 

Kāpostu sula labvēlīgi iedarbojas uz nervu sistēmu, palīdz kuņģa čūlas gadījumā, kā arī pie aizcietējumiem un hroniska gastrīta.

Biešu sula

Speciālisti bietes uzskata par vienu no labākajiem dabīgajiem detoksikācijas produktiem. Tās veicina šlakvielu izvadīšanu un normalizē gremošanas sistēmas darbību. Tāpēc pēc iespējas dzeriet svaigi spiestu biešu sulu, kā arī pievienojiet bietes zupām un salātiem.
Taču uzmanieties ar to, ja jums ir kuņģa- zarnu trakta saslimšanas vai arī kāda aknu kaite.

Zaļie kokteiļi

Kokteiļi no dārzeņiem zaļā krāsā (salāti, gurķi, selerijas, dilles, spināti utt.) labi izvada no organisma toksīnus un lieko šķidrumu, kā arī aizsargā aknas no pesticīdiem un smagajiem metāliem.

Asinsvadu sieniņas stiprinošā selerija ir bagāta ar В, В2, РР vitamīniem, aminoskābēm, karotīnu, mangānu. 

Svaigas dilles lielās devās satur C vitamīnu un derīgās minerālvielas.
Gurķu sula atbrīvo organismu no liekā holesterīna, uzlabo gremošanas orgānu darbību un atjauno organismu kopumā. 

Skābeņu sulai piemīt pretiekaisuma iedarbība. 

Ingvera tēja
Ingvera tēja
Ingvera tēja noder vairākām problēmām vienlaicīgi: likvidē spazmas un sāpes vēderā, uzlabo vielmaiņu, stiprina imunitāti, tonizē un sasilda, kā arī brīnišķīgi palīdz pie saaukstēšanās slimībām. Sevišķi ieteicama pavasara un rudens sezonās.

Klasiskā ingvera tējas recepte ir sekojoša: 4-5 cm lielu ingvera saknes gabaliņu notīra, sasmalcina, pārlej ar 1 litru ūdens un 10 minūtes vāra uz lēnas uguns. Tad nokāš un, lai padarītu spēcīgāku ingvera iedarbību, pievieno tējai nedaudz kanēļa, maltus melnos piparus un citronu. Saldina ar medu.

Ingvers kopā ar piparmētrām, plūškoka ziediem un pelašķiem (tējā) likvidē stipras sāpes vēderā un normalizē asinsriti.

Zaļā tēja
Zaļā tēja ir viens no labākajiem antioksidantiem un gandrīz vai labākais līdzeklis liekā šķidruma izvadīšanai no organisma. Tā bagāta ar vitamīniem un minerālvielām, kā arī satur vērtīgu ēterisko eļļu un flavonīdus, līdz ar to zaļā tēja ir spēcīgs organisma aizsarglīdzeklis cīņā ar brīvajiem radikāliem.

Karsta zaļā tēja palīdz izvadīt no aknām un aizkuņģa dziedzera kaitīgās un toksiskās vielas, savukārt auksta veidā tā veicina pareizu šķidruma cirkulāciju organismā.
Efektīgākai organisma attīrīšanai zaļajai tējai vēlams pievienot šķēlīti citrona.

Zāļu tējas
Labi palīgi organisma attīrīšanā no šlakvielām ir dažādas zāļu tējas (augu maisījumi) no kaltētiem ziediem, augļiem, lapām un sēklām. 

Piemēram, tēja no dzelzenes, salvijas, apiņiem, kumelītēm, apelsīna miziņas un upenēm palīdz normalizēt aknu darbību un uzlabo sejas ādas krāsu. 

Savukārt, karkadē tēja satur antociānus, kas stiprina asinsvadu sieniņas, regulē to caurlaidību un asinsspiedienu, palīdz attīrīt organismu un pat nogalina atsevišķus slimības izraisošus mikroorganismus.

Medus un citrona dzēriens
Šādi pagatavots medus un citrona dzēriens (uz glāzi silta (ne siltāka par 40 grādiem) ūdens jāņem 1 tējkarote medus un 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas) ir īsts veselības eliksīrs. Lai attīrītu organismu, medus un citrona dzēriens jādzer no rītiem tukšā dūšā. Dzērienam var pievienot arī 1-2 ēdamkarotes bērzu sulas un šķipsniņu sarkano piparu. 



Nav komentāru: