3/15/2012

Kā sagatavot ārstniecības augu tējas


Sena sibīriešu augu fermentācijas metode

  Šādā veidā sagatavoti augi iegūst apbrīnojamas īpašības, kas nebūtu izpaudušās  augus žāvējot kā parasti. Augi tiek apstrādāti, lai uzlabotu to īpašības.

Kā sagatavot ārstniecības augu tējas
Ņemiet, piemēram, ķiršu lapas, saspaidiet tās, lai parādītos sula, tas ir, lai tiktu sagrautas starpšūnu membrāmas. Salieciet bļodā, pārsedziet ar dvieli, turiet siltā vietā trīs dienas, dvieli laiku pa laikam samitrinot. Lapām jāmaina krāsa, jākļūst lipīgām. Izlieciet uz paplātes un žāvējiet cepeškrāsnī ar pavērtām durtiņām, līdz sajūtat dārgas tējas aromātu. Lapas kļūs trauslas, sabirzīs pirkstos. Tā apstrādājiet katra veida lapas (ārstniecības augus) atsevišķi. Pēc tam augus sajauciet kopā vienādās proporcijās (Sibīrijā par dziednieciskām uzskata zāļu tējas  no 3, 9, 12 vai 14 augiem).


Vienkāršots paņēmiens : saspaidiet augus, lieciet katlā, apsedziet ar vāku un sautējiet 20 minūtes uz  mazas uguns 20 minūtes, līdz krāsa ir mainījusies. Tad apžāvējiet pannā un izberziet caur  caurduri.

Gatavojiet maisījuma uzlējumu tējkannā un dzeriet tējas vietā. 

Avots: Noras Ziemels blogs

Nav komentāru: