1/09/2015

Par pārtikas sodas izmantošanu organisma funkciju paaugstināšanai

Iesaku noskatīties šo filmu par  pārtikas sodas izmantošanu  senā pagātnē organisma funkciju paaugstināšanai :



 Pārtikas sodas izmantošana uzturā ir nepieciešama ne tikai lai saglabātu veselību, bet arī lai panāktu organisma atjaunošanos, tādējādi nodrošinot tā sārmainu vidi.

Lasīt vairāk par Pārtikas sodas īpašībām un ieteikumiem: http://sun-yoga.kiev.ua/stati/o-polze-sody-dlya-organizma-cheloveka.html



Cilvēka asins PH līmenis


Cilvēka asins normāls PH svārstās no 7,36 - 7,44, kur 1 ir ļoti skāba vide, 7-Vidus PH skalas viduspunkts un 14 ļoti sārmaina vide. 

Ja asins skābums sasniedz PH 7,1 cilvēkam neatgriezeniski iestājas nāve ! 

Cilvēka organisms visas savas dzīves laikā tiecas ieņemt homeostāzi, jeb līdzsvaru, nepārtraukti nodrošinot dzīvību uzturošo ph vidi. 

Ja organismā regulāri ir ekstrēmi skāba vide, lai padarīu to sārmaināku, organisms sāk izmantot savas iekšējās Na, K, Mg, Ca rezerves. Ja organismā pietrūkst nātrijs gribas apēst ko sāļu. Kāliju organismam visvieglāk ir asimilēt no sirds, saisaudiem, asinsvadiem un nierēm. Magniju organisms paņems no asinsvadiem, kalciju izskalos no kauliem, zobiem, nagiem, matiem.

Liekas, kas tad var būt vienkāršāks - nodrošini sevi ar atbilstošu pārtiku un viss būs kārtībā ! Bet, izrādās, ka tik vienkārši tas viss nav ... pēc antropologu pētījumiem senā cilvēka uzturs sastāvēja no 1/3 savvaļas dzīvnieku netreknās gaļas un 2/3 augu barības. Tas nozīmē, ka šādas apstākļos uzturs bija izteikti sārmains.

Situācija kardināli izmainījās attīstoties lauksaimniecībai, kad cilvēks uzturā sāka lietot daudz graudaugu kultūru, piena produktu un trekno mājdzīvnieku gaļu. Mūsdienu cilvēka ikdienas ēdienkarti aizpilda galvenokārt rūpnieciski apstrādātie ‘’skābie’’ produkti.

Tieši uzturs kļuva par riska faktoru ‘’civilizācijas slimību’’ patoģenēzē, ieskaitot aterosklerozi, hipertoniju, osteoporozi un otrā tipa diabētu. Mūsdienu cilvēka uzturs balstās uz produktiem, kas ir piesātināti ar taukiem, vienkāršiem cukuriem, vāramo sālii un produktiem ar mazu šķiedrvielu, magnija un kalcija saturu. Dominē rafinētie un pārstrādātie produkti: cukurs, miltu izstrādājumi un dažādie pusfabrikāti. 

Produktu ‘’skābumu’’ pastiprina termiskā apstrāde (cepšana un vārīšana), cukura un konservantu pievienošana, kā arī skābās piedevas (etiķskābe, majonēze) un produktu ilgstoša uzglabāšana. Pazīstamais fitoterapeits Džetro Kloss (Jethro Kloss) rakstīja, ‘’Ikdienas devā veselam cilvēkam jābūt 75-85% sārmainu produktu, bet saslimušam cilvēkam šī deva jāpalielina līdz 90%’’. Produktu skābumu, kāds attiecīgajam produktam veidojas kuņģa zarnu traktā, atradīsiet šeit šeit.

Šodien, daudzi cilvēki pat nezina, ka viņu ikdienas uzturs ir radikāli neveselīgs un ka tieši uzturs ir tas, kurš galvenokārt uzturēs tos pie labas veselības ilgus gadus ! 

Alkoholam, cigaretēm un narkotikām šeit pat nepieskāršos, jo tās ir indes, kas tā pat kā sliktas kvalitātes gaiss, mazkustīgs dzīvesveids un stress, ļooooti skābina organismu ! Ar veselīgu dzīvesveidu nebūs savienojami arī medikamenti un ķīmiski sintezēti vitamīni. Par ķīmiskiem vitamīniem lasiet šeit.

Iedomājieties, kas notiek ar organismu, kurš jau tā nekvalitatīvas pārtikas, gaisa un stresa dēļ, nepārtraukti ir spiests strādāt paaugstinātas atindēšanas režīmā, nākas cīnīties arī ar toksiskajām alkoholacigarešumedikamentu un narkotiku radītajām sekām ? Ir skaidri jāapzinās, ka tā jau ir ļaunprātīga sevis indēšana, kas agri, vai vēlu novedīs pie nopietnām veselības problēmam, vai pat nāves !

Secinājums ir viens - mūsdienu cilvēks dzīvo totālā acidozē ! Un te nu mēs varam krist panikā un sākt sūkstīties par drausmīgo veikalos nopērkamo pārtiku, piesārņoto gaisu, ūdeni un nelabvēlīgajiem psihoemocionālajiem faktoriem ..., bet ir tomēr dažas lietas, kuras mazliet pakontrolējot, ir iespējams krietni vien uzlabot savas izredzes cīņā ar nelabvēlīgajām baktērijām, vīrusiem un citiem veselību ietekmējošiem faktoriem. 

1.Tātad, vispirms būtu saprātīgi apsēsties un kritiski izvērtēt savu ēdienkarti. Diemžēl, daudzi tieši šajā brīdī atklāj, ka viņu ēdienkarte, tieši pretēji veselīguma paramietriem, sastāv no 10% sārmainiem un 90% skābiem produktiem ! 

2. Pārtikas soda, jeb nātrija bikarbonāts, ir viena no drošākajām un universālākajām vielām. To izmanto kulinārijā kā skābuma regulētāju, irdinātāju un pretsalipes vielu, kā arī sadzīvē kā nekaitīgu tīrīšanas līdzekli. Bet tikai nedaudzi cilvēki ir informēti, ka sodai piemīt arī spēcīgas ārstnieciskas īpašības, kas kopš seniem laikiem ir izmantotas slimību ārstēšanā. Iekšķīgi lietota, tā palīdz uzturēt stabilu pH līmeni jūsu asinsritē. Sodu iesaka lietot saaukstēšanās, gripas, un pat vēža gadījumos.

3.Ķīmiskos medikamentus varat aizvietot ar drošo un ekonomiski pieejamāko homeopātiju. Par šo tēmu jau esmu rakstījusi šeit.

4.Un atcerieties seno teicienu - tu esi tas, ko tu ēd, jo tas, ko mēs bāžam mutē, tiešā veidā ietekmē arī mūsu bioenerģētisko un psihoemocionālo stāvokli.


Nav komentāru: