7/26/2013

Padomi organisma attīrīšanai

Veselības koncepcija
Veselības koncepcija – tie ir nosacījumi, pie kuriem mūsu ķermenis var atrasties veselības stāvoklī, vai kurus ievērojot, jebkuram dzīvam organismam var atgriezt veselību, ja nav sākušies neatgriezeniski procesi.


Četri soļi uz veselību

1. SOLIS: PADZIRDĪT ORGANISMU
Ūdens – dzīvības avots uz planētas. Bet kvalitatīvs ūdens – tas ir veselības atjaunošanas un saglabāšanas bāzes instruments.
Mūsu organismā ūdenim ir ļoti liela loma, jo visi metaboliskie procesi norisinās tikai ūdens vidē. Asinis, limfa, starpšūnu un iekššūnu šķidrums, siekalas, sviedri, kuņģa sula, žults, urīns, sperma – tas viss ir ūdens ar izšķīdušiem tajā minerālsāļiem.

 2. SOLIS: ATTĪRĪT ORGANISMU
Helminti, toksīni, šlakvielas – tā visa ir liela, nopietna, bet līdz galamnenovērtēta problēma!
Atveseļošanās nolūkā ir lietderīgi 2 reizes gadā veikt profilaktisko kursu organisma atbrīvošanai no parazītiem un toksīniem. Vislabāk to ir darīt izmantojot dabīgus līdzekļus, lai netraumētu gļotādas, dziedzerus, imūnsistēmu un dabīgo mikrofloru. Labākie un efektīvākie šim nolūkam ir dabīgie kompānijas Coral Club produkti.

 3. SOLIS: PABAROT ORGANISMU
Sabalansēts un kvalitatīvs uzturs, nenoliedzami, ir nepieciešams, lai uzturētu veselību augstā līmenī.
Pēdējai laikā tiek novērota pieaugoša bioloģiski aktīvo uztura bagātinātāju popularitāte. Tie strauji ieņem vietu mūsu dzīvē un dod ievērojamas priekšrocības, aizpildot uztura nepilnības un būtiski uzlabojot dzīves kvalitāti.

 4. SOLIS: AIZSARGĀT ORGANISMU
Mūsdienu dzīves veids diktē savus noteikumus: mēs reti lietojam ekoloģiski tīrus produktus, dzeram nekvalitatīvu ūdeni, elpojam piesārņotu gaisu, izmantojam sintētiskus medikamentus, esam pakļauti elektromagnētiskajam starojumam, un tas viss pastāvīga stresa apstākļos.

Šobrīd eksistē milzum daudz dabīgu un drošu profilaktisku līdzekļu, kuri palīdz organismam stāties pretī graujošajai ārējo faktoru iedarbībai.


PADOMI ORGANISMA ATTĪRĪŠANAI

Kāpēc nepieciešams attīrīt organismu

 Ikdienā mēs neesam pasargāti no apkārtējās vides negatīvās ietekmes. Gaiss, ko elpojam, ūdens, ko izmantojam, pārtikas produkti, ko iegādājamies veikalā ir pārsātināti ar organismam kaitīgām vielām. Lai arī šobrīd arvien vairāk cilvēku pievērš pastiprinātu uzmanību ekoloģiski tīru produktu lietošanai, tomēr gadu gaitā esam uzkrājuši šos sārņus, kas rada papildus slodzi organismam un cilvēka veselībai. Arī ikdienas stress – mūsdienu smagākais un neatlaidīgākais ienaidnieks dara savu.

 Organisma attīrīšanai jāvelta pietiekoši liela uzmanība, jo lielākā daļa slimību rodas dēļ piesārņota organisma. Nieres, aknas, urīnpūslis, zarnu trakts, plaušas un mūsu āda ir tie, kas ikdienā atbild par organisma savlaicīgu un regulāru attīrīšanos. Tautas medicīna piedāvā veselu pasākumu kompleksu, kas palīdz attīrīt organismu – dabas veltes, ārstniecības augu tējas ar vēderu mīkstinošu, gāzes izvadošu, urīndzenošu un sviedrējošu iedarbību. Pats senākais un rezultatīvākais attīrīšanas veids ir badošanās, taču to nav ieteicams praktizēt bez iepriekšējas pieredzes un zināšanām, kā arī mediķa konsultācijām un uzraudzības.

Viena no senākajām un populārākajām sārņu izvadīšanas metodēm ir bērza ogļu un pelnu lietošana.
  •  1.variants: Sadedzina bērza pagali, iegūtos pelnus un ogles sasmalcina viendabīgā masā, 3 ēdamkarotes masas aplej ar 1lt vāroša ūdens. Lieto tukšā dūšā pirms gulētiešanas, apmēram pusglāzi.
  • 2.variants: 1 ēdamkaroti pelnu masas aplej ar karstu ūdeni, dzer no rītiem tukšā dūšā.

 Arvien populārāka kļūst mālu izmantošana ne tikai skaistumkopšanā, bet arī veselības uzturēšanā. Kā nekā māls lieliski uzsūc organismā esošās indes, pretim dāvājot bagātīgu mikroelementu, dzelzs, kālija, kalcija un magnija devu. Visdziednieciskākās īpašības piemīt Latvijā tik izplatītajam zilajam mālam, tomēr der atcerēties, ka šeit nederēs jebkurā tirdzniecības vietā iegādāts māls. Ja vēlaties mālu izmantot iekšķīgi, to var iegādāties aptiekās vai pie ārstiem, kas praktizē māla terapiju.

 Māla kūri veic apmēram 3 nedēļu garumā, kam seko 10 dienu intervāls. Uzlabo nieru, aknu, aizkuņģa dziedzera, žultspūšļa un zarnu trakta darbību, kā arī veic vispārēju organisma attīrīšanu izvadot toksīnus un citas indes.

  •  1.recepte: sāk ar pusi tējkarotes māla uz glāzi auksta ūdens. Devu palielina līdz 1 ēdamkarotei maisījuma no rīta un 1 ēdamkarotei vakarā pirms gulētiešanas.
  • 2.recepte. uzšuj garu, nekrāsota lina kreklu ar garām piedurknēm. To samērcē siltā ūdenī, kurā izšķīdināts zilais māls. Uzvelk mugurā, silti sasedzas ar vairākām segām, guļ 1,5 – 2 h, līdz organisms kārtīgi izsvīdis. Tādejādi tiks attīrīta gan āda, gan izvadīti toksīni.
  • 3.recepte. Iedarbīgas ir arī māla vannas. Ūdenim tiek pievienotas 5-6 ēdamkarotes zilā māla. Vannošanās ilgums 30 min – 1h, divas reizes nedēļā.
  • 4. recepte: Ieteicams uz problemātiskām zonām likt māla aplikas (māla uzklāšana biezā kārtā) atstāj uz 1,5 – 2 h, maina vairākas reizes dienā.

Svarīgi!
Veicot māla procedūras jāatceras, ka māls nedrīkst saskarties ar metālu, tas zaudē savu dziedniecisko spēku. Līdz ar to māls jaucams porcelāna vai māla traukos, izmantojot koka karoti. Tas pats attiecināms arī uz vannām – metāla vannā tas nedos vēlamo rezultātu.
Māls, kas izmantots šādās procedūrās atkārtoti izmantots NETIEK!

Aknu attīrīšana
 Aknas veic galvenās organisma aizsargfunkcijas, attīrot organismu no sārņiem un toksīniem, tās tiek pārslogotas, ja tiek lietotas spēcīgas iedarbības medikamenti, pikanti ēdieni un alkohols lielās devās.
Receptes
  1. 1 tējkarote kaltētas pieneņu saknes, glāze ūdens, vāra 5 minūtes, pielej 0,5 glāzi piena, lieto 3x dienā.
  2. Iedarbīga procedūra aknu attīrīšanai: vienīgā neērtība – nāksies pavadīt visu dienu gultā. Piepilda termoforu ar karstu ūdeni, paliek zem labā sāna, visu dienu guļam mainot termoforu. Visas dienas garumā pa 1 ēdamkarotei jāizdzer apmēram 100ml olīveļļas. Vakarā pirms gulētiešanas jāizdzer glāzi vāju kliņģerīšu tēju ar medu.
  3. Aknu tēja: vienādās devās (1 tējk.) sīki sasmalcinātas strutenes, pienenes, apiņu rogas, aplej ar vārošu ūdeni, ļauj ievilkties 30 min., atdzesē, izdzer dienas laikā. Lieto 5 – 7 dienas.
 Nieru attīrīšana
 Pilsētās dzīvojošajiem nieres ir visvairāk riskam pakļautais orgāns, uz nierēm sevišķi bīstami iedarbojas dzeramais ūdens, kā arī uzturā lietoti sāļi, pikanti ēdieni, stipra tēja un kafija, kā arī alkohols.

Nieres būtu vēlams attīrīt vismaz divas reizes gadā. To var darīt ar zāļu tējām, kam ir urīndzenoša iedarbība. Populārākie augi – dilles, nātres, bērzu pumpuri un lapas, miltenes, pētersīļi.

Receptes:
  1. 2 tējkarotes linsēklas, 0,5lt auksta ūdens, vāra 15 min., dzer siltu 4 – 8 dienā.
  2. Bieži nieru problēmas izsauc sejas un kāju tūsku. Iedarbīga ir šāda recepte: 3 ēdamkarotes auzu pārlej ar 1lt ūdens, uzvāra, notur karstā vietā (cepeškrāsnī) 2h. Lieto pa 0,5 glāzei 3 x dienā.
  3. Lai izvadītu smiltis no nierēm, iesakām 1kg medus, 1kg pētersīļus ar saknēm aplej ar 1 l ūdens, uzvāra, atstāj ievilkties 3 dienas. Pielej vēl 1l, izkāš. Iegūto šķidrumu lieto 3 x dienā pa 1 ēdamkarotei.
  4. 1 ēdamkaroti bērza pumpuru aplej ar 1 glāzi ūdens, uzvāra. Lieto 3 -4 x dienā pa 1 ēdamkarotei.
  5. 1 ēdamkaroti kaltētas nātres aplej ar glāzi vāroša ūdens, atstāj ievilties 10 – 15 min., dzer siltu 3 x dienā pirms ēšanas. Pēc šāda pat principa var lietot miltenes.


 Sāļu nogulšņu attīrīšana
Viena no organisma piesārņošanās veidiem ir sāļu nogulsnēšanās. Sāļu izvadīšanu no organisma veicina pētersīļu, arbūzu, zemeņu, gurķu un ķirbju lietošana uzturā, kā arī zāļu tējas – meža zemeņu lapas, brūkleņu lapas, diždadža sakne un sēklas.

Receptes:
  1.  1 ēdamkarotes sasmalcinātas diždadža saknes aplej glāzi verdoša ūdens. Lieto pa ēdamkarotei 3 x dienā. Ieteicams paralēli lietot diždadža stublāju sulu pa ēdamkarotei 3 x dienā, tādējādi organisms attīrīsies arī no sārņiem.
  2. Gaļasmašīnā samaļ 1 kg mārrutka saknes, pievieno 4 l ūdens, vāra apmēram 5 min., izkāš, pievieno 500 g medus. Glabā ledusskapī, lieto pa glāzei dienā.
  3. Glāzi sakapātas pētersīļu lapas aplej ar glāzi piena, vāra 10 min., lieto vakariņu maltītes vietā.

 Ādas attīrīšana
 Āda ir cilvēka lielākais orgāns – aptuveni 2 kvadrātmetri, kurā notiek daudz un dažādi sarežģīti procesi. Lielu uzmanību jāpievērš ādas pareizai attīrīšanai, izmantojot ūdens peldes, vannas un pirts procedūras.

Atbilstoši ādas tipam jāizvēlas piemērota ādas kopšana, taču jāatceras, ka ikdienā nav ieteicams izmantot izteikti aromātiskas, mākslīgā sārma ziepes, ķermeņa pieniņus un vannas „brubuļbumbas” vai putas.

 Ikviens var sev mājās sagatavot veselīgas un aromātiskas receptes vannas peldēm. Vēlamā vannas temperatūra 37 – 38C, procedūras ilgums 15 minūtes. 

Daži piemēri:
  1.  100ml aptiekas terpentīna uz vannu. Šāda vanna labvēlīgi ietekmē ādas atjaunošanos un izskatu, ietekmē kapilāru apasiņošanu, pastiprina asins apgādi un skābekļa padevi organismam.
  2. 200 g dzeramās sodas uz vannu, labvēlīgi ietekmē sausu ādu, ārstē zvīņēdi.
  3. 500 g jūras sāls bez ķīmiskām piedevām (smaržvielām, krāsas, u.c.) lieliski izvada toksīnus, palīdz atbrīvoties no liekā svara, uzlabo locītavu funkcijas. Spēcīgāka iedarbību var panākt, papildus pievienojot 5-6 ēdamkarotes zilo mālu.
  4. Pēc vispārējas organisma attīrīšanas1 glāze piena sajaukta ar 1 glāzi medus lieliski baro un atjauno ādu.
  5. Fantastiskas iespējas sniedz visdažādākās zāļu drogas. Izmantotas vannas peldēm, tās gan ārstē, gan uzlabo ādas stāvokli, palīdz saglabāt jaunavīgu izskatu, kā arī sniedz aromterapijas baudījumu un veselīgas inhalācijas. Lai iedarbība būtu spēcīgāka, sagatavojiet zāļu tēju no tām pašām zālītēm, ko izmantojāt vannas receptei un baudiet to vannā.

 Asins attīrīšana
 Svarīgi neaizmirst par asins un asinsvadu attīrīšanu, lai nodrošinātu organisma kopējo attīrīšanu. Pēc asins attīrošām procedūrām uzlabojas redze, dzirde, pazūd galvassāpes un reiboņi, samazinās varikozās vēnas uz kājām. Organisms kļūst manāmi jauneklīgās. Neaizvietojama ir nātru tēja asins attīrīšanas procedūrās. Viens no senākajiem palīgiem asinsvadu tīrīšanā ir ķiploks.

Receptes
  1. 350 g ķiploku notīra un smalki sarīvē, liek aizvākotā traukā un atstāj nostāvēties 3 dienas. Pievieno glāzi (200ml) degvīna, liek vēsā vietā un atstāj uz 10 dienām. Izkāš, iegūto šķidrumu lieto sākot no 3 pilieniem 3 x dienā, pakāpeniski palielinot devu līdz 25 pilieniem 3 dienā. Kurss 10 dienas.
  2.  Sīki sagriež nātres saknes, ieliek 500 ml burkā un aplej ar degvīnu tā, lai nātres būtu nosegtas, atstāj 21 dienu ievilkties, izkāstu lieto pa 10 pilieniem 3 x dienā pirms ēšanas.
  3.  Vienādās devās ceļmallapas un dilles sīki sasmalcina un aplej ar glāzi verdoša ūdens, nostādina 1h, lieto pa ēdamkarotei ik pēc stundas.


Papildus gribu atgādināt, ka ir ļoti svarīgi pievērst uzmanību zarnu trakta attīrīšanai. Vislabākais paņēmiens zarnu attīrīšanai ir klistīrs, kur 2 l ūdens pievieno 1 ēdamkaroti ābolu etiķi, citrona sulas vai vārāmo sāli. Zarnu tīrīšanai piemērotākais laiks ir vai nu agri no rīta (5.00-7.00) vai arī vakarā pirms gulētiešanas.

 Ārstnieciskie bioplāksteri "Kinoki Detox"


Ārstnieciskie bioplāksteri "Kinoki Detox" organisma attīrīšanai un atjaunošanai. Toksīni lēnām, taču pamatīgi piesārņo mūsu organismu un traucē normālu tā darbību , kas izraisa dažādas slimības un svara palielināšanos. Austrumu medicīnā jau gadsimtiem ilgi zināms, ka mūsu pēdas darbojas kā nozīmīgi ķermeņa attīrīšanas kanāli. 

Pa dienu toksīni, kas tiek izvadīti no iekšējiem orgāniem, uzkrājas ķermeņa lejasdaļā - pēdās, kur apakšējā virsmā atrodas vairāk kā 60 bioaktīvi akupunktūras punkti - mūsu ķermeņa galveno orgānu projekcijas vietas. Iedarbojoties uz šiem punktiem var veikt organisma attīrīšanu no šlakvielām.

Plāksteri "Kinoki Detox" darbojas kā magnēts, absorbējot toksīnus, kas asins un limfas osmotiskā spiediena ietekmē izdalās caur ādas porām. Izmantojot ķermeņa siltumu, plāksteris stimulē sviedru izdalīšanos, bet sviedri, kas satur toksīnus un šlakvielas, pilnībā iesūcas plāksterī.

Par plāksteriem "Kinoki Detox":
  • Procedūra ir nesāpīga;
  • Plāksteri ir veidoti no homeopātiskām vielām, pamatojoties uz austrumu medicīnas metodēm;
  • Plāksteri lietojami uz pēdām, jo tās darbojas kā nozīmīgi ķermeņa attīrīšanās kanāli;
  • Plāksteri uz pēdām jāuzlīmē vakarā pirms gulētiešanas;
  • To iedarbība norisinās miega laikā,kad cilvēka ķermenis ir atbrīvojies un pašatjaunojas;
  • Tā kā procedūra tiek veikta miega laikā, tas netraucēs Tavam ikdienas ritmam;
  • Rezultāti būs redzami nākamajā rītā - plāksteris būs mainījis krāsu;
  • Jo tumšāks ir plāksteris, jo lielāks ir Jūsu organisma piesārņojums;
  • "Kinoki Detox" jālieto, kamēr tie vairs nemaina krāsu, kas norādīs, ka šlakvielu daudzums organismā ir būtiski samazinājies;
  • Pamostoties no rīta, būsi patīkami pārsteigts par atgūtajiem spēkiem;
  • Plāksteru „Kinoki Detox” sastāvs: bambuss, etiķis, bambusa sveķi, apelsīnu eļļas ekstrakts, turmalīns, kremnija dioksīds, mušmulas lapas, hitozāns, C vitamīns, kā arī citi noderīgi mikroelementi.

Plāksteru „Kinoki Detox” atveseļojošās īpašības: 
  • Palīdz tikt galā ar stresu, depresiju
  • Mazina nogurumu
  • Stiprina imūnsistēmu
  • Uzlabo miega kvalitāti
  • Regulē vielmaiņu




Nav komentāru: