7/06/2013

Ēdienkarte tavam skaistumam

Zivis. Vari izlaist iknedēļas sejas masku, ja divas vai trīs reizes nedēļā ēd zivis. Lasis satur vērtīgās Omega 3 taukskābes, kas dziedē iekaisumus, novērš tūsku, apsārtumu un kairinājumu. Ādas izskatu uzlabos pat konservēts tuncis – tā sastāvā esošais selēns uzlabo ādas elastību un kavē grumbiņu veidošanos.

Dārzeņi. Pievērs uzmanību zaļajiem un oranžajiem dārzeņiem, piemēram, spinātiem un burkāniem. Tie satur vitamīnu C, kas liek ķermenim ražot kolagēnu. Turklāt burkāni satur arī A vitamīnu, kas kombinācijā ar vitamīnu C, uzlabo ādas dabīgās aizsargspējas pret saules stariem. Bet ar to vēl viss nebeidzas. Izrādās, šie dārzeņi arī aizkavē piņņu veidošanos, jo palīdz noārdīties atmirušajām ādas šūnām.

Ogas. Zemenes, ķirši, mellenes, kazenes un avenes darbojas kā dabisks antioksidants, uzlabojot ādas izskatu, padarot to mīkstu un gludu. Tā kā šobrīd ir zemeņu laiks, centies dienā apēst vismaz 150 gramus šo ogu. Tādā veidā nodrošināsi dienā nepieciešamo C vitamīna devu! Gatavo no zemenēm maskas. Dabiskās augļskābes, kas ir zemeņu sastāvā, maigi attīra poras, mitrina un apgādā ādu ar vitamīniem un minerālvielām, padarot to svaigu un elastīgu.

Rieksti. Mandeles satur daudz vitamīna E, kas ir dabisks antioksidants un palīdz aizsargāt ādu no ultravioletā starojuma. Valriekstos ir Omega 3 taukskābes, kas uzlabo ādas izskatu. Pistāciju sastāvā ir cilvēka organismam nepieciešamie vitamīni, aminoskābes un minerālvielas, kā arī E vitamīns. Zemesrieksti ir lielisks olbaltumvielu, folijskābes, aminoskābes avots, kas nepieciešams šūnu atjaunošanai.  Starp citu, skaistumkopšanā vari izmantot arī dažādas riekstu eļļas. Piemēram, lazdu riekstu eļļa satur linolskābi, kas nepieciešama ādas,matu un nagu dabīgajiem barošanas un atjaunošanas procesiem.

Eļļas. Viens no Kleopatras skaistuma noslēpumiem bija olīveļļa. Tā darbojas kā antioksidants un padara ādu vieglāk kopjamu. Savukārt rapšu eļļa ir bagātīgs Omega 3 taukskābju avots, kas bagātīgi satur arī A un E vitamīnu. Lietojot rapšu eļļu pirms sauļošanās, āda tiek bagātīgi mitrināta, pasargāta no brīvo radikāļu ietekmes, līdz ar to mazinās krunciņu veidošanās iespēja, Savukārt uzklājot rapšu eļļu uz ādas pēc sauļošanās, mazinās tūska, apsārtums un ādas jutīgums. Īpaši būtiski ir atcerēties, kas sauļošanās produktos bieži tiek izmantot minerāleļļa, kas ir tiek iegūti naftas produktu ražošanas procesā. Tāpēc dabiskas eļļas ir lieliska alternatīva. 


Nav komentāru: