Iesaku noskatīties šo filmu par pārtikas sodas izmantošanu senā pagātnē organisma funkciju paaugstināšanai :
Pārtikas sodas izmantošana uzturā ir nepieciešama ne tikai lai
saglabātu veselību, bet arī lai panāktu organisma atjaunošanos, tādējādi nodrošinot
tā sārmainu vidi.
Lasīt vairāk par Pārtikas sodas īpašībām un ieteikumiem: http://sun-yoga.kiev.ua/stati/o-polze-sody-dlya-organizma-cheloveka.html
Cilvēka asins PH līmenis
Cilvēka asins normāls PH svārstās no 7,36 - 7,44, kur 1
ir ļoti skāba vide, 7-Vidus PH skalas viduspunkts un 14
ļoti sārmaina vide.
Ja asins skābums sasniedz PH 7,1 cilvēkam
neatgriezeniski iestājas nāve !
Cilvēka organisms visas savas dzīves laikā
tiecas ieņemt homeostāzi, jeb līdzsvaru, nepārtraukti nodrošinot dzīvību
uzturošo ph vidi.
Ja organismā regulāri ir ekstrēmi skāba vide, lai padarīu to sārmaināku,
organisms sāk izmantot savas iekšējās Na, K, Mg, Ca
rezerves. Ja organismā pietrūkst nātrijs gribas apēst ko
sāļu. Kāliju organismam visvieglāk ir asimilēt
no sirds, saisaudiem, asinsvadiem un nierēm. Magniju organisms paņems
no asinsvadiem, kalciju izskalos no kauliem, zobiem, nagiem, matiem.
Liekas, kas tad var būt vienkāršāks - nodrošini sevi ar atbilstošu
pārtiku un viss būs kārtībā ! Bet, izrādās, ka tik vienkārši tas viss nav ...
pēc antropologu pētījumiem senā cilvēka uzturs sastāvēja no 1/3 savvaļas
dzīvnieku netreknās gaļas un 2/3 augu barības. Tas nozīmē, ka šādas apstākļos
uzturs bija izteikti sārmains.
Situācija kardināli izmainījās attīstoties lauksaimniecībai, kad cilvēks
uzturā sāka lietot daudz graudaugu kultūru, piena produktu un trekno
mājdzīvnieku gaļu. Mūsdienu cilvēka ikdienas ēdienkarti aizpilda galvenokārt
rūpnieciski apstrādātie ‘’skābie’’ produkti.
Tieši uzturs kļuva par riska faktoru ‘’civilizācijas slimību’’
patoģenēzē, ieskaitot aterosklerozi, hipertoniju, osteoporozi un otrā tipa
diabētu. Mūsdienu cilvēka uzturs balstās uz produktiem, kas ir piesātināti ar
taukiem, vienkāršiem cukuriem, vāramo sālii un produktiem ar mazu šķiedrvielu,
magnija un kalcija saturu. Dominē rafinētie un pārstrādātie produkti: cukurs,
miltu izstrādājumi un dažādie pusfabrikāti.
Produktu ‘’skābumu’’ pastiprina termiskā apstrāde (cepšana un vārīšana),
cukura un konservantu pievienošana, kā arī skābās piedevas (etiķskābe,
majonēze) un produktu ilgstoša uzglabāšana. Pazīstamais fitoterapeits Džetro
Kloss (Jethro Kloss) rakstīja, ‘’Ikdienas devā veselam
cilvēkam jābūt 75-85% sārmainu produktu, bet saslimušam cilvēkam šī deva
jāpalielina līdz 90%’’. Produktu skābumu, kāds attiecīgajam produktam veidojas
kuņģa zarnu traktā, atradīsiet šeit šeit.
Šodien, daudzi cilvēki pat nezina, ka viņu ikdienas uzturs ir radikāli
neveselīgs un ka tieši uzturs ir tas, kurš galvenokārt uzturēs tos pie labas
veselības ilgus gadus !
Alkoholam, cigaretēm un narkotikām šeit pat nepieskāršos, jo tās ir
indes, kas tā pat kā sliktas kvalitātes gaiss, mazkustīgs dzīvesveids un
stress, ļooooti skābina organismu ! Ar veselīgu dzīvesveidu nebūs savienojami
arī medikamenti un ķīmiski sintezēti vitamīni. Par ķīmiskiem vitamīniem
lasiet šeit.
Iedomājieties, kas notiek ar organismu, kurš jau tā nekvalitatīvas
pārtikas, gaisa un stresa dēļ, nepārtraukti ir spiests strādāt paaugstinātas
atindēšanas režīmā, nākas cīnīties arī ar toksiskajām alkohola, cigarešu, medikamentu un narkotiku radītajām
sekām ? Ir skaidri jāapzinās, ka tā jau ir ļaunprātīga sevis indēšana, kas
agri, vai vēlu novedīs pie nopietnām veselības problēmam, vai pat nāves !
Secinājums ir viens - mūsdienu cilvēks dzīvo totālā acidozē ! Un te
nu mēs varam krist panikā un sākt sūkstīties par drausmīgo veikalos nopērkamo
pārtiku, piesārņoto gaisu, ūdeni un nelabvēlīgajiem psihoemocionālajiem
faktoriem ..., bet ir tomēr dažas lietas, kuras mazliet pakontrolējot, ir
iespējams krietni vien uzlabot savas izredzes cīņā ar nelabvēlīgajām
baktērijām, vīrusiem un citiem veselību ietekmējošiem faktoriem.
1.Tātad, vispirms būtu saprātīgi apsēsties un kritiski izvērtēt
savu ēdienkarti. Diemžēl, daudzi tieši šajā brīdī atklāj, ka viņu ēdienkarte,
tieši pretēji veselīguma paramietriem, sastāv no 10% sārmainiem un 90% skābiem
produktiem !
2. Pārtikas soda, jeb nātrija
bikarbonāts, ir viena no drošākajām un universālākajām vielām. To izmanto
kulinārijā kā skābuma regulētāju, irdinātāju un pretsalipes vielu, kā arī
sadzīvē kā nekaitīgu tīrīšanas līdzekli. Bet tikai nedaudzi cilvēki ir
informēti, ka sodai piemīt arī spēcīgas ārstnieciskas īpašības, kas kopš seniem
laikiem ir izmantotas slimību ārstēšanā. Iekšķīgi lietota, tā palīdz uzturēt
stabilu pH līmeni jūsu asinsritē. Sodu iesaka lietot saaukstēšanās, gripas, un
pat vēža gadījumos.
3.Ķīmiskos medikamentus varat aizvietot ar drošo un ekonomiski pieejamāko homeopātiju. Par šo tēmu jau esmu rakstījusi šeit.
4.Un atcerieties seno teicienu - tu esi tas, ko tu ēd, jo tas, ko mēs bāžam mutē, tiešā veidā ietekmē arī mūsu bioenerģētisko un psihoemocionālo stāvokli.
Avots: http://www.imunitatei.lv
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru