2/27/2016

Granātābola audzēšana

Granātābola audzēšana
Granātābola sēklas var izmantot, lai izaudzētu nelielu kociņu ar sārtiem ziediem. Veiksmīgākam eksperimentam iesēj vairākas sēklas atsevišķos traukos, lai būtu lielāka iespēja kādai no tām izdīgt. 

Granātābolam patīk saulainas vietas, tāpēc nevajag uztraukties par lapu apdegšanu, ja tas tiks turēts uz palodzes saules pusē. 

Šaurās un tumšās vietās granātābols noteikti neizaugs, jo tam nepieciešams plašums un gaisma. Tāpat svarīga ir bagātīga augsne, kas jāapsmidzina ar ūdeni no rīta un vakarā.

Granātābola audzēšanā svarīgi izmantot nogatavojušās, cietas un tumši sarkanas sēklas. 

Granātābols ir viens no retajiem augiem, kura sēklas ir jāstāda ar visu augļapvalku, un tās nevajag nosegt ar augsni. Lai tās izdīgtu, tām ir jābūt zemes virspusē. Pirms stādi sēklas, tās ir kārtīgi jānomazgā un jāizžāvē uz papīra salvetes. 

Granātābola ziedi
Kad sēklas ir iestādītas, apklāj trauku vai podu ar plēvi un atstāj to tik ilgi pārklātu, līdz sēklas izdīgušas līdz plēvei. Svarīgi laistīšanu veikt ar ūdens smidzināšanu, nevis tiešu liešanu uz sēklām. Vislabāk granātābolus stādīt pavasarī, kad saules gaisma ir visintensīvākā un spilgtākā. 
Granātāboli



Nav komentāru: