Burkānu sula |
Atkarībā no jūsu pašsajūtas,
svaigu burkānu sulu var dzert no 0,5 līdz 3-4 litriem dienā. Sula palīdz
normalizēt visu organismu. Tas ir bagāts A vitamīna avots, kuru organisms labi
uzņem. Šajā sulā tāpat lielā daudzumā ir B, C, D, E, PP, K vitamīni. Burkānu
sula uzlabo apetīti un gremošanu.
Tā ir
noderīga zobu, žokļu un smaganu uzturēšanā un dziedēšanā.
Zīdītājām iesaka dzert daudz labi sagatavotas burkānu sulas
mātes piena kvalitātes uzlabošanai, jo tajā reizem trūkst dzīvībai svarīgu
komponentu. Pietiekams daudzums svaigas burkānu sulas, lietots pēdējos
grūtniecības mēnešos, samazina grūtniecības toksikozes un toksikozes varbūtību
dzemdībās. Regulāra puslitra burkānu sulas lietošanai ir lielāka konstruktīva
nozīme organismam kā 12 kilogramiem kalcija tablešu.
Svaiga burkānu sula ir dabisks sķīdinātājs čūlām un ļaundabīgiem
audzējiem. Tā palielina pretošanās spēju infekcijām un darbojas visai efektīvi
kopā ar virsnieru dziedzeriem. Palīdz novērst acu, balsenes, mandeļu, deguna
blakusdobumu un visa elpošanas aparāta infekcijas. Tāpat, tā aizsargā nervu
sistēmu un tai nav līdzinieka možuma un dzīvības spēka sniegšanā.
Dažkārt
aknu un gremošanas orgānu slimības izsauc dažu svaigā burkānu sulā esošu
elementu iztrūkums. Šajā gadījumā sula var ievērojami attīrīt aknas, bet viela,
kas aizdambē kapilārus, var izšķīst. Reizem attīrīšanās procesā izdalās tik
liels atkritumvielu daudzums, ka urīnceļi un barības vads nespēj izdalīt tik
lielu daudzumu izšķīdināto sārņvielu, un tad tie dodas uz limfu, lai izkļūtu no
organisma caur ādu. Šīs izšķīdušās sārņvielas ir ar oranžu vai dzeltenu
pigmentu, un tāpēc āda reizēm var izbalēt vai nodzeltēt. Tāda ādas izbalošana
pēc burkānu sulas vai citu sulu dzeršanas norāda uz to, ka notiek aknu
attīrīšanās, kas tām jau sen bija nepieciešami.
Tātad, caur ādu izdalās nevis burkānu sula un nevis karotīns: ir
iespējams izfiltrēt sulu tik pilnīgi, lai krāsas pigments pilnībā pazustu, bet
tas neglābs no ādas nodzeltēšanas.
Burkānu
sula taisni tāpat nevar izdalīties caur ādu, kā to nevar nokrāsot sarkanu biešu
pigments vai zaļu augu hlorofila pigments.
Bet
labāk gan, ja jums būs atlasa krāsas vesela āda, pat ar nelielu burkānu
nokrāsu, nekā dižciltīga bāla āda ar pinnēm un citiem defektiem, kas skaidri
norāda uz visām jūsu slimībam. Tā vietā, lai satrauktos pār ādas krāsas izmaiņu
(kas ar laiku pāries!), jāpriecājas par to, ka, pateicoties šīm sulām,
apstājusies vai novērsta aknas sabrukšana. Tomēr, šīs ādas krāsas izmaiņas
iespējams nedaudz aizkavēt: pietiek nomainīt lietoto sulu vai pievienot citas
sulas tai, kura izsauc vētrainu attīrīšanās darbību t.i., it kā to nomierināt.
Ādas
izbalošana var būt neizgulēšanās, nepietiekamas atpūtas vai pārpūles sekas.
Barības elementi, ko satur svaiga burkānu sula, vajadzīgi endokrīniem
dziedzeriem, sevišķi virsnierēm un mandelēm. Ar to reizēm izdodas izārstēt
neauglību. Konstatēts, ka neauglības cēlonis ir ilgstoša tādas pārtikas
lietošana, kurā ar vārīšanu vai pasterizāciju iznīcināti fermenti un citas
vērtīgas vielas.
Sausa
āda, dermatīts (ādas iekaisums) un citas ādas saslimšanas tāpat ir dažu barības
elementu nepietiekamības organismā sekas, kuri savukārt bagātīgi atrodami
burkānu sulā. Tas pats sakāms par acu saslimšanām – konjuktīvu un citām. Ja no
svaigiem, labas kvalitātes burkāniem, pienācīgi izspiež sulu, tad tā ir ļoti
bagāta ar organiskajiem sārmu metāliem – nātriju un kāliju. Tāpat, tur ir daudz
kalcija, magnija un dzelzs, bet to apvienojums ar dzīvajiem organiskajiem
elementiem – fosforu, sēru, silīciju un kāliju – visai labvēlīgi iedarbojas uz
cilvēka organismu.
Burkānu
sula sevi parādījusi kā mūsu gadsimta brīnumlīdzeklis cīņā pret čūlām un
ļaundabīgajiem audzējiem. Tomēr nepieciešams, lai sula būtu pareizi sagatavota
(labi atdalītas šķiedrvielas), bet visu veidu koncentrētu cukuru, cieti un
miltus saturoša pārtika pilnībā jāizslēdz.
Noskaidrojies,
ka viens no galvenajiem čūlas un ļaundabīgos audzējus radošiem cēloņiem –
aizturēti aizvainojumi, kas to vidē reizēm dzīvo no pašas bērnības. Nekādi, pat
paši labākie līdzekļi, nelīdzēs, ja vispirms neatbrīvosimies no šī slimības
pirmcēloņa.
Reizēm
liels daudzums burkānu sulas izsauc spēcīgu reakciju un pat nelielu depresiju.
Tas ir pilnīgi normāli un tikai norāda uz to, ka Daba sākusi organismā
ģeneraltīrīšanu, kuras pats labākais līdzeklis izrādījies burkānu sula.
Tikai
burkānu sulas lomas neizpratne var novest pie priekšlaicīga lēmuma par to, ka
tā “mums neder”: burkānu sula taču nav nekas cits, kā augstākās kvalitātes
organiskais ūdens, t.i., organismam visnepieciešamākā pārtika. Ja sula ir
svaiga un parezi pagatavota, tad tā nenodarīs jums nekā slikta, bet tikai
apgādās jūsu organisma audus ar fermentiem, vitāli nepieciešamiem atomiem un
dzīvo organisko ūdeni.
Bet, ja
pievienosim sulai nedaudz svaiga kazas piena vai pavisam nedaudz svaiga saldā
krējuma, tas piešķir dzērienam nedaudz eksotisku aromātu un, varbūt, daļēji
mazinās sajūtu par vienveidību un nepatiku pret burkānu sulu, ja tā izsauc
satraucošu reakciju vai nomāktību. Atzīmēsim, ka krējums nav nekas cits kā
tauki tīrā veidā, kamēr piens ir koncentrēts olbaltumvielu produkts. Protams,
tie kaut kādā mērā veidos gļotas, un tomēr tas nav tik kaitīgi, kā piena
lietošana.
Taču vienmēr jātceras: ja jūs pārņem nogurums, nomāktība,
nospietība, tad resnās zarnas stāvoklis ir par to daudz vairāk atbildīgs kā
viss pārējais kopā. Mēs konstatējām, ka resnā zarna nekādi nevar attīstīties un
darboties normāli, ja cilvēks pārtiek tikai ar vārītu un apstrādātu pārtiku.
Tāpēc ar pilnu atbildības sajūtu iespējams
apgalvot, ka pasaulē nav neviena cilvēka ar pilnīgi veselu resno zarnu.
Tatad,
ja mēs ciešam no noguruma, nomāktības un nospiestības, pats pirmais līdzeklis
ir barības trakta iztīrīšana ar klizmām, lai novērstu nespēka cēloni. Tad arī
svaigas sulas labāk tiks galā ar savu uzdevumu šūnu un audu atjaunošanā. Mēs
atradām, ka labākā barība resnajai zarnai ir burkānu un spinātu sulas
maisījums, kuras recepti jūs atradīsit tālāk šajā grāmatā.
Atcerieties,
ka organismam nepieciešamo sulu daudzumu nosaka to kvalitāte. Parasti
salīdzināmu rezultātu iegūšanai nepieciešams izdzert divas reizes vairāk
centrbēdzes tipa sulu spiedēs izspiestas sulas, kā sulas, kas iegūta sarīvētu
masu izspiežot ar hidrauliskās preses palīdzību. Reizi par visām reizēm
ielāgojiet, ka sulas ir vislabākā pārtika. Ja mēs tās pastāvīgi lietosim, kamēr
dzīvojam, tad mūsu veselīgā dzīve būs ilgāka.
Burkānu
sula sastāv no tādu elementu savienojuma, kuri baro visu organismu kopumā,
veicinot svara un ķīmiskā sastāva bilances normalizāciju.
Sevišķi
laba ietekme šai sulai ir uz redzi. Daži jauni cilvēki, kas iesniedza
dokumentus lidotāju skolās, sliktas redzes dēļ netika pielaisti tālākajiem
eksāmeniem. Dažas nedēļas lietojuši lielu daudzumu svaigas burkānu sulas un
atkārtoti izgājuši veselības pārbaudi, viņi tika atzīti par derīgiem. Ja tas
būtu atsevišķs gadījums, tad tas neapšaubāmi būtu atzīts par fenomenālu. Ja tā
butu noticis divreiz, tad tas tiktu ierakstīts medicīnas dokumentos kā
sagadīšanās. Bet, par cik tas atkārtojas atkal un atkal, tad ir pamats sākt
šaubīties par mūsu zināšanu dziļumu, un secināt, ka pasaulē ir daudz lietu, kas
“mūsu labākajiem prātiem nav pat sapņos rādījušās”.
Ne
mazāk iedarbīga svaiga burkānu sula ir čūlu un vēža saslimšanu ārstēšanā.
Pakāpeniski ar nepietiekamu un nepareizu barošanu noplicināto šūnu veidotie
audi, kurus mēs saucam par čūlām un ļaundabīgajiem audzējiem, atgriezās labākas
veselības stāvoklī, bagātīgi baroti ar burkānu sulu kā galveno pārtikas
produktu un rūpīgi izvēlētu citu svaigu produktu diētu.
Vienkāršu
cilvēku parasti stindzina pati doma par šīm kaitēm, tomēr nav grūti saprast to
rašanās un attīstības cēloni.
Uz
dzīvo atomu nepietiekamības rēķina cilvēku uzturā, īpaši tagad un dažās
iepriekšējās paaudzēs, izbadējušās vai pusizbadējušās šūnas, nespējot
funkcionēt pareizi un racionāli, tām pienācīgi, sāk izturēties haotiski un
nepareizi. Kamēr tās vēl nav pavisam mirušas, šūnas sāk pārveidoties, līdzībās
runājot, “aiziet no savām saknēm”, pārvietojas organismā, kamēr neatrod tajā
vietu, kur tās var sakopoties vienkopus. Bet, tā kā viss organisms vairāk vai mazāk
cieš no dzīvo atomu trūkuma, tad vietu, kur aizsardzības sistēma ir vāja,
pārpārēm pietiek.
Tātad,
čūlu un vēža saslimšanu pirmcēlonis ir tīri fizisks. Tomēr, kā jau vairākārt
atzīmējām, šīs slimības, tāpat kā daudzas citas, mīt tur, kur mīt visu dzīvi nēsāti
sarūgtinājumi, stresi, kas iesēžas apziņā pēc tādiem lieliem pārdzīvojumiem kā
skaudība, bailes, ļaunums, nemiers, bēdas un citi negatīvi, netverami mūsu
ienaidnieki. Un pirmais darbs ir to atrisināšana un izdzīšana. Tomēr nedrīkst
palaist garam arī tādus mūsu slimību veidotājus, kā nepareizā ēšana un mūsu
organisma iekšējā fisiskā netīrība. Mūsu organismam jābūt nevainojami tīram gan
iekšēji, gan ārēji, gan fiziski, gan garīgi.
Balstoties
uz šiem pamatpieņēmumiem un mūsu eksperimentu rezultātiem, varam apgalvot, ka
vēža slimību cēlonis meklējams nevis fantastisku pieļāvumu kamolā, nāvējošās
izmeklēšanas un ārstēšanas metodēs ar neprognozējamām sekām, izmantojot
radioaktīvo starojumu: cēlonis ir dzīvo atomu trūkums mūsu lietotajā pārtikā.
Tai pat laikā gudrais celš uz izdziedēšanos aizved mūs pie Kristietības
pamatvērtībām un tradīcijām, kurām sekojot (t.i. arī ievērojot gavēņus), mēs
attīram sevi no nedzīvā, lai to veidotās indes netraucētu Dabai dziedēt mūsu
kaites. Vienlaicīgi organisms bagātīgi jāapgādā ar pārtiku, ar augstu
bioloģiski aktīvo komponenšu saturu šūnu atjaunošanai, kuras dos iespēju
vispirms audiem atgūt pretošanās spēju tālākai sabrukšanai, bet pēc tam tupināt
reģenerāciju- atjaunošanos.
Jo
ātrāk mēs sapratīsim, ka neviens cilvēka organisma orgāns nefunkcionē mehāniski
vai automātiski, ārpus organisma sastāvdaļu kopsakara, jo ātrāk mēs spēsim
atgūt kontroli pār mūsu organisma funkcijām. Mēs nezinām, kādas saprāta formas
piemīt dazādām mūsu organisma daļām vai kā tās darbojas, bet mēs zinām, kāda
mūžsena saprāta forma cenšas aizsargāt katru mūsu dziedzeri, kaulu, nervu,
muskuli, neskatoties uz visu to, ko parasti aiz savas tumsonības dara cilvēks,
pašiznīcinoties ar pārtiku, ko viņš lieto.
Apskatot mūsu iztikas sistēmu no tāda skatu punkta, mēs
neglābjami nonākam pie secinājuma, ka neatkarīgi no tā, vai mūsu griba,
apkārtne un apstākļi ļaus mums pilnībā pāriet uz dzīvu pārtiku, mums ir pilnīgi
nepieciešami dzert daudz dažādu dārzeņu un augļu sulu, pie tam, ņemot vērā, ka dārzeņu sulas – mūsu organisma
celtnieki, bet augļu sulas – galvenokārt attīrītājas.
Pirmās satur lielu daudzumu olbaltumu, otrās – ogļūdeņražus.
Vienkāršu
cilvēku noteikti ieinteresēs ziņa (diez, vai tā patiks kādam ļaundabīgam
audzējam): svaigēdāji, papildinot savu pārtiku pietiekamā daudzumā un
asortimentā ar svaigām dārzeņu un augļu sulām, nekad nesaslims ar
ļaundabīgajiem audzējiem. No otras puses, tas, ka daudzi vēža slimnieki ir
noticējuši svaigēšanai un sulām, pilnīgi noteikti norāda uz burkānu sulas
nozīmību šai ziņā.
Mēs
domājam, ka tas liecina par nepieciešamību pēc vēl viena jauna zināšanu lauka,
kas nebūs vienkāršs un varbūt prasīs lielus izdevumus. Tādus pētījumus
patiesībā jau daudzus gadus veic cilvēki, kas saņem palīdzību no Dabas, un viņi
var patraucēt daudzu zinātnieku mierīgo dzīvi, bet šādi pētījumi neapšaubāmi
atnesīs milzu labumu slimniekiem.
Mēs
konstatējām, ka, ja attīra organismu ar klizmām, tad pietiek ar ikdienas
svaigas pārtikas un dažādu sulu lietošanu, lai gandrīz nevienam nekad nekas
nesāpētu.
Vissaistošākais
un pārsteidzošākais atklājums, izmantojot supermikroskopus, ir tas, ka izdevies
noteikt, ka burkānu sulas molekula gandrīz precīzi atkārto asins molekulas
formu. Tad nav jābrīnās, ka burkānu sulas iedarbība ir tik patiesi svētīga.
Tulkoja:
Ivars Alksnis
PS.
Arī Latvijā tagad nopērkam grāmata, izdevniecība
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru