8/08/2013

Fluora tabletes bērniem lai sabojātu veselību!

Iespējams, daudzi jau būs dzirdējuši par to, bet šī tēma ir pietiekami nozīmīga, lai par to runātu vēl un vēl un, lai brīdinātu vecākus.

“Fluora tabletes iesaka bērniem lietot gadījumos, ja ir problēmas ar zobiem. Mūsu platuma grādos ne ūdens, ne pārtikas produkti nav fluora bagāti, tādēļ šāda veida tabletes ir rekomendējamas zobu stiprināšanai un cīņai pret kariesu”, raksta zāļu tirgotāji.

Diemžēl lielākā daļa cilvēku akli tic jebkādiem ārstu ieteikumiem un skrien uz tuvāko aptieku lai iegādātos brīnumzāles.

Šīs problēmas nopietnība ir daudz lielāka kā daudzi nojauš.Fluoridācija kopā ar GMO (ģenētiski modificētiem organismiem) un piespiedu vai brīvprātīgu piespiedu vakcinēšanu ir viens no lielākajiem noziegumiem pret cilvēci.

Dažāda veida fluorīdi
Dabā sastopami divu veidu fluorīdi – Kalcija fluorīds, kas atrodams dažādos pazemes (avotu) ūdeņos ir relatīvi labdabīgs, tomēr regulāra un pārmērīga tā lietošana var novest pie kaulu un zobu problēmām.  Kalcijs tiek izmantots, lai neitralizētu saindēšanos ar fluorīdu.

Dabā kalcijs sastopams ir kopā ar fluorīdu, lai neitralizētu fluorīda toksiskās ietekmes.
Tas fluorīds, ko mākslīgi pievieno krāna un pudeļu ūdenim ir alumīnija, mēslojumu nozares un radioaktīvo vielu ražošanas blakusprodukts (atkritums).

Veselības aizsardzības organizācijas klasificē tos kā atkritumus: fluora silikātskābe, soda silikofluorīds un soda fluorīds.

Soda fluorīdu izmanto žurku indēšanai kā pesticīdu. Saskaņā ar pētījumiem, tas ir 85 reizes toksiskāks kā dabā sastopamais kalcija fluorīds.

Fluorīda tablešu blakus parādības
Lielākā daļa no fluorīda, kas nonāk organismā tur arī paliek un tas ir ļoti grūti izvadāms. Tas pārsvarā uzkrājas ķermeņa kaulos un zobos. Pavisam nesen atklāts, ka tas uzkrājas arī epifīzē, kas atrodas smadzeņu centrā. Uzkrājoties zobos tas izraisa fluorozi (dental fluorosis).
Neskatoties uz to,  ārsti daudzās valstīs turpina ieteikt bērniem lietot fluora tabletes, tādējādi bojājot zobus un bērnuveselību.

Fluora iepludināšana dzeramajā ūdenī un pārtikā izraisa ļoti nopietnas veselības problēmas, kas plašāk netiek publiskotas un publicētas, drīzāk noklusētas.

Neatkarīgas laboratorijas un dažādi zāļu pētnieki regulāru fluora uzņemšanu saista ar sekojošām kaitēm:
  • Vēzis
  • Ģenētiski DNS bojājumi
  • Vairogdziedzera traucējumi, kas noved pie aptaukošanās
  • Neiroloģiski traucējumi – samazināts IQ, nespēja koncentrēties, apātija un nogurums
  • Alcheimera slimība
  • Melatonīna traucējumi – samazina imunitāti pret vēzi, pāatrina novecošanos un izraisa miega problēmas
  • Smadzeņu epifīze – rada apkaļķošanos un tādējādi traucē tās darbību.

Kāpēc fluorīds tika popularizēts?
Saskaņā ar izmeklējošā žurnālista Kristofera Braisona grāmatu „Fluorīda krāpšana”, liela fluorīda daudzuma iepludināšanu ūdenī un ēdienā bija veiksmīgs sabiedrisko attiecību triks kompānijām, kas nodarbojas ar toksisko atkritumu iznīcināšanu.

Flourīds ir nepieciešams urāna bagātināšanai. Profesionāla fluorīda propoganda tika sākta t.s. Manhetenas projekta laikā, lai radītu pirmās atombumbas 1940tajos gados. Mērķis bija pārliecināt lielāko atomreaktoru darbiniekus, ka tas ir ne tikai drošs, bet nepieciešams bērnu zobu veselībai.

Pagājušā gadsimta, piecdesmitajos gados kampaņa turpinājās. Pēc tam, pamatojoties uz zobu veselības „labumu”, ASV fluorīdu sāka pievienot dzeramajam ūdenim ūdensvados. Visi disidentu mediķu mēģinājumi ar dažādiem pētījumiem pierādīt pretējo tika brutāli notušēti un pataisīti par mazu bērnu šļupstiem, kuros nav vērts klausīties.

Zobārstiem, jau medicīnu skolās tas programmās tika ielikts kā obligāts pasākums – bērniem ieteikt fluorīda tabletes zobu veselības „uzlabošanai”.

Apmēram 2/3 no ASV ūdens krājumiem ir piesārņotas ar fluorīdu. Soda fluorīds ir ierasts pesticīds un tādēļ arī tā atliekas nonāk pārtikā. Dažādi gāzētie dzērieni, apelsīnu sulas pakās, un dzeramais ūdens plastmasas pudelēs, kas domāts maziem bērniem satur soda fluorīdu.

Atceries! Soda fluorīdu izmanto žurku indēšanai kā pesticīdu!

Pircējiem noteikti ieteicams uzmanīties un uzmanīgi lasīt sastāvus uz iepakojuma, lai gan sastāvam arī ne pārāk var ticēt. Dzēriena sastāvs var būt uzrakstīts ar pārāk maziem, nesalasāmiem burtiem , jeb parastam lietotājam nesaprotamā tekstā.

Viela pārdomām!


Dakter, varbūt tu vēlies kādu pesticīda tabletīti zobu stiprināšanai?

Mēs rūpēsimies par to, lai Jūs zāles lietotu pareizi un droši, saka farmaceits.

Nav komentāru: