4/18/2013

Dziedniecība: Murrdakteris jeb Kaķu terapija


Kā un ko var izārstēt kaķi?


Pagājušā gadsimta 70.gados ārsti no Anglijas un ASV veica dzīvnieku terapeitisko spēju izpēti. Ārsti uzskata, ka „kaķu terapija” ir dabisks, unikāls profilakses veids pret dažādām slimībām. Izpētīts, ka dažādas šķirnes kaķi iedarbojas atšķirīgi uz slimībām un simptomiem.
Kaķus izmanto slimnīcās un dažādās ārstniecības iestādēs, tieši tapāt kā ir suņu terapija, delfīnu vai zirgu terapijaIzrādījās, ka kaķi labi palīdz ar psihiskajiem traucējumiem sirgstošajiem, smadzeņu bojājumu gadījumā, un sekmē pilnīgu alkoholiķu un narkomānu izdziedināšanos.

Ja vēlaties ietaupīt naudu uz regulāram vizītēm pie psihologa, iegādājieties kaķi. Kaķi nerunā - tie uzklausa, un ir vislabākie ārsti cilvēka nervu sistēmai,jo kaķiem un cilvēkiem par emocijām atbild viena noteikta smadzeņu daļa – tātad – kaķis mūs saprot, pat nespējot runāt mūsu valodā.

Kaķis ārstē arī mūsu dvēselisko pusi – sirdi un ir ienaidnieks depresijai, apātijai.

Kaķi ir mūsu sirds dakteri, jo tiem, kuriem mājās ir kaut viens kaķis, ir procentuāli mazāka iespēja dabūt sirdstrieku vai kādu citu sirds slimību. Kad glāstam kaķi, kad tas ieritinājies klēpī, mūsu sirdspuksti, kas uzkrājuši ikdienas straujo tempu, kļūst mierīgāki.

Pastāv precīza statistika par to, ka saskarsme ar kaķi palīdz hipertoniķiem un cilvēkiem, kas pārcietuši infarktu, normalizēt spiedienu un pulsu! Vēl senajā Ēģiptē un Tibetā izmantoja kaķu terapiju.

Austrumu mediķi uzskata, ka visas kaites rodas organisma enerģētikas disbalansa dēļ.

„Iņ” slimības raksturo enerģijas trūkums: tas ir nogurums, neirastēnija, aknu un sirds mazspēja, aukstas rokas un kājas, artrīts, hipotonija. "Jan” saslimšanas - no pārliekas enerģijas, sagrauj cilvēku no iekšpuses: tie ir insulti, infarkti, hipertonija, osteohondroze, gastrīts. 

"Iņ" slimību gadījumā kaķi pieliek pie sāpošās vietas tā, lai uz Jūsu ķermeņa dzīvnieka galva atrastos kreisajā pusē, bet rumpja aizmugures daļa labajā pusē. Turklāt labāk, kad kaķis ir atpūties un spēka pilns. 

Enerģijas pārmēra ("jaņ slimības") gadījumā, tieši pretēji, nolieciet kaķi tā, lai tā galva atrastos labajā pusē, bet aste kreisajā. Šajā gadījumā labāk, lai tas būtu nedaudz noguris. Svarīgi, lai kaķim pašam būtu ērti. Labāk veikt dažus īsus seansus, nevis mokpilni un ilgi spiest dzīvnieku pie vajadzīgās ķermeņa daļas.

Persieši ir labi "iņ" kaišu dziedēšanai, bet Siāmas - "jaņ".

Šie dzīvnieki lieliski izjūt biostrāvas.
Ne velti kaķi mēdz gulēt uz āderu krustpunktiem. Ar savu enerģiju viņi spēj absorbēt sliktās enerģijas, jo tās uztver ļoti spēcīgi. Ne velti kaķis mēdz gulēt kājgalī vai uz cilvēka krūtīm, vai vēl kādā mums neērtā vietā. 

Mums nenojaušot, kaķis ārstē tās vietas, kas mums sāp, vai tikai vēl knapi sāk izdalīt negatīvu enerģijas strāvojumu, kas liecina par šā orgāna saslimšanu. Gadās, ka kaķis uzņem saimnieka vai kāda cita tuva ģimenes cilvēka slimību, saslimstot pats.

Kopumā jāatzīmē, ka kaķis neatšķir savu un Jūsu enerģētiku, tāpēc, guļot Jums uz ceļiem, tas mēģina līdzsvarot abas šīs enerģijas. Tieši tāpēc tas pats atrod vajadzīgo ķermeņa punktu un piespiežas pie tā, lai aizietu viss sasprindzinājums un slimīgie stāvokļi.

Kaķa krāsa un suga arī spēlē nozīmīgu lomu!
  • Melnie labi atbrīvo no negatīvās enerģijas, ar tiem labāk ārstēt "iņ" saslimšanas.
  • Baltie der enerģētiskā vājuma gadījumā.
  • Rudie izcili uzlādē ar pozitīvo enerģiju.
  • Pelēkajiem vienādā pakāpē piemīt tās pašas īpašības, kas raksturīgas abu krāsu kaķiem.

Svarīgi zināt, ka kastrētiem un sterilizētiem kaķiem piemīt ievērojami mazākas spējas.


Secinājums:  kaķis ir labs dziednieks, jo:

  • Jūt cilvēka tuvojošās un esošās kaites.
  • Glāstot kaķi, cilvēka nervu sistēma nomierinās, sirds ritms izlīdzinās. Ilgstoši dzīvojot kopā ar kaķi un to regulāri paijājot, mazinās stress, stabilizējas sirds darbība.
  • Kaķis uzsūc negatīvās enerģijas strāvojumus no cilvēka, attīrot cilvēka enerģētisko lauku.
  • Kaķis lieliski tiek galā ar saaukstēšanās slimībām (iesnas, bronhīts), osteohondrozi, kaulu locītavu sāpēm, reimatismu, artrītu, asinsspiediena problēmām, stresu, migrēnu, galvassāpēm, kuņģa problēmām (gastrīts, čūla), bezmiegu neiralģiju, nieru kolikām un sāpēm.
  • Viņu temperatūra ir mazliet lielāka kā cilvēkam, tādējādi, uzguļoties uz slimās vietas, kaķis izsilda to, liekot atslābt cilvēka saspringtajiem un slimības pārņemtajiem muskuļiem. Kaķi jūt tās vietas, kur kaut nedaudz ir paaugstināta temperatūra (cilvēka ķermeņa daļām nav vienāda temperatūra).
  • Kaķi tīra cilvēka enerģētiskos kanālus, čakras.
  • Glaudot kaķi, tā kažociņā rodas elektrostatisks spriegums, kas caur mūsu pirkstu galu nerviem nonāk smadzenēs, radot izlīdzinošu efektu. Gan fizioloģisku, gan emocionālu.
  • Skanēs pretrunīgi, bet kaķa esamība mājās, novērš astmas veidošanos. Ja bērniem un pieaugušajiem nav izteiktas alerģijas pret kaķa spalvām, tad kaķis neļaus astmai attīstīties.
  • Vēlaties masāžu? Uz priekšu! Kaķa „mīcīšanās” veicina asinsriti tajā vietā, kur kaķis ir izdomāt veikt savu masāžu. Mīkstie ķepu spilventiņi ir tai piemēroti.
  • Kaķa murrāšanai ir arī dziednieciskas spējas. Ļaujiet gulēt blakus kaķim, ja jums ir kāda brūce, slikti dzīstoša rēta.
  • Murrāšana arī palīdz pret kaulu trauslumu, stiprinot tos.



Nav komentāru: