7/26/2013

Greipfrūti- mīti vai fakti?

Greipfrūti ir brīnišķīgi augļi, kas ļauj organismam pārciest vitamīnu trūkumu ziemas periodā. Vidēji liels auglis nodrošina organismu ar nepieciešamo C vitamīna diennakts devu, pasargājot to no saaukstēšanās un infekcijas slimībām. Greipfrūti ir arī bagātīgs pektīna avots, kas sekmē holesterīna līmeņa pazemināšanos asinīs. Greipfrūta augļos ir īpaši daudz C vitamīna, kas ir galvenais imūnsistēmas sabiedrotais, kā arī piedalās bioķīmiskās reakcijās kā biokatalizators. 

Augļa mīkstumā ir bioflavonoīdi, kas 20 reižu paaugstina C vitamīna efektivitāti un ārstnieciski ļoti efektīvi iedarbojas uz asinsvadiem. Augļos ir arī daudz folijskābes, kas ir B grupas vitamīns un ir ļoti nepieciešama šūnu veidošanās procesā. 

Šo īpašību dēļ greipfrūtu sulu ieteicams lietot bērniem un pusaudžiem.

Greipfrūtu (svaiga sula)100 g satur:

- 9.50 g ogļhidrātu
- 0.10 g tauku
- 0.50 g Olbaltumvielas 
- 9.00 mg kalcija
- 0.30 mg dzelzs
- 0.00 mg magnija
- 13.00 mg fosfora
- 140.00 mg kālija
- 2.00 mg nātrija 
- 0.00 mg vitamīna (retinola vai karotīns)
- 0.04 mg B1 vitamīna (tiamīna, Aneurin)
- 0.02 mg vitamīna B2 vai riboflavīns
- 0.01 mg B6 vitamīns vai piridoksīns
- 45.00 mg C vitamīna vai askorbīnskābi
- 0.00 mg E vitamīna vai tokoferols 

Greipfrūti stiprina arī imūnsistēmu, veicina hormonu veidošanos, sekmē ķermeņa svara samazināšanos, uzlabo ādas struktūru, stimulē matu augšanu, uzlabo garastāvokli un novērš celulītu. 

Organisma stiprināšanai dienā ieteicams dzert viena augļa sulu. Tā kā šī sula ir skāba un stipra, tai var pievienot saldākas sulas – apelsīnu, ābolu, burkānu.

Uzmanību - pārmērīga greipfrūtu sulas lietošana var izraisīt dedzinošu sajūtu kuņģī!!!


Jābūt uzmanīgiem arī lietojot dažādus medikamentus. Ir pierādīts, ka greipfrūtu sula tiešā vai netiešā veidā var mijiedarboties ar lielu skaitu medikamentu. Tā bloķē īpašus enzīmus tievo zarnu sieniņā, kuri noārda daudzus medikamentus, novēršot to absorbciju organismā. Tādā veidā organismā nonāk mazāks daudzums zāļu vielas nekā ir uzņemts.

 Kad šī enzīma darbība ir bloķēta, organismā nonāk lielāks zāļu vielas daudzums, palielinās zāļu vielas koncentrācija asins plazmā. Tas var novest līdz pat toksiskām reakcijām, kuras izraisa medikamenti. 

Viena glāze greipfrūtu sulas izraisa maksimālo bloķējošo efektu uz enzīmiem, tas var ilgt pat vairāk par 24 stundām, tādēļ greipfrūtu sulu nevajadzētu lietot vienlaicīgi ar medikamentiem. 

Cilvēkiem, kuri lieto kādus medikamentus ikdienas, vajadzētu atturēties no greipfrūtu sulas lietošanas uzturā vispār. Jāņem vērā gan arī tas, ka ne visiem medikamentiem ir mijiedarbība ar greipfrūtu sulu un tos var droši lietot kopā un neskaidrību gadījumā nepieciešams konsultēties ar ārstu vai farmaceitu.


CitroBiotic
CitroBiotic 
Greipfrūtu sēklu ekstrakts tabletēs
Jau  izsenais ir zināma greipfrūtu sēklās un mizās esošo auga aktīvo vielu (bioflavonoīdu) spēcīgā iedarbība uz baktērijām,  vīrusiem un sēnītēm. Ir pierādīti vismaz 800 baktēriju celmi, uz kuriem iznīcinoši iedarbojas greipfrūtu sēklās un mizās esošās aktīvās vielas.
Greipfrūtu bioflavonoīdi darbojas arī kā spēcīgi antioksidanti, kas palīdz organismam cīnīties ar iekaisumu un infekciju sekām organismā.

 Ir pierādīts, ka greipfrūtu sēklu un mizu bioflavonoīdiem ir 50 reizes spēcīgāka antioksidatīvā iedarbība nekā standarta antioksidantam vitamīnam C vai vitamīnam E un 30 reizes spēcīgāka iedarbība, nekā abiem vitamīniem C un E, lietotiem kopā.  

CitroBiotic tabletes un pilieni satur ekoloģiskā saimniecībā audzētu greipfrūtu sēklu un mizu ekstraktu, kam piemīt visas grepfrūtu bioflavonoīdu labvēlīgās īpašības.
CitroBiotic® pilieniem un tabletēm ir patīkama garša. Pilienus var atšķaidīt  nelielā ūdens vai tējas daudzumā un atšķaidījumam nebūs nepatīkamās greipfrūtu rūgtenās piegaršas! Tas var būt nozīmīgi gadījumos, kad mazulis ir slims un nemaz negrib dzert. CitroBiotic® var atšķaidīt pat tikai 50 ml ūdens un tādu šķidruma daudzumu jau var but vieglāk “iemānīt” mazam “nedzērājam”. |

CitroBiotic grepfrūtu sēklu un mizu ekstrakta ekstraģētājviela ir palmu glicerīns (kas pēc savas būtības ir cukurs), ar to arī izskaidrojamas CitroBiotic greipfrūtu ekstrakts labās garšās īpašības.

Tabletes var izsūkāt! Tām ir viegli saldeni rūgtena, pat  patīkama garša! Tablešu izsūkāšanai ir savas priekšrocības- greipfrūtu aktīvās vielas koncentrējas rīklē, uz mutes dobuma gļotādas, kas ir vīrusu “ieejas vārti” organismā. Šajā gadījumā vīrusi tiek iznīcināti jau “ieejas vārtos”. Izsūkājiet CitroBiotic® tabletīti , piemēram, atrodoties sabiedriskās vietās, braucot tramvajā, dodoties uz skolu vai darbu. 

Tablešu forma ir ekonomiski izdevīga. Iepakojumā ir 100 tabletītes,  ar vienu iepakojumu pietiek veselam mēnesim un vēl ilgāk. Ieteicamā tablešu deva- 2- 3 tabletes dienā. Devu var sadalīt vairākās lietošanas reizēs vai lietot visu dienas devu vienā reizē. Tabletes var arī norīt, uzdzerot pietiekamu šķidruma daudzumu.

Ļoti būtiska priekšrocība: CitroBiotic® greipfrūtu augļi iegūti Eiropas sertificētā bioloģiskā saimniecībā. CitroBiotic® atbilst visaugstākajām kvalitātes prasībām, ekstrakts ražots Vācijā. Uz CitroBiotic® iepakojuma ir kvalitāti apliecinoša “Bio” zīme.
Nesatur konservantus!

Greipfrūtu sēklu ekstrakts ir ļoti efektīvs un dabisks (turklāt ekoloģisks!) palīglīdzeklis cīņai pret sezonālajām problēmām. Pateicoties greipfrūtu sēklās un mizā esošo vielu (bioflavonoīdu) antibakteriālajai, pretvīrusu un pretsēnīšu iedarbībai, tas var būt lielisks palīgs  ātrākai spēku atgūšanai pēc pārciestām infekcijām.

 CitroBiotic® ieteicams kā spēcīgs antioksidantus saturošs līdzeklis  organisma aizsargspēju stiprināšanai, organisma attīrīšanai, kā palīglīdzeklis vēdera darbības normalizēšanai. CitroBiotic ir garšīgs un dabisks veids ieteiktās C vitamīna dienas devas uzņemšanai.

Citrosept
Greipfrūtu sēklu ekstrakts

Kādēļ Jums ir vajadzīgs: 
  • Greipfrūtu sēklu ekstrakts Citrosept ir dabīga, no greipfrūta mizām un sēklām iegūta bioflavonoīdu koncentrāta.
  • Greipfrūtu sēklu ekstrakts Citrosept ir dabīga, no greipfrūta mizām un sēklām iegūta bioflavonoīdu koncentrāta 33 % šķīdums augu glicerīnā.

CITROSEPT ir: vienīgais greipfrūtu sēklu ekstrakts, kas tiek gatavots pēc oriģinālās tā atklājēja Dr. Heriča receptes. Pilnīgi dabīgs, tas nesatur konservantus un citas ķīmiskas piedevas iedarbīgs pat niecīgās devās drošs lietošanā – nav toksisks, nerada nevēlamus blakusefektus, to var lietot grūtnieces, zīdaiņi, diabētiķi saudzīgs pret organisma dabīgo mikrofloru un imunitāti neizraisa pieradumu.

Citrosept lietošana:
  • Lietojiet 5 – 20 pilienus 1 – 3 reizes dienā uz glāzi sulas vai ūdens. 
  • Bērniem CITROSEPT devas izvēlas, rēķinot 1 pilienu CITROSEPT uz ķermeņa kilogramu dienā, sadalot devu uz 2 – 3 ieņemšanas reizēm.
  • Grūtniecēm ieteicams lietot devas, kas nepārsniedz 20 pilienus preparāta dienā. 
  • Cilvēkiem ar paaugstinātu jūtību pret citrusaugļiem un tiem, kas lieto ekstraktu pirmoreiz, vēlams sākt ar minimālu devu (1 piliens CITROSEPT uz glāzi šķidruma), pakāpeniski palielinot to līdz vēlamajai. 
Lūdzam ievērot!
• Iekšķīgi ekstraktu lietojiet tikai atšķaidītā veidā!
• Neatšķaidīts ekstrakts nedrīkst nonākt saskarē ar gļotādu un vaļējām brūcēm.
• Ja ekstrakts nokļūst acīs, nekavējoties izskalojiet ar tekošu ūdeni, nepieciešamības gadījumā vērsieties pie ārsta.
• Glabājiet bērniem nepieejamā vietā.


Greipfrūti paaugstina krūts vēža risku!

Greipfrūtu ikdienas lietošana var paaugstināt krūts vēža rašanās risku gandrīz par trešdaļu, ziņo ВВС. Pētījums, ko veica zinātnieki no Dienvidkalifornijas un Havaju universitātēm, iekļāva 50 000 sievietes pēc menopauzes, kuras aizpildīja atbilstošu aptauju. Izrādījās, ka sievietēm, kas apēda greipfrūta ceturtdaļu un vairāk katru dienu, krūts vēža attīstības risks izauga līdz 30% salīdzinot ar tām, kas neēda šos augļus.

Piena dziedzera vēzis ir trešais izplatītākais ļaundabīgais vēzis sievietēm. Tā agrāk atklātie attīstības riska faktori ir pārmērīga alkohola lietošana un lieka ķermeņa masa.

Saskaņā ar rakstu, kas ir publicēts British Journal of Cancer, tādas greipfrūtu darbības mehānisms ir saistīts ar to spēju bloķēt vienu no oksidēšanas fermentiem, kas ir viens no sievietes dzimumhormonu metabolisma atslēgu fermentiem.

Amerikāņu zinātnieki izmērīja plazmas estrogēnu koncentrāciju sievietēm, un tā bija gaidāmi augstāka greipfrūtu amatierēm. Pēc to vārdiem, tas ir pirmais gadījums, kad parasts pārtikas produkts paaugstina piena dziedzera vēža risku. Turklāt tie atzīmē, ka rezultātu apstiprinājumam ir nepieciešama tālāka jautājuma studēšana, jo ņēma vērā tikai svaigu greipfrūtu lietošanu, bet ne greipfrūtu sulas.

Tulkojums: Anna Beļajeva
Materiāls: BBC News

Nav komentāru: