4/16/2013

Mēness ietekme uz cilvēka dzīvi


Mēness ir dvēseles simbols, tas atspoguļo straujas dzīves izmaiņas. Mēness ir Es, mana likteņa raksturs visos iemiesojumos. Tas ir tuvākais pieturas punkts ceļā uz zvaigznēm. Takā apslēpti dzīvības un nāves noslēpumi, cilvēka vēstures sākums.

Mēness valda pār miega stāvokli un dzīves pārmaiņām. 
Mēness ietekmē paisumu un bēgumu, auglību un neauglību, apaugļošanos un grūtniecību. 

Indieši to dēvē par Čadru, ēģiptieši sauc par Izīdu, grieķi par Diānu (un vēl citos vārdos atkarībā no mēness fāzes), ebrejiem mēness ir Ašnems vai Šenims. 

Kabalā Mēness simbolizē Varena Cilvēka dvēseli. Mistiķi sauc to par Debesu Jaunavu un uzskata, ka viņa ir Pasaules Dvēseles emblēma. Izīdas veidolā mēness ir "varenā dvēseles nesēja gara noslēpumi augstumos".

Īpaši spēcīgi Mēness iespaido cilvēku vecumā līdz 4 gadiem (kamēr viņš dzīvo ar iepriekšējā iemiesojuma iemaņām un atmiņām). 

Septītajā grūtniecības mēnesī Mēness piepilda ķermeni ar mitrumu, aizpilda tukšumus. Turpmāk iespaido sviedrus un menstruālās asinis, redzi un kustību, plaušas, muguras smadzenes, kreiso aci vīriešiem un sieviešu labo aci, dzimumorgānus, vēderu, kuņģi, simpātisko nervu sistēmu, membrānas, dziedzerus, sievietes krūtis, ķermeņa kreiso pusi, spermu (lunārais fluīds) un taukus.

Cilvēks ar lunāru temperamentu ir flegmatiķis, viņa ārējais izskats: apvītis, neieinteresēts, pieticīgas manieres, pārsteigts skatiens, liela galva, kastaņbrūni mati, retas ūsas un bārda, ovāla seja, melnas acis, saaugušas uzacis, tukls ķermenis vidējs augums; viņa raksturs: laba atmiņa, mīlestība, labestība, spēcīgas jūtas, pakļautība ietekmēm, atkārto citus, sapņainība, vājš garīgums, tieksme uz pārmaiņām un piedzīvojumiem, romantiskums, nosliece uz izpēti un ceļojumiem; viņa tikumi un netikumi: cerība un skaudība; viņa negatīvās īpašības: maz tikumības, maz ticības sev, kaisle uz baudām, vāja atmiņa, gļēvulība, melīgums, nepastāvība, nenoturība, kaprīzums, juteklība, kaislīgums, vēlmes, sīkmanība, apmelošana, bailes.

Horoskopā Mēness atspoguļo personības garīgās īpašības, mīlestības jūtas vīriešiem, instinktus (kopā ar Saturnu), kaislības (kopā ar Marsu), vēlmes, fizisko veselību un dzīvības spēku sievietēm, sievietes zīmes ietekme ir Iņ, pamatu izmaiņas un dažāda veida enerģētiskās ietekmes. 

Mēness nodod visu to planētu un zvaigžņu magnētiskās vibrācijas, kas nokļūst savienojumā un citos aspektos ar viņu.

Mēness Dienas un nakts māja atrodas Vēzī, planētas gars ir Gabriels, planētas eņģelis - Fils, planētas ģēnijs ir Gabriels, diena - pirmdiena. 

Stihija: ūdens, aukstums, mitrums. Krāsa: balta, sudrabs, gaiši brūnais, dzeltenīgie, iezaļganie (jūras viļņu krāsa) toņi. 

Skaitļi: 2,9,81,369,3321. Atrašanās vieta - rietumi.

Garša - sālīta, bezgaršīga.

Metāls - sudrabs. 
Minerāli: kalnu kristāls, dimants, markazīts, selenīts, berils, baltais korallis. 

Augi: melone, gurķis, kāposts, latuks, kalmes, atraitnītes, rudzupuķes, lilijas, ūdensrozes. 

Dzīvnieki: kaķis, zoss, pīle, pūce, krupis, krabis.

 Vide: kalnāji, pļavas, upes, krasti, meži, tuksneši,ceļi, pieturas, avoti. 

Valstis: Holande, Ziemeļāfrika, Turcija, Skotija, Prūsija, Sīrija, Krievija (valsts lauku daļa, ciemi, jo pilsētas pārvalda Urāns un Saturns).

Mēness ietekmē visu saslimšanu gaitu, bet ir arī īpašas Mēnesa slimības: paralīze, podagra, tūska, izkaisītā skleroze, locekļu trīce, vemšana, katars, cērmes, fistulas, jūtu un vielmaiņas traucējumi, klibums.

Vīrieša dzīvē Mēness izpaužas caur māti, sievu, meitu un pakļautajām sievietēm. 

Sievietes dzīvē Mēness ietekmē veselību un izpaužas caur māti un meitu, bet ja caur vīru, tad vīrs būs nepastāvīgs, kaprīzs, pakļauts ietekmēm, bet maigs un piemīlīgs (nelabvēlīgu Mēness aspektu gadījumā, vīrs būs vājš, melīgs, bezbēdīgs, gļēvulis, dzērājs, slimīgs un nespējīgs nodrošināt laulības laimi).

Mēness atbild par tautas masām, cilvēkiem ar pārmaiņām bagātu dzīvi: jūrniekiem, ceļotājiem, klaidoņiem, mēnessērdzīgajiem, komivojažieriem. 

Profesionālajā ziņā Mēness vada cilvēkus, sociāli zemo profesiju pārstāvjus: starpniekus, pārdevējus, taksistus, transportniekus, dārzniekus, kalpus, zvejniekus un zivju tirgoņus, municipālos darbiniekus, alus darītājus, viesnīcu un tūrisma biroju īpašniekus utt.

Eiropas cilvēka liktenim Mēness sniedz tikai viduvēju laimi, bet bagātīgu juteklisko dzīvi un kaislīgas vēlmes. To nosaka eiropiešu mentalitāte, kas aplūko laimi tikai saiknē ar materiālajiem sasniegumiem. Turpretī Indijā un Arābu valstīs, vislielākā laime ir izzināma caur Mēnesi un Veneru.

Nav komentāru: