5/15/2013

Burkānu un Seleriju sula

Burkānu sula
Burkānu sulu, svaigi spiestu var dzer no 0,5 līdz pat 3 litriem dienā, atkarībā no pašsajūtas. Burkānu sula palīdz normalizēt visu organismu. Tā ir ļoti bagāts organismam labi uzņemama A vitamīna avots, tāpat šajā sulā lielā daudzumā ir B, C, D, E, PP un K vitamīns. 

Burkānu sula uzlabo apetīti un gremošanu. Šī sula palīdzēs iegūt veselīgu apetīti, uzlabos sejas krāsu, redzi un stiprinās zobu struktūru.

Ja ir grūti turēties pretī infekcijām vai arī problēmas ar vielmaiņu, tad iekļauj savā ikdienas uzturā burkānu sulu. Burkānu sula ietilpst arī diētu sastāvā, jo tajā ir daudz karotīna, ko organisms ātri uzsūc.

Sula palīdzēs uzturēt normālu svaru un novērsīs rūgšanas procesus zarnu traktā. Kad dzerat sulu tad nedaudz pievienojiet eļļu, kas pārvērš karotīnu A vitamīnā.

Burkānu sula palīdz regulēt vielmaiņas procesus organismā, paaugstina organisma pretestību infekcijas slimībām. Burkānu sula ietilpst daudzu diētu sastāvā, sevišķi – bērnu uzturā.
Burkānu sulu lieto neatšķaidītu, bet to var arī atšķaidīt ar ūdeni, pienu, krējumu vai citām dārzeņu sulām.

Nav ieteicams atšķaidīt burkānu sulu ar augļu sulām, izņēmums ir tikai ābolu sula. Burkānu sula, nokļūstot kuņģī, ātri uzsūcas ( 20 minūšu laikā), tāpēc tā jādzer lēnām un maziem malkiem 30 minūtes pirms ēšanas.

Burkānu sula grūtniecēm
Sievietēm – grūtniecēm iesaka dzert daudz labi sagatavotas burkānu sulas mātes piena kvalitātes uzlabošanai, jo tajā reizēm trūkst dzīvībai svarīgu komponentu. Svaiga burkānu sula, ja to pietiekamā daudzumā lieto pēdējos grūtniecības mēnešos, samazina toksikozes grūtniecības laikā un dzemdībās. Katru dienu izdzerts puslitrs burkānu sulas organismam dod lielāku labumu nekā kilogramiem kalcija tablešu.

Svaiga burkānu sula iedarbojas kā dabisks šķīdinātājs uz čūlām un ļaundabīgiem audzējiem. Tā palielina pretošanās spēju infekcijām un visai efektīvi darbojas kopā ar virsnieru dziedzeriem.

Kāpēc cilvēkiem, kuri daudz dzer burkānu sulu parādās dzeltena ādas krāsa?
Dažu svaigā burkānu sulā esošu elementu trūkums cilvēka organismā dažkārt izraisa zarnu un aknu slimības. Šajā gadījumā sula var ievērojami attīrīt aknas, jo vielas, kas tur rada aizsprostojumus, var izšķīst. Reizēm attīrīšanās procesā izdalās tik daudz atkritumvielu, ka ne urīnceļi, ne zarnu trakts īsti netiek galā ar tādu apjomu, un tad šīs viela sieplūst limfā, lai tiktu izvadītas no organisma caur ādu. Šim materiālam raksturīgs oranžs vai dzeltens pigments, tāpēc āda reizēm var izskatīties dzeltena vai arī kļūt bālāka. Ādas krāsas izmaiņa tikai norāda uz to, ka notiek aknu attīrīšanās, kas tām jau sen bija nepieciešama. Protams, dzeltenā krāsa ar laiku pazudīs.

 Seleriju Sula
Sausu, karstu laiku ir vieglāk paciest, ja no rīta iedzer glāzi svaigu seleriju sulu un tik pat daudz arī dienā, starp ēdienreizēm. Tā normalizē ķermeņa temperatūru.


Seleriju un burkānu sula paaugstina tonusu, uzlabo apetīti, tai ir urīndzenošs un caureju veicinošs efekts. To rekomendē dzert tukliem cilvēkiem, kam ir vielmaiņas traucējumi un kas ātri nogurst. 
Seleriju sula satur C, B1, b2, PP vitamīnu. Profilaksei parasti pietiek ar vienu divām tējkarotēm sulas 3 reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas, kopā diennaktī iedzerot 100 mililitrus. Populāras ir kombinācijas: burkāni, bietes, selerijas (8:3:5), burkāni, kāposti, selerijas (1:4:5), burkāni, selerijas, rutki (8:5:3).

Nav komentāru: