Sena
sibīriešu augu fermentācijas metode
Šādā veidā sagatavoti augi iegūst apbrīnojamas īpašības, kas nebūtu izpaudušās augus žāvējot kā parasti. Augi tiek apstrādāti, lai uzlabotu to īpašības.
Kā sagatavot ārstniecības augu tējas
Ņemiet, piemēram, ķiršu lapas, saspaidiet tās, lai
parādītos sula, tas ir, lai tiktu sagrautas starpšūnu membrāmas. Salieciet bļodā, pārsedziet ar dvieli,
turiet siltā vietā trīs dienas, dvieli laiku pa laikam samitrinot. Lapām
jāmaina krāsa, jākļūst lipīgām. Izlieciet uz paplātes un žāvējiet cepeškrāsnī
ar pavērtām durtiņām, līdz sajūtat dārgas tējas aromātu. Lapas kļūs trauslas,
sabirzīs pirkstos. Tā apstrādājiet katra veida lapas (ārstniecības augus)
atsevišķi. Pēc tam augus sajauciet kopā vienādās proporcijās (Sibīrijā par
dziednieciskām uzskata zāļu tējas no 3, 9, 12 vai 14 augiem).
Vienkāršots
paņēmiens : saspaidiet augus, lieciet katlā, apsedziet ar vāku un
sautējiet 20 minūtes uz mazas uguns 20 minūtes, līdz krāsa ir
mainījusies. Tad apžāvējiet pannā un izberziet caur caurduri.
Gatavojiet
maisījuma uzlējumu tējkannā un dzeriet tējas vietā.
Avots: Noras Ziemels blogs
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru