11/28/2012

Zvaigznes dienas ūdens.


Zvaigznes diena

Zvaigznes dienu, sauktu arī par Triju kungu dienu, svin ik gadu 6. janvārī, taču šie svētki dēvēti arī par pagānu svētdienu, jo to laikā uz durvīm vilkts krusts, lai ļaudis un lopus pasargātu no lietuvēna. 

 Zvaigznes diena uzskatāma par Ziemassvētku cikla noslēgumu, un, kā teic veci ļaudis, tai esot jābūt gada aukstākajai dienai.


Īpaši Latgalē šajā dienā vērotas zīmes, lai noteiktu, kāds būs nākamais gads. 

Piemēram, ja pēc deviņiem vakarā iestājas gaiša nakts, tā ir laba zīme, bet, ja debesīs vēl redz arī trīs spožas zvaigznes, dēvētas par triju ķēniņu zvaigznēm, gaidāma ražīga vasara.

 Savukārt, ja debesis apmākušās un bez zvaigznēm, gaidāma slikta raža. Ar šo dienu noslēdzas zīlēšanas laiks, lai noteiktu nākotni.

Ticējumi:
  • Ja saimniece Zvaigžņu dienā ir dusmīga, cūkām būs maz sivēnu.
  • Zvaigžņu dienas vakarā jāiet pie ābeles un jāpurina tās zari, sakot: „Cik zvaigžņu pie debess, tik ābolu ābelei!”.
  • Ja Zvaigžņu dienā gailis padzeras pažobelēs, būs laba raža.
  • Ja Zvaigznes dienas naktī debesis nosētas zvaigznēm, būs daudz ogu un labs siena laiks.
  • Ar Zvaigznes dienā svētīto ūdeni jāmazgā visas vainas – kā cilvēku, tā lopu, lai labāk un ātrāk dzīst.


Zvaigznes dienas ūdens.

(6.janvārī no 12.00 līdz 13.00)

Zvaigznes dienas ūdens ta pat, kā svētais ūdens gadiem ilgi nebojājas (pat ūdens, kurš ielejot no krāna pēc stundas paliek brūns un nākošajā dienā jau smird). 

Zvaigznes dienas ūdenim piemīt dziedinošas spējas.

 Šis ūdens ļoti labi noder arī gripas un dažādu vīrusu saslimšanu profilaksei. Tādēļ pie iespējas sagādājiet to labi daudz. 

Pielejiet pilnus traukus ar ūdeni (nevārītu) no krāna, vai akas, vai avota un bez vakiem novietojiet tos vietā, kur tiek klāt gaisma - dzīvoklī, vai māja, vai arī āra ( ja esat droši, ka nesasals un nepiesārņosies). 

 Traukus ar ūdeni var likt  uz palodzes dzīvoklī   burkās. Tie kuriem jabūt šajā laikā darbā, var ūdeni saliet traukos un atstāt jau no rīta.

Zvaigznes dienas ūdeni, ta pat kā kristīto lieto svaigu, vārot tam zūd spējas.

Galvenais, lai tas ūdens atrodas gaismā 6. janvārī no 12.00 līdz 13.00.

Ūdeni labāk uzglabāt stikla burkā vai pudelē ar vāku vēsā vietā, vai istabas temperatūrā (ne ledusskapī, tadēļ ka elektromagnētiskie lauki negatīvi ietekmē ūdens enerģētiku un kvalitāti).

Pareizticīgie izskaidro šo parādību ar to, ka tas esot tas pats kristītais ūdens, kuru viņi sagādā 19.janvārī (kurš arī ir ļoti labs un izmēginats un darbojas līdzīgi). Jo laika nobīde starp veco un jauno kalendāru esot 2 nedēļas.

Labu veselību!


Nav komentāru: