8/24/2013

Uzturvielas, kas palīdz zaudēt svaru

Vai tu zināji, ka ir dažas uzturvielas, kas var palīdzēt tev zaudēt svaru? Šīs uzturvielas faktiski var mainīt tavu ķermeņa ķīmiju tā, lai tu sadedzinātu vairāk kaloriju. Turklāt tas viss ir iespējams bez stingra diētas plāna. Protams, joprojām ir svarīgi vingrot, lai veidotu un nostiprinātu ķermeņa aprises, kā arī uzlabotu veselību. Tomēr tagad tu vari optimizēt svara zudumu, pievienojot šīs uzturvielas savam uzturam. 

Lūk, 6 svarīgas uzturvielas, kas var palīdzēt tev cīnīties ar lieko svaru:

Vitamīns D. Uzņemt pietiekami daudz D vitamīna ir ļoti svarīgi, jo tas palīdz tavam organismam pareizi reaģēt uz insulīnu. Ja D vitamīna līmenis ir zems, tauku šūnas pārvērš cukuru taukos un uzglabā taukus, tā vietā, lai tos sadezinātu. Tātad, ēd D vitamīnu saturošus pārtikas produktus, piemēram, zivis, lai uzņemtu pietiekami daudz D vitamīna.

Kalcijs. Kalcijs ir minerāls, kas darbojas sinerģijā ar vitamīnu D. Cilvēkiem, kas lieto kalciju kopā ar D vitamīnu, ir lielāka iespēja zaudēt lieko svaru. Tāpat kalcijs atbalsta svara zudumu, neļaujot taukiem uzsūkties asinsritē.

Olbaltumvielas. Olbaltumvielas palīdz tavam organismam sadedzināt taukus. Zaudē svaru ēdot liesās olbaltumvielas, piemēram, olas, zivis un vistas gaļu. Ja vēlies paātrināt vielmaiņu, vari to izdarīt, ievērojot olbaltumvielu diētu.

Omega 3. Omega 3 taukskābes atbalsta svara zudumu, “ieslēdzot” fermentus, kuri izraisa tauku dedzināšanu šūnās. Lasis ir viens no bagātākajiem omegas 3 avotiem. Tāpat omega 3 var uzņemt ar dažāda veida riekstiem, bet riekstus vajadzētu ēst mazās porcijās, jo tajos ir daudz tauku.

Konjugētā linolskābe. Konjugētā linolskābe ir dabiska tauku dedzinātāja, kas atrodama piena produktos. Kad mēs patērējam liesu gaļa un piena produktus ar zemu tauku saturu, tā nonāk organismā, lai palīdzētu paātrināt vielmaiņu un sadedzināt taukus.

Mononepiesātinātās taukskābes. Pievienojot nelielu daudzumu mononepiesātināto taukskābju uzturam, ir iespējams paātrināt vielmaiņu. Ir pierādīts, ka mononepiesātinātās taukskābes samazina ķermeņa taukus un stabilizē apetīti. Mononepiesātinātās taukskābes var atrast zemesriektu sviestā, avokado, riekstos un pat šokolādē.

Avots: nimbus.lv


Nav komentāru: