6/02/2015

Ziedi un to noslēpumi

Jau no seniem laikiem cilvēki ir radījuši stāstus un leģendas par ziediem, tiem piešķīruši dažādas maģiskas nozīmes, ziedus pielīdzinājuši cilvēku raksturiem, atbilstoši to dzimšanas laikam un pat zodiaka zīmēm. Un svarīgi ir minēt, ka Viktorijas laikmetā Anglijā ļoti populāra bija ziedu valoda.
Kas tad ir ziedu valoda? 
Ziedu valoda aktīvi tika izmantota Viktorijas laikmetā. Ziedu vai to kompozīciju izmantoja, lai nosūtītu noteiktu vēstījumu, ar ziediem sūtītājs izrādīja savas jūtas, kuras savādāk nebija iespējams izteikt.
Ziedu valoda mūsdienās diemžēl ir piemirsta, ir vairāki ziedi, piemēram, kā rozes, par kuru nozīmi mēs vienmēr atceramies.
Interesants ir fakts, ka Keita Midltone, savā līgavas ziedu pušķī bija ierakstījusi Viktorijas laikmeta ziedu kodu, līgavas pušķis sastāvēja no maijpuķītēm – „uzticība”, mirtēm – „cerība un mīlestība” , skābardis - „dzīvesprieks un elastīgums”, kļava – „pazemība un atturība” un arī ceriņi– „jaunības nevainība” vai „vilšanās”, domājams, ka Keitai tuvāka bija pirmā versija.
Dažādas ziedu nozīmes un leģendas un apkopotas Grieķu mitoloģijā, šīs leģendas ir skaistas un vietām ļoti drastiskas un nežēlīgas.
Runājot par ziediem, protams, noteikti jāpiemin Annas Sakses pasakas par ziediem, bērnībā tās lasot raudāju un pielīdzināju sevi šīm trauslajām varonēm.

Ziedu horoskops.
Dzeltenā drudzene (1.janvāris – 10.janvāris). Ziediņš simbolizē vasaras siltumu. Raksturs nedaudz noslēpumains, ārišķīgs. Kautrīgs. Cilvēks, kas dzimis šajā zīmē, neatlaidīgi cenšas sasniegt mērķi. Jābaidās no auksta laika.

Dzelkšņi (11.janvāris – 20.janvāris). Neviens viņam nepievērš uzmanību. Dažkārt izdomā sev nevajadzīgas nodarbes, no kurām nedaudz padomājot, var atteikties jebkura iemesla dēļ. Apkārtējie ne vienmēr var saskatīt viņa labsirdību. Viņš ir lielisks ģimenes cilvēks un draugs. Centīgs darbinieks. Pārāk aizrautīgā strādāšana var radīt agrīnu hipertoniju.

Salmene (21.janvāris – 31.janvāris). Vienkārša, tomēr vērīgi seko modei. Viņas elegance bieži ir iemesls skaudībai. Izteikts gribas trūkums.

Āmulis (1.februāris – 10.februāris). Sieviete zinātkāra un ar vieglu uzvedību. Patīk riskēt, spēj apburt pat visnepieejamāko vīrieti. Vīriešiem jānodarbojas ar karatē, kultūrismu, tenisu, sportu, lai gūtu populiritāti pretējā dzimuma vidū. Tas arī saglabā viņu veselību. 

Belladonna (11.februāris – 19.februāris). Sieviete - pieticīga skaistule, kuru nevar izprast pirmajā reizē. Vīrietis nav skaists, bet strādā neatlaidīgi, bez apstājas.

Mimoza (20.februāris – 28.februāris). Cilvēkiem, kas dzimuši šajā zīmē, piemīt paaugstināts jūtīgums. Tie ļoti sāpīgi pārdzīvo, ja veikto darbu nenovērtē. Nelieciet Mimozai darīt pārāk daudz! Viņa pieradusi ziedot sevi, lai izpildītu uzdoto darbu un nopelnītu uzslavu, neņemot vērā atvaļinājumu un slimības lapu. Var draudēt infarkts un kunģa čūla.
Magone (1.marts – 10.marts). Magonēm ir izteikts skaistums. Tās tīklos viegli sapīties, grūti no tiem izkļūt. Magones dzīvē ir daudz zaudējumu. Jānotic saviem spēkiem, tikai tā var gūt panākumus. Nevajadzētu ēst pārāk daudz gaļas ēdienu, ieteicamāk būtu lietot vitamīniem piesātinātos dārzeņus.

Lilija (11.marts – 20.marts). Nemanāma burvība. Izsmalcināta daba. Mēness zieds, kuru var atklāt tikai pilnmēness naktī. Pateicoties savai burvīabi un izmalcinātajai dabai, tā spēj būt laimīga.

Uzpirkstenīte (21.marts – 31.marts). Šajā zīmē dzimušie ir apņēmīgi. Viņu prāta spējas līdzinās datoram, kurš strādā precīzi un ātri, atrodot izeju pat no vissamudžinātākajām dzīves situācijām, nezaudējot drosmi un saprātu. Var kļūt nervozi. Novērojamas biežas galvassāpes.

Magnolija (1.aprīlis – 10.aprīlis). Galvenā īpašība - godkārība. Pateicoties nespējai ieklausīties citu padomos, stāvoklis sabiedrībā nav stabils.

Hortenzija (11.aprīlis – 20.aprīlis). Devīga, augstsirdīga, izpalīdzīga, bet ne konkrētās lietās.

Dālija (21.aprīlis – 30.aprīlis). Raksturīgi ievērot zelta vidusceļu, vairāk jācenšas izvērtēt savus spēkus. Nebūtu ieteicams personīgajā dzīvē pilnīgi paļauties uz veiksmi.
Maijpuķīte (30.aprīlis – 10.maijs). Maijpuķītes atklātā, devīgā sirds var būt par iemeslu, ka to nežēlīgi noplūks herbārija vācējs vai vienkārši smalka aromāta cienītājs. Sievietei nepieciešams nopietns aizstāvis. Darbā maijpuķītei viss kārtībā. Tai raksturīga pārmērīga aizrautība ar darba uzdevumiem.

Portulaka (11.maijs – 21.maijs). Neuzticīga, piesardzīga, vienmēr gaida krāpšanos. Ar viņu visās dzīves sfērās grūti sadzīvot. Portulaka vēlas, lai to nepārtraukti saudzētu.

Margrietiņa (22.maijs – 31.maijs). Vilinoša un vienlaicīgi grūti izprotama. Darba jomā nemitīgi cenšas pārspēt kolēģus, nedomājot par sekām.

Pulkstenīte (1.jūnijs – 11.jūnijs). Konservatore, Jebkuras pārmaiņas iedveš izmisumu. Pulkstenītes patvērums - laba ģimene, mājīgums.

Mārpuķīte (12.jūnijs – 21.jūnijs). Izteikts romantisma un drosmes trūkums. Mājās klusētāja, vērotāja, kura cenšas izvairīties no jebkādiem starpgadījumiem. Neatlidīga sava mērķa sasniegšanā.

Tulpe (22.jūnijs – 1.jūlijs). Vīrieši ir donžuāni, kuriem viss ir vienaldzīgs. Turpretī sieviete izceļas ar savu pašapziņu. Samērā grūti iekarojama.
Ūdensroze (2.jūlijs – 12.jūlijs). Gaisa, zemes, ūdens simbols. Daudzšķautņains raksturs, kas samērā viegli spēj pārvarēt dzīves grūtības.

Vijolīte (13.jūlijs – 23.jūlijs). Nereti piesaista visu uzmanību. Lēni un savaldīgi tiecas uz savu mērķi, kuru gandrīz vienmē sasniedz.

Mežrozīte (24.jūlijs – 2.augusts). Asa. Galvenā aizsardzības forma - nepieejamība, bez kuras grūti iztikt.

Saulespuķe (3.augusts – 12.augusts). Panākumi viņu nedara aklu, konflikti neapstādina. Virzās uz priekšu, sekojot saulei. Lēni ar panākumu un konfliktu palīdzību virzās pa dzīvi.

Roze (13.augusts – 23.augusts). Ziedu karaliene. Galvenā iezīme, kas izsauc pret sevi vērstas intrigas, nepieejamība. Grūti iet pa dzīvi augsti izslietu galvu. Vairāk jārūpējas par sevi.

Delfīnija (24.augusts – 2.septembris). Askēts. pret sevi nav prasīga. Uz šajā zīmē dzimušajiem apkārtējie cenšas novelt visas vainas. Dzīves ritumā jāiemācas pretoties līdzcilvēku pāridarījumiem.
Neļķe (3.septembris – 11.septembris). Cilvēks ar taisnīgu, godkārīgu raksturu, kas nebūt neizraisa apkārtējo cieņu. Neskatoties uz to, viņa neatkāpjas no savas pārliecības, pat ja kļūdās. Izteikti tic taisnības uzvarai.

Astere (12.septembris – 22.septembris). Astere atšķiras ar savu optimisko noskaņojumu, kas ir tās raksturīgā iezīme. Asteres regulāri izpelnās apkārtējo cieņu.

Virši (23.septembris – 3.oktobris). Šādi cilvēki ir lieli inteliģenti. Neaizvietojami, centīgi darbinieki, kuri apzinās veiktā darba augsto kvalitāti. Ja vēlaties satikt dzīvē uzticamus draugus, izvēlieties viršus.

Kamēlija (4.oktobris – 13.oktobris). Simpātiski, izsmalcināti, artiski. Dzīves gaitā saglabāt bērnišķību.

Ceriņi (14.oktobris – 23.oktobris). Jaunības simbols. Agri izvirzot sev dzīves mērķi, cenšas palīdzēt citiem, neievērojot līdzās esošos skauģus.

Frēzija (24.oktobris – 2.novembris). Bezbailība, principialitāte, stingrums, kas tām palīdz. Spēj būt diplomāte.
Orhideja (3.novembris – 12.novembris). Grūti izprotama un šaubu pilni. Nevairās no atbildības un uzliktajiem pienākumiem.
Peonija (13.novenbris – 22.novembris). Cilvēki ar stipru veselību, spēcīgu nervu sistēmu. Visās dzīves jomās sabiedriski, atklāti.
Gladiola (23.novembris – 2.decembris). Šajā zīmē dzimušie ir čakli strādnieki, kuri ar savu centību un pieticību spēj dzīvē paveikt lielas lietas.
Pienene (3.decembris – 12.decembris). Labsirdība, dēļ kuras apkārtējie tiecas pie tās. Centīga, bet reizēm parādās bezkaunība un lieluma mānija, kuru grūti saprast.
Lotoss (13.decembris – 22.decembris). Izteiktas prāta spējas, augstas kultūras izturēšanās. Auksts pret līdzcilvēkiem.

Ēdelveiss (23.decembris – 31.decembris). Pateicoties atsaucīgajam, nosvērtajam raksturam, prasmei saglabāt uzticību, ieteicams izvēlēties par draugu.

Izmantotās saites:

Nav komentāru: