8/18/2013

Modes tendences rudens/ziema 2013

Kas būs modē šogad rudenī?

Kamēr mēs izbaudām vasaru, raibos ziedu rakstus apģērbā, asimetriskos piegriezumus un spēlējamies ar melni-balto kontrastu, dizaineri jau atrādījuši rudens/ziemas 2013-2014 kolekciju. 

Kas tad pēc pāris nedēļām būs tas, par ko runās ikkatra sieviete?
Lai kā arī negribētos, pavisam drīz klāt rudens. Uzzini, kādām tendecēm šajā sezonā jāpievērš uzmanība.

Baltā krāsa saistās ar nevainību, tīrību un perfekciju. Tās gaišums žilbina, un īstajā apģērbu kombinācijā tā var atstāt neaizmirstamāku iespaidu kā vasaras spilgtie toņi. Kas gan vēl vairāk izstaro nepiespiestu eleganci kā pilnīgi balts tērps? Vienkāršs piegriezums un neuzkrītoši aksesuāri radīs ieturētas dāmas tēlu. Lai atsvaidzinātu tēlu, pieskaņo aksesuārus kādā citā tonī. Baltā krāsa labi sadzīvo ar visu pārējo toņu gammu, taču šoruden to ir īpaši aktuāli kombinēt ar tumši zilo, tirkīzzilo un zelta krāsu.


Jāatzīst, ka baltā nav pati praktiskākā krāsa, jo bez žēlastības parādīs katru pleķīti, krociņu un burzījumu. Tomēr vieglais, teju ēteriskais starojums ir tā vērts, lai īpašam notikumam par godu izvēlētos tieši šo krāsu. 

Arī rudenī/ziemā melnā un baltā krāsa nekur nepazudīs – tā veiksmīgi tiks sapludināta, radot pelēko krāsu. 

Ja pelēkā krāsa Tevi tomēr neuzrunā, tad dizaineri iesaka izvēlētie rūtainus apģērbus. Un pats galvenais – nebaidies eksperimentēt un kombinē rūtis ar rūtīm, un akcentē ar rūtīm! Šoruden rūtis pavisam noteikti būs modē.


Ādas jakas, ādas bikses, ādas svārki, ādas aksesuāriāda būs it visur. Bez tam Fashion Days vēlas atgādināt, ka ādas preces ne vien ilgi kalpo, bet arvien un arvien atgriežas karstāko modes tendenču starpā. Bez tam apmierinātas būs gan tās dāmas, kuras iecienījušas taisna piegriezuma apģērbu, gan tās, kuras dod priekšroku pieguļošam un ļoti sievišķīgam apģērbam, gan tās, kuras mīl platu un maisveidīgu apģērbu.


Zīmuļsvārki joprojām ir iecienīts dizaineru apģērba gabals. Tos vēl interesantākus padara uzkrītošas ieloces un pārlikumi. Svārki ar volāniem apakšmalā pamanāmi gandrīz katrā vadošo augstās modes zīmolu kolekcijā – tiem viennozīmīgi šosezon jāatrodas katras sievietes skapī.


Un ziedi. Dizaineri ziediem neļaus tik ātri novīst, tāpēc tos pamanīsim arī rudens (un kas zin’ – varbūt arī ziemas) apģērbos.


Un nu pats galvenais – ko tad izvēlēties: mēteli vai jaku? 
Dizaineri iesaka izvēlēties apmetni vai apmetnim līdzīgu mēteli. Apmetnim šajā rudens/ziemas sezonā pavisam noteikti jāatrodas Tavā apģērbu skapī. Lai padarītu tos vēl interesantākus, dizaineri spēlējas ar materiālu veidiem, apvienojot, piemēram, vilnu ar ādu, kā arī izmantojot dažādus izšuvumus un uzdrukas.


Lai izskatītos pavisam neatvairāmi, Fashion Days iesaka kopā ar apmetni uzlikt arī kažokādas apkakli.

Noteikti neaizmirsti arī par aksesuāriem un jostām. Neatkarīgi no tā vai tā būs plata, vai šaura, vai ar milzīgu sprādzi, vai tādā pašā rastā kā cepure vai somiņa – Tu nebūsi aizšāvusi garām.



Nav komentāru: