7/05/2013

Ieskats kaķu pasaulē

Kaķis -dakteris
Pagājušā gadsimta 70.gados ārsti no Anglijas un ASV veica dzīvnieku terapeitisko spēju izpēti. Ārsti uzskata, ka „kaķu terapija” ir dabisks, unikāls profilakses veids pret dažādām slimībām. Izpētīts, ka dažādas šķirnes kaķi iedarbojas atšķirīgi uz slimībām un simptomiem.
Kaķus izmanto slimnīcās un dažādās ārstniecības iestādēs, tieši tapāt kā ir suņu terapija, delfīnu vai zirgu terapija.
Izrādījās, ka kaķi labi palīdz ar psihiskajiem traucējumiem sirgstošajiem, smadzeņu bojājumu gadījumā, un sekmē pilnīgu alkoholiķu un narkomānu izdziedināšanos.
Ja vēlaties ietaupīt naudu uz regulāram vizītēm pie psihologa, iegādājieties kaķi. Kaķi nerunā - tie uzklausa, un ir vislabākie ārsti cilvēka nervu sistēmai,jo kaķiem un cilvēkiem par emocijām atbild viena noteikta smadzeņu daļa – tātad – kaķis mūs saprot, pat nespējot runāt mūsu valodā.
Kā un ko var izārstēt kaķi?
Kaķis ārstē arī mūsu dvēselisko pusi – sirdi un ir ienaidnieks depresijai, apātijai.
Kaķi ir mūsu sirds dakteri, jo tiem, kuriem mājās ir kaut viens kaķis, ir procentuāli mazāka iespēja dabūt sirdstrieku vai kādu citu sirds slimību. Kad glāstam kaķi, kad tas ieritinājies klēpī, mūsu sirdspuksti, kas uzkrājuši ikdienas straujo tempu, kļūst mierīgāki.
Pastāv precīza statistika par to, ka saskarsme ar kaķi palīdz hipertoniķiem un cilvēkiem, kas pārcietuši infarktu, normalizēt spiedienu un pulsu! Vēl senajā Ēģiptē un Tibetā izmantoja kaķu terapiju.
Austrumu mediķi uzskata, ka visas kaites rodas organisma enerģētikas disbalansa dēļ.
„Iņ” slimības raksturo enerģijas trūkums: tas ir nogurums, neirastēnija, aknu un sirds mazspēja, aukstas rokas un kājas, artrīts, hipotonija. "Jan” saslimšanas - no pārliekas enerģijas, sagrauj cilvēku no iekšpuses: tie ir insulti, infarkti, hipertonija, osteohondroze, gastrīts. 
"Iņ" slimību gadījumā kaķi pieliek pie sāpošās vietas tā, lai uz Jūsu ķermeņa dzīvnieka galva atrastos kreisajā pusē, bet rumpja aizmugures daļa labajā pusē. Turklāt labāk, kad kaķis ir atpūties un spēka pilns. 
Enerģijas pārmēra ("jaņ slimības"gadījumā), tieši pretēji, nolieciet kaķi tā, lai tā galva atrastos labajā pusē, bet aste kreisajā. Šajā gadījumā labāk, lai tas būtu nedaudz noguris. Svarīgi, lai kaķim pašam būtu ērti. Labāk veikt dažus īsus seansus, nevis mokpilni un ilgi spiest dzīvnieku pie vajadzīgās ķermeņa daļas.
Persieši ir labi "iņ" kaišu dziedēšanai, bet Siāmas - "jaņ".
Šie dzīvnieki lieliski izjūt biostrāvas.
Ne velti kaķi mēdz gulēt uz āderu krustpunktiem. Ar savu enerģiju viņi spēj absorbēt sliktās enerģijas, jo tās uztver ļoti spēcīgi. Ne velti kaķis mēdz gulēt kājgalī vai uz cilvēka krūtīm, vai vēl kādā mums neērtā vietā. 
Mums nenojaušot, kaķis ārstē tās vietas, kas mums sāp, vai tikai vēl knapi sāk izdalīt negatīvu enerģijas strāvojumu, kas liecina par šā orgāna saslimšanu. Gadās, ka kaķis uzņem saimnieka vai kāda cita tuva ģimenes cilvēka slimību, saslimstot pats.
Kopumā jāatzīmē, ka kaķis neatšķir savu un Jūsu enerģētiku, tāpēc, guļot Jums uz ceļiem, tas mēģina līdzsvarot abas šīs enerģijas. Tieši tāpēc tas pats atrod vajadzīgo ķermeņa punktu un piespiežas pie tā, lai aizietu viss sasprindzinājums un slimīgie stāvokļi.


Kaķa krāsa un suga arī spēlē nozīmīgu lomu!
Melnie labi atbrīvo no negatīvās enerģijas, ar tiem labāk ārstēt "iņ" saslimšanas.
Baltie der enerģētiskā vājuma gadījumā.
Rudie izcili uzlādē ar pozitīvo enerģiju.
Pelēkajiem vienādā pakāpē piemīt tās pašas īpašības, kas raksturīgas abu krāsu kaķiem.
Svarīgi zināt, ka kastrētiem un sterilizētiem kaķiem piemīt ievērojami mazākas spējas.
Par pirmajiem kaķu turētājiem pasaulē līdz šim uzskatīja senos ēģiptiešus – viņi to darīja jau pirms 3600 gadiem. Taču franču arheologi Kiprā ir atraduši 9500 gadu vecu kapu, kurā apglabāts vīrietis un kaķis.
 Senajā Ēģiptē kaķi bija svēti dzīvnieki, kuri pat tika pielūgti. Iespējams tie tika pielūgti, jo kaķi veiksmīgi tika galā ar pelēm, kas apdraudēja labības krājumus klētīs.  Ēģiptieši nakts, auglības un bērnu radīšanas dievieti Bastu attēloja ar kaķa galvu. Ja izcēlās ugunsgrēks, tad ēģiptieši vispirms izglāba kaķus un tikai tad devās dzēst to. 
Kaķa nāvi viņi ļoti pārdzīvoja. Ēģiptieši pēc kaķa nāves noskuva sev matus unuzacis. Savukārt kaķa nogalināšana, pat ja tā bija nejauša, tika sodīta ar nāvi. Mirušos dzīvniekus viņi balzamēja un apbedīja no zelta un sudraba veidotās kastēs, kuras bagātīgi rotāja ar dārgakmeņiem.Kaķu pielūgsme Ēģiptē beidzās aptuveni pirms 700 gadiem, kad tos sāka vajāt viduslaiku Baznīca.
Mūsdienās starptautiskā kaķu reģistrēšanas organizācija Federation Internationale Feline atzīst 42 kaķu šķirnes.Šodien kaķi ir gan izstāžu dalībnieki, gan laika kavētāji un peļu ķērāji, pēdējos gadu desmitos tiem ierādīta vieta arī modernās zinātniskās pētniecības laboratorijās, kur tie kļuvuši par svarīgu informācijas avotu medicīnas pētījumos.
Kaķi gan ir labi peļu mednieki, tomēr seski un terjeri ir vēl piemērotāki. Pēc dabas tie ir savrupnieki un aizsargā katrs savu teritoriju, un tas nozīmē, ka drīzāk ir ciešāk saistīti ar konkrētu vietu nekā ar konkrētiem cilvēkiem. 
Kaķi nepakļaujas kāda norādījumiem. Kaut gan no kaķa joprojām gūstam labumu kā no peļu ķērāja, savvaļas kaķi mēs tomēr neesam pieradinājuši līdz galam. Tas joprojām staigā, kur pašam patīk, vienlaikus iemiesodams iezīmes, kas radušās no 10 000 gadu ilgas sadarbības ar cilvēku sabiedrību.
Kaķi ir pazīstami, kā ļoti kopti un tīrīgi dzīvnieki. 
Kaķi ir kautrīgi un tīrīgi – tualetei ir jāatrodas pēc iespējas norobežotākā vietā, lai tā nekautrētos, kā arī pēc iespējas tālāk no ēdiena, jo tiem nepatīk taisīt šmuci tuvu ēšanai paredzētajai vietai.
Kaķi, lai savestu kārtībā savu ķermeni,  izmanto ķepas un mēles palīdzību. Vietas, kuras kaķis var aizsniegt ar mēli, tiek sakoptas bez ķepu palīdzības, bet piemēram, lai sakoptu savas ausis,kaķis vispirms samitrina savu ķepu ar mēli un tad berzē pret tīrāmo vietu.
Ūdens kaķiem nepatīk, jo tas saistās ar ķermeņa atdzišanu. Kaķa kažoks ir diezgan sauss, tāpēc tas ātri samirkst un zaudē siltumizolējošās īpašības. Ja kaķis dzīvo siltā klimatā, tad tā nav liela problēma, bet tiklīdz klimats kļūst vēsāks, kaķis vairs nevar atļauties tādā veidā zaudēt siltumu. Bet ne visas kaķu šķirnesbaidās no ūdens. Turcijas Vana kaķis, kurš dzīvo pie Vanas ezera Turcijas austrumos, ar prieku peldas ezerā.
Pētījumos ir atklāts, ka kaķi diennakts laikā ēd vidēji 36 reizes, ieturot starp barošanās reizēm noteiktus laika intervālus. Parasti vairāk barību apēd kaķenes grūtniecības un kaķēnu barošanas laikā, kā arī augoši kaķēni.
Bieži vien kaķi tiek uzskatīti par otršķirīgiem mājdzīvniekiem, tamdēļ bieži vien to saimnieki neveic tiem vakcinācijas. Kaķi slimo ar dažādām slimībām, kas var būt bīstamas ne tikai kaķiem, bet arī to saimniekiem. 
Dažas no kaķu slimībām ir šādas: trakumsērga, kaķu panleikopēnija, kaķu herpesvīrusa infekcija jeb vīrusa rinotraheīts, kaķu kaliciviroze, kaķu koronavīrusa izraisītais kaķu infekciozais peritonīts, kaķu leikēmija , kaķu imūndeficīta sindroms, hlamidioze un dažādas dermatofitozes.Bīstamākā no šīm slimībām ir trakumsērga, tādēļ Latvijā trakumsērgas apkarošanas instrukcija paredz katru gadu veikt vienu obligātu kaķu vakcināciju pret to.
Kaķi nekad neņaud viens otram, to viņi dara tikai cilvēkiem. Atkarībā no nozīmes ņaudēšanai var būt dažādas intonācijas. Kaķi parasti ņaud tādēļ, lai piesaistītu cilvēka uzmanību (piemēram, tādēļ, lai viņu pabarotu vai arī lai kāds ar viņu paspēlējas). Tāpat kaķa ņaudēšana var nozīmēt priecīgas vai sāpīgas izjūtas. Visi kaķi nav vienādi, citi ļoti bieži ņaud, bet tik pat labi ir arī kaķi, kuri ļoti reti ņaud.


Fakti par kaķiem
Kaķis (Felis silvestris catus), arī zināms kā mājas kaķis. 
Kaķenei savas dzīves laikā var piedzimt vairāk nekā 100 kaķēnu.
Viens kaķu pāris un viņu pēcnācēji septiņos gados var radīt 420 000 kaķēnus.
Kaķiem svīst tikai ķepu spilventiņi.
Kaķi spēj radīt apmēram 100 dažādas skaņas. Salīdzinājumam – suņi tikai 10.
Savdabīgu rekordu uzstādījis kāda Argentīnā dzīvojusi kaķene vārdā Mincho, kura uzlīda kopā un nerāpās no tā lejā līdz pat savai nāvei pēc sešiem gadiem. Šajā laikā viņa trīs reizes paspēja dzemdēt. Un šie kaķi arī pārsvarā kāpelēja pa kokiem
Visi kaķi krītot rīkojas vienādi – no sākuma tiek nolīdzsvarota galva, tad mugura, tad kājas un visbeidzot mugura tiek izliekta, lai padarītu piezemēšanos mīkstāku.
Ja kaķis plēš mēbeles, pamēģiniet tās iesmaržināt ar apelsīna vai citrona aromātu. Kaķi neieredz šīs smaržas. Tieši tas pats attiecas uz eglīti !
Jo vairāk jūs runājat ar kaķiem, jo vairāk kaķi runā ar jums.
Cilvēkiem ir pirkstu nospiedumi. Kaķiem tikpat unikāli ir deguna virsmas nospiedumi.
Žirafe, kamielis un kaķis – tie ir vienīgie četrkājaiņi, kuriem pārvietojoties no sākuma tiek pārvietotas abas kreisās kājas un tikai pēc tam abas labās.
Kaķa ausis ir spējīgas pagriezties pa. 180°. Katrā ausī ir 32 muskuļi. Lai ausi varētu kustināt, tiek izmantoti vienlaicīgi divpadsmit un virāk no tiem.
Ja rēķinām relatīvi, tad 3 gadus vecs kaķis pēc mūsu mērogiem būtu 21 gadu vecs cilvēks. 8 gadi pārvēršas 40. Savukārt 14 kļūst par 70.
Vidējais mājas kaķa dzīves ilgums ir 15 gadi. Turpretim savvaļas kaķi parasti nedzīvo ilgāk par trim līdz pieciem gadiem.
Katru gadu amerikāņi tērē četrus miljardus savu dolāru kaķu barībai. Tas ir par vienu miljardu vairāk nekā viņi tērē, lai pabarotu jaundzimušos.
Ja jums blakus esošajam kaķim dreb aste, tā ir vislielākā kaķa mīlestības zīme. Kad aste sāk nolaisties, tad mierīgi var doties prom, viņš neapvainosies.
Kaķi vicina asti, kad atrodas izvēles priekšā, pie kam – vēlmes viena otru bloķē. Piemēram, ja kaķis atrodas durvju ailē un vēlas iet ārā, bet tur līst lietus, kaķis šūposies šī iekšējā konflikta dēļ. Kaķis vēlas iziet, bet nevēlas samirkt.
Kaķis trinās gar cilvēkiem, lai “notīrītu” no sevis svešās smakas. Tās tiek ražotas no vietas, kura atrodas starp aci un ausi, kā arī astes pamatnē.
Ja kaķa acis ir paplašinātas, neskatoties uz spilgto apgaismojumu, kaķi kaut kas ir visnotaļ ieinteresējis, vai arī tas ir “dauzīgā” noskaņojumā.
Kaķiem, lai redzētu, pietiek ar vienu sesto daļu no tā apgaismojuma, kurš ir nepieciešams cilvēkam. Viņu spējas redzēt tumsā ir pārsteidzošas. Tumsā kaķa acs izmanto pat to gaismu, kura atstarojas no tīklenes.
Kaķi, atšķirībā no suņiem, nespēj fokusēt redzi uz tuvumā esošiem priekšmetiem. T.i. – kaķi ir tālredzīgi, bet suņi – tuvredzīgi. Faktiski, kaķis vislabāk redz priekšmetus, kuri atrodas no viņa robežās no 75 centimetriem līdz 2-6 metriem.
Kaķa auss jūtīgums ir trīs reizes lielāks nekā cilvēkam. Tāpēc, ja mēs kaut ko klausāmies skaļi un istabā ir kaķis, būtu vēlams tam dot iespēju aiziet uz klusāku vietu.
Kaķi spēj sadzirdēt skaņas 50 – 60 kHz frekvenču diapazonā. Suņiem šis diapazons svārstās ap 40 kHz, cilvēkiem – ap 20kHz.
Kaķim dreb apakšžoklis un klab zobi (izdodot tikai viņiem raksturīgu skaņu) tikai tad, ja viņuprāt medījums nav aizsniedzams.
Kaķiem ir 14 reižu spēcīgāka oža, nekā cilvēkam.
Bez deguna, kaķi vēl arī ir spējīgi saost ar tā saucamajām “Jākobsona trubiņām” [pareizi iztulkoju?], kuras atrodas viņiem mutē uz virsējām augslējām. Kaķis tās izmanto, kad koncentrējas uz kādu konkrētu smaku – ievelk gaisu, mazliet piepaceļot degunu un augšlūpu.
Kaķis mazgājas arī šaubīgās situācijās, kad nevar izvēlēties – būt agresīvai vai piekāpties.
Nekad nebarojiet kaķus ar suņu barību. Viņiem ir nepieciešams piecas reizes vairāk proteīna nekā suņiem!
Kaķiem patīk augstums. Tieši tāpat kā leopardiem un jagurāriem, kuri guļ kokos.
Kaķim vidēji ir 12 kustīgu ūsu katrā purniņa pusē. Ūsu pamatnē ir liels daudzums ar nervu galiem. Tāpēc kaķis ar to palīdzību iegūst informāciju par visu, kas tam ir apkārt – par priekšmetiem, vēju, temperatūru u.t.t. Ja kaķim likvidētu ūsas, viņš ļoti slikti sāks orientēties telpā un jutīsies nepārliecināts.
Starp citu, ūsas kaķim palīdz arīdzan noteikt, vai tas ielīdīs šķirbā.
Zinātniskais ūsu nosaukums ir vibrissae, jo tās tiešām vibrē.
Ja kaķa ūsas ir virzītas uz priekšu, tas ir ar kaut ko dikti saintriģēts. Vai arī vēlas nobaidīt pretinieku kautiņa gadījumā. Ja ūsas ir pieglaustas, tad kaķis ir izbijies un izvairās no pieskārieniem.
Kaķa nervozitāti nodod ausis – tās minimāli raustās, neskatoties uz to, ka kaķis pats mierīgi sēž un vēro. Ja šādās stāvoklī kaķi kacina, tad tas sāks šņākt un sist ar ķepu.
Uzbrukuma laiakā kaķi pieglauž ausis. Tas ir tāpēc, lai tās pasargātu no pretinieka zobiem un nagiem. Ja kaķis uzbrūk pats, tad ausis tiek noalistas horizontālā stāvoklī uz sāniem, izveidojot trījstūrus.
Kaķu kautiņi ir īsi, bet nikni. Galvenais to ierocis ir zobi.
Kad mēs glāstām kaķi, mums samazinās sirdspukstu biežums. Kaķu īpašniekiem, kuriem piemīt kāda no sirds kaitēm, daļā gadījumu ir iespēja nodzīvot ilgāk nekā bez šiem kustoņiem. Tieši tas pats attiecas uz suņiem, lai arī mazākā mērā.
Kaķa sirds vidēji sitās no 110 līdz 140 reizēm minūtē, kas ir divreiz ātrāk nekā cilvēkam.
Lielas baudas izpausme ir nagu izlaišana un “pirkstu” paplešana.
Mājas kaķi ir vienīgie no visiem kaķiem, kuri prot, pārvietojoties, turēt asti stāvus.
Kaķi ir spējīgi reaģēt uz cilvēka emocionālo stāvokli, attiecīgi mainot savu uzvedību. Tieši tāpat, kad runājat ar kaķi, sekojiet līdzi savas balss tonim. Kaķi to uztver (dusmas, mīļvārdiņi, vilšanās, u.t.t.).
Kaķa ķermeņa vidējā (normālā) temperatūra ir 38°
Kaķa medību iemesls ir nogalināt, nevis paēst vai pabarot kādu.
Lai arī kaķi atškir krāsas, to vidū eksistē arī daltoniķi. Viņu daltonisms ir līdzīgs cilvēku – vietām ir sajauktas zaļā un sarkanā krāsas.
Kaķu preiferālā redze ir apmēram 285° Maksimālais attālums, kurā tas redz ir 60 metri.
Piedzimstot, kaķi neredz un nedzird. Acis tiek atvērtas pēc 7-10 dienām, savukārt dzirde parādās divu nedēļu laikā.
Kaķi ir vieni no visslinkākajiem zīdītājiem – tie guļ vidēji 16 stundas dienā, jeb divas trešdaļas no savas dzīves.
Kaķi mitoloģijā 
Daudzu tautu kultūrās kaķiem piemīt deviņas dzīvības (dažreiz septiņas) Kristietībā kaķi, it īpaši melnie, bija pagānu dievi, jo tiem bija tieksme gandrīz nedzirdami klejot pa naktīm, kā arī tiem tumsā spīdēja acis. 
Gandrīz visā Eiropā kaķi bija ļaunuma iemiesojums. Tie tika slīcināti, mesti no torņiem, dedzināti sārtā, tikai pateicoties žurkām, kuras strauji vairojās, kaķi tomēr paglābās no inkvizīcijas. Cilvēki pat sāka iegādāties kaķus, lai tie apkarotu žurkas.
Savukārt austrumos musulmaņi vienmēr ir godājuši kaķus. Arī Japānā kaķi ir iekarojuši vispārēju atzinību, jo tie tika galā ar pelēm, kuras savukārt iznīcināja zīdtauriņus.



Kaķis māņticībā
 Ja kaķis kustina asti, tad viņš kādu soda.
/K. Steinbergs, Skrunda./
Kad kaķis asti loka, tad tavi draugi tevi aprunā.
/H. Skujiņš, Smiltene./
Ja melns kaķis pār ceļu pārskrien, tad būs laime,
ja raibs vai pelēks - nelaime. /L. Čapa, Rīga./
Lai kaķis neaizbēgtu atpakaļ uz māju, tad nesot
tas jāapgriež 9 reizes apkārt.
/A. Broža, Naukšēni./
Kaķim nedrīkst pāri darīt, tad pastarā dienā Dievs
grēkus nepiedos. /P. Zeltiņa, Ikšķile./
Ja kaķi rauj aiz astes, tad tas neķer peles.
/M. Veidenberga, Vecmokas./
Kad kaķi ved, tad vezumā jāieliek akmens, lai zirgs
nepiekūst. /Bērziņš, Ropaži./
Ja kaķis mazgājas, tad viesi gaidāmi no tās puses,
uz kuru kaķim ir kupris. /I. Kažoka, Lubāna./
 Ja kaķis mazgā muti, tad gaidāmi viesi, no tās
puses, kurā kaķim aste. /A. Zaķe, Drusti./
Kad kaķis laizās, tad ciemiņi nāk.
/J. Treimans, Bērze. R. Bērziņš, Džūkste./
Kad kaķis ņaud, tad sniegs kūst.
/A. Dragone, Palsmane./
Kad kaķis zāli ēd, gaidāms jauks laiks.
/K. Cobriks, Jelgava./
Ja salā kaķis guļ uz grīdas, tad sals drīz pārie-
šot. /K. Lielozols, Nīca./



Kaķa magija

Pastāstīšu par kaķa raksturu. Tas ir spēcīgs, emocionāls dzīvnieks, kas labas manieres stāda savu vērtību priekšgalā.

 Kaķiem nepatīk uzbāzties cilvēkiem, un tie necieš, ka neliek mierā viņus. Tomēr parasti kaķi panāk visu, ko vēlas. 

Ar maigumu un piemīlību viņi panāk savu un pēc tam vēl paņirgājas par lētticīgajiem cilvēkiem. Bet kaķi nav ļauni. 

Kaķa dvēsele ir nesavtīga un cēla, kas viņiem liekas pieļaujams materiālajā dzīvē, to viņi nekad neatļausies smalkajās pasaulēs, galvenokārt astrālajā pasaulē. Viņi vienkārši tik dziļi ir augstākās sfērās, ka fizisko pasauli uzskata par kaut ko pakārtotu un pat ironijas vērtu.

Kaķa pienākums pie cilvēkiem ir sargāt no astrālās pasaules un palīdzēt cilvēkam iet viņam vajadzīgo ceļu. Kaķa gars to izvēlējās tāpēc, ka tas nekad nepaliks malā, kad notiek kas nozīmīgs. Pēc kaķa inkarnācijas pie cilvēkiem dvēsele daudzkārt šķērso robežu uz cilvēku pasauli. 

Kaķis ir cilvēka sargs un pūkainais draugs daudz labāk zinās, kas jums ir nepieciešams, jo pa tiešo sazinās ar augstākajiem spēkiem un viņam ir redzams jūsu astrālais, tātad vēlmju ķermenis. Viņš bez žēlastības noņems jums visu, ko jūs gribat, bet ko jums nevajag. Dot kaut ko vietā kaķis ir bezspēcīgs, bet viņš vismaz mēģinās būt jūsu draugs un atbalstīt problēmās. Lai gan kaķus sauc par bezatbildīgiem, tomēr kaķim vissvarīgākais dzīvē ir pienākums. Viņš var ienīst savu cilvēku, bet,  ja vien nav kāds ārkārtas gadījums, kaķis tomēr palīdzēs. 

Kaķi pašaizliedzīgi sargās cilvēku no visa ļauna un ja vien kaķim būs dota atļauja, tad viņš padzīs pat dēmonu, lai gan parasti cīnās ar astrālās pasaules radījumiem. Vienā cilvēku grāmatā ir rakstīts, ka kaķa cēlajai dvēselei vajadzētu uzcelt pieminekli, kā arī, ka kaķis ir mājas izmēra dievība. Tā ir patiesība. Lai tikai varētu palīdzēt pasaules attīstībai, kaķa gars ir izvēlējies uzņemties vissmagākos pienākumus – pat mirt cilvēka vietā, lai tas varētu iegūt otru iespēju saprast savas kļūdas. 

Kaķis nekad nedomās par sevi, ja tam būs jāaizstāv savas mājas un ģimene. Viņš veiks visizcilākos varoņdarbus, ik brīdi riskējot ar dzīvību, bet kaķis neko neprasa pretim. Mēs pat nepamanām kaķa darbošanos un kaķis to neizceļ, jo tāds ir viņa pienākums un viņš to darīs bez vilcināšanās. 

Kaķi bez dzīvības briesmām palīdz pret stresu un nogurumu, bet būsiet pamanījuši, ka kaķi guļ uz slimās vietas pat vēža slimniekiem. Viņi nevar to izārstēt citādi, kā paņemot uz sevi. Ja jūsu kaķis slimo, tā ir jūsu vaina, kaķi nekad neslimo paši ar savām slimībām, tiem slimības nav paredzētas. Viņi uzņem saimnieku vai ja saimnieka nav, tad kolektīvā ļaunuma sekas un bieži cieš neizsakāmas sāpes, bet jūs to pat nepamanāt. 

Ja kaķis murrā, bet negrib, ka to glāsta un pievērš tam uzmanību, tad viņš visticamāk, sagremo kādu ļaunumu un izcieš visu slimību vienā stundā. Ar murrāšanu kaķis nomierina sevi un bieži vien iekārtojas blakus saimniekam, lai smeltos morālu spēku.

To dara visi kaķi, bet ja jūsu kaķis patiesi jūs iemīl, tad jūs jau esat ieguvis milzīgu priekšrocību. Ne visi kaķi, kas glaužas saimniekiem gar kājām patiešām tos mīl. Viņiem tikai vajag maigumu un labu vārdu, no tā viņi gūst spēku. Bet, ja kaķis patiešām mīl kādu, tad tas ir neaizvietojams sabiedrotais. Viņš ne tikai paņems visu, kas saimniekam nevajadzīgs, protams, ja tas karmiski ir iespējams, bet arī mācīs cilvēkam lielu gudrību: būt šeit un tagad, izbaudīt siltu saulīti un būt mierīgam. 

Kaķis zina, ka viss būs tā, kā tam jābūt un stoiski panes visas sāpes un nelaimes, ar vieglumu un ironiju tas skatās uz dzīvi, tomēr nepalaižot garām neko, ko tā piedāvā. To kaķis māca cilvēkam. Un ja viņš mīl, tad uz mūžu.

Kaķa mīlestība ir milzīgs spēks, kaķīša mazā sirsniņa ir tik pilna mīlas, ka paveic brīnumus. Saka, ka kaķa lāsti debesīs nekāpj. Tā arī ir, bet kaķa lūgšana tiek uzklausīta. Kaķis dažkārt ar mīlestību vien iznes uz saviem pleciem cilvēka likteni, svarīgā brīdī izlūdzoties palīdzību, kad cilvēks pats to nedara. Ne katram pieder kaķa mīlestība, bet kas to iegūst, to kaķis sargā vēl pēc nāves. Kā pūkains sargeņģelis kaķis sekos savam dzīvajam cilvēkam un nekas to nepiespiedīs viņu pamest. Pēc nāves viņš klusi gaidīs, kad cilvēks iepazīs jauno pasauli un apsveicināsies ar tuviniekiem, un tad it kā nekas nebūtu noticis klusi pieglaudīsies tam pie kājām.

Kaķi ļoti interesējas par tiem, kas nodarbojas ar citu pasauļu lietām, tie ir vienīgie, kurus kaķi uzskatīs par līdzvērtīgiem sev. Ja vēlaties, kaķis mācīs jums daudz no maģijas – veida kā ietekmēt sev apkārt notiekošo. 

Kaķis nes sev līdzi daudz no spēka, kas palīdz attīrīties. Nebaidieties no kaķiem, kas palaikam dīvaini izturas, rausta galvu un pēkšņi iet apkāst it kā tukšam gaisam, viņi tiks galā vai nomirs, bet savas problēmas apkārt neizplatīs. 

Kaķiem, lai palīdzētu viņu darbā ir piešķirtas spējas zināmus negatīvās enerģijas veidus pārvērst pozitīvajā, pat pašiem izmantot. Nebrīnieties, ka kaķis sēž uz āderes vai stūros, kur vecas, sen neizmantotas lietas. Nerājiet kaķi, ja tas tādā piebāztā skapītī izraujot pusi no satura ārā, mēģina iekopt sev midziņu. Viņš tikai tīra tur sastāvējušos enerģiju.


Nav komentāru: