8/27/2014

Augu kopšana ar dažādu enerģiju palīdzību

Klasiskā augu kopšana- tā ir augu laistīšana, mēslošana, pārstādīšana, apgriešana un aizsardzība. Tomēr ir vēl citas iespējas, kā efektīvi veicināt mūsu zaļo augu un ziedaugu augšanu un ziedēšanu. Šīs iespējas ir saistītas ar enerģijas starojumiem.
Enerģijas pastiprināšana, veidojot augu grupas
Kad dabu vēro redzīgām acīm, var pamanīt, ka augi labprāt aug kopā ne tikai ar sev līdzīgiem, bet meklē arī citu augu sabiedrību. Dabā tas notiek bez mūsu līdzdalības. Dārzā vai telpās tas jau ir mūsu ziņā, kādus augus mēs stādām vai novietojam kopā. 

Zinātnieki Dagnija un Imre Kerneri ir pierādījuši, ka augi savstarpēji sazinās ne tikai ar izdalītajām vielām, bet arī ar enerģijas laukiem un enerģijas kanāliem. Var sākt ar to, ka visi augi, kas izpauž sevi kā personību- dārznieki tos sauc par soliteriem-, arī augs vislabāk pa vienam. tie var būt ļoti lieli augi, piemēram, palmas, un citi telpu koki, bet var būt arī tādi augi, kas iedarbojas agresīvi un uzbrūkoši, proti, tiem ir asas, lineāras un zobenveida lapas, iespējams, pat bruņotas ar zobiņiem, dzeloņiem un dzelkšņiem, kā, piemēram, jukām.
Augi, kuri iedarbojas nedaudz maigi un kautrīgi, kā miniciklamenas vai vijolīšu sanpaulijas, arī tādi lapu skaistuļi kā sīklapaino fikusu šķirnes ļoti labi jūtas kopā ar saviem sugasbrāļiem. Iestādiet tās kopā vienā traukā- tās zels vārda vistiešākajā nozīmē.
Jo smalkāks, graciozāks un maigāks šķiet augs, jo juteklīgāks ir tā starojums. Iedomājieties blakus adiantes papardi un juku! Ne pārāk ilgā laikā juka būs guvusi pārsvaru pār papardi, un paparde drīz iznīks.
Enerģijas pastiprināšana ar mūzikas skaņu svārstībām
Mūzikas toņu frekvenču iedarbība uz augiem ir zinātniski pierādīta. Cilvēki uz mūzikas skaņu svārstībām reaģē ar atšķirīgām emocijām un ķermeņa kustībām. Tieši tāpat jūt augi. Ja jūs mīlat klausīties Šopēna vai Mocarta mūziku, varat būt drošs, ka šī mūzika tāpat ir apbūrusi arī jūsu augus. Turpretī, ja ilgstoši dārd tehnomūzika, augiem drīz nobirst ziedi un lapas. Nevajag tiem neko pārmest- arī mums, cilvēkiem, klausoties šādu mūziku, rodas pašsajūtas traucējumi.
Enerģijas pastiprināšana, izmantojot aromātiskos augu kopšanas līdzekļus
Dabiskie augu aizsardzības līdzekļi, kurus izstrādājis biologs Dr. Dītrihs Gimbels, sastāv no ēteriskām eļļām un ūdens attiecībā 1:10 līdz 1:100 000. Augu kopšanas ar aromātiskiem līdzekļiem pamatā ir princips, ka līdzīgs iedarbojas uz līdzīgu un, ka specifiskā ēteriskās eļļas "informācija" vai "esence" arī ļoti niecīgā koncentrācijā nonāk ūdenī un pēc tam izsmidzināta- arī uz slimajiem augiem. Aromātiskās sakņu eļļas, piemēram, veicina sakņu augšanu, bet lapu eļļas aizsargā un stiprina lapotni. Ziedu, augļu un sēklu eļļas rosina bagātīgu ziedēšanu un augļu aizmešanos.
Enerģijas pastiprināšana ar dārgakmeņiem
Dārgakmeņus, kuru darbība enerģijas aktivācijā ir pierādīta, var ievietot tieši puķu poda augsnē. Tos var arī ievietot laistāmajā ūdenī un pēc dažām stundām ar šo ūdeni apliet telpaugus. Piemēroti ir visi gaišie un caurredzamie akmeņi, īpaši- kalnu kristāli, rožainais kvarcs un akvamarīns. "Pārenerģetizēšana" nav iespējama.
Enerģijas pastiprināšana, aktivizējot laistāmo ūdeni
Laistāmā ūdens aktivizēšanai ir piemērots jebkurš filtra veids, kas atkaļķo ūdeni un padara to mīkstāku. Ja jūsu mājās ir šāda filtrēšanas iekārta, lieciet tai darboties arī jūsu augu labā.
Enerģijas pastiprināšana ar mīlestību
Sarunājieties balsī vai tikai domās ar saviem augiem! Pastāstiet tiem par savām emocijām- prieku, laimi, draiskulību, iemīlēšanos un citām pozitīvām izjūtām. Apzināti slavējiet savu augu par katru jaunu lapu un katru jaunu ziedu.


Nav komentāru: