3/01/2015

Sveces spēks

Uguns spēj gan nomierināt un attīrīt, gan arī sadedzināt un iznīcināt. Uguns - tā ir vissmalkākā garīgā enerğija. Cilvēki, kas spēj saskatīt vairāk, stāsta, ka svecei, gluži tāpat kā cilvēkam, ir sava aura. 


Sveces dziednieciskais spēks 

Cilvēki pērk sveces, pārsvarā balstoties uz mirkļa sajūtām. Iekrīt acīs sveces forma vai krāsa, apbur tās smarža- nopērk. Tie, kas interesējas par krāsu terapiju vai mistiskām lietām, noteikti piedomā, kādas krāsas sveci pirkt. Bet dažreiz īstā krāsa tiek izvēlēta intuitīvi.

Tā ir katra indivīda personīgā izvēle- ticēt vai neticēt pārdabiskām lietām, t.sk. sveču dziednieciskajam spēkam. Tomēr pat skeptiķis var apliecināt, ka svecei piemīt kaut kas maģisks. Bērns, pūšot savas dzimšanas dienas tortes sveces, tic, ka viņa vēlēšanās piepildīsies. Baznīcā aizdedzam sveci par tuvajiem cilvēkiem (arī aizgājējiem). Un Adventa laikā katru svētdienu vienu pēc otras aizdedzam svecīti Adventa vainagā. Jo ticam brīnumam.

Svece ir neaizstājams līdzeklis dziedniecībā, to izmanto arī cilvēki, kuri strādā ar t.s. smalkajām enerģijām. Jau no seniem laikiem, kad svece bija vienīgais gaismas avots, cilvēki ir ticējuši un tic, ka sveces liesmai piemīt maģiskas īpašības, jo tā satur spēcīgu uguns enerģiju. 

Uguns spēj gan nomierināt un attīrīt, gan arī sadedzināt un iznīcināt. Kad ir depresīvs noskaņojums, drūmas domas un cilvēks psiholoģiski jūtas sagrauts, ieteicams sev pretim nolikt sveci un, skatoties uz to, palūgt, lai tā uzņem sevī visas negatīvās emocijas un slikto pašsajūtu. Ugunij piemīt transformēšanas spējas – tā pārvērš un attīra. Gan domas, gan telpu. Labāk izmantot bišu vaska sveces, jo tās ir spēcīgākas, par cik tās ir veidotas no t.s. saules materiāla. Turpretī parafīna sveces ir darinātas no zemes materiāla un ir vājākas. Vēl labāk ir iegādāties baznīcas sveces.

Bez šaubām, ikviens var izvēlēties tādas krāsas sveci, kādu vēlas, tomēr gadu gaitā sveču krāsas ir ieguvušas savu īpašo nozīmi. Dedzinot noteiktas krāsas sveci un pareizi koncentrējot savas domas, var izcelt kādu savu rakstura īpašību vai tieši otrādi- apslāpēt to.  

Pirms aizdegšanas sveci jāattīra no svešām enerģijām, notīrot to ar eļļu, slaukot virzienā no apakšas uz augšu. Domās jāizsaka sava vēlēšanās, tad svece jāaizdedzina. Nav ieteicams sveci nopūst, jo tad zūd tās dziednieciskā ietekme. Sveci vajag nodzēst ar rokas kustību, mājot uz savu pusi, tādējādi labo enerģiju virzot uz sevi. 

Katras krāsas svece ir saistīta ar savu enerğētiku. Kad nepieciešama papildu enerģija un spēks, izmantojiet tādu krāsu sveces, kas atbilst jūsu zodiaka zīmei!


  • Auns: sarkana, balta; 
  • Vērsis: zaļa, rozā, gaiši zila; 
  • Dvīņi: gaiši pelēka, dzeltena, gaiši zila;
  • Vēzis: sudrabaina, gaiši zila; 
  • Lauva: zeltaina, dzeltena, oranža, sarkana; 
  • Jaunava: dzeltena, gaiši zila, pelēka, zaļa; 
  • Svari: zila, rozā; 
  • Skorpions: tumši sarkana, melna, indigo;
  • Strēlnieks:sarkana, tirkīzzila, dzeltena; 
  • Mežāzis: brūna, melna; 
  • Ūdensvīrs: violeta, gaiši un tumši zila;
  • Zivis: balta, zaļa, tirkīzzila.

Var dedzināt katrai dienai atbilstošas krāsas sveci: pirmdien - baltu, otrdien - sarkanu, trešdien - purpura krāsas, ceturtdien - zilu, piektdien - zaļu, sestdien - melnu, svētdien - dzeltenu. 


Par svecēm :
Sarkanā krāsa ir ļoti spēcīga, aktīva, enerģētiski piesātināta. Tā simbolizē fizisko spēku, kaisli, spēcīgas jūtas. Ja vēlaties sev piesaistīt seksuālo enerģiju, dedziniet sarkanu sveci! Tā stiprinās arī gribasspēku. Bet, ja vēlaties savā dzīvē ieviest ātras pārmaiņas, dedziniet aveņkrāsas sveci. Šādu sveci izmanto arī maģijā un garīgajās praksēs, jo tā apvieno sevī sarkano un violeto krāsu, kurām ir īpaši spēcīga enerģētika. 

Zaļā krāsa ir dabas simbols. Tā līdzsvaro un sakārto, ievieš harmoniju un dabiskas korekcijas. Zaļais labvēlīgi iedarbojas uz organismu kopumā, nomierina pārsātinātu prātu un palīdz īstenot pozitīvas apņemšanās, jo piesaista pozitīvo enerģiju. Zaļa svece simbolizē veiksmi, labklājību, finansiālu stabilitāti. Iedarbojas dziedējoši, palīdz ātrāk atveseļoties. 

Zilā krāsa iedarbojas nomierinoši, palīdz sasniegt iekšēju mieru, atgūt līdzsvaru. To var izmantot, lai uzlabotu attiecības ģimenē un kolektīvā, kur jāuzturas kopā dažādiem cilvēkiem. Īpaši dziedējoši zilas krāsas svece iedarbojas uz bērniem. Indigo krāsas svece piemērota dziļām meditācijām. To var izmantot, lai pasargātu sevi no citu cilvēku negatīvās enerģijas. 

Gaiši zila svece veicinās mājās mieru, saticību, iecietību citam pret citu. Tā izmantojama arī aizsardzībai. 

Dzeltenā krāsa ir dzīvības, vitalitātes, enerģijas un gaismas simbols. Tā enerģētiski uzlādē, palīdz koncentrēties, stiprināt gribasspēku un prātu, sasniegt iecerēto. Dzeltenas sveces izmanto kā indikatoru cita cilvēka domām un jūtām. 

Zelta krāsa ir kosmiskās enerģijas simbols. Tā palīdz gūt panākumus karjerā, finanšu darījumos, piesaista bagātību un laimi. Meditācija ar zelta krāsas sveci iedarbosies uz zemapziņu, stimulēs sapņu intensitāti. 

Oranžā krāsa asociējas ar vitalitāti, dzīvesprieku, optimismu, jaunradi, varu un pievilcību. Tā spēj piesaistīt veiksmi un "vajadzīgos" cilvēkus, palīdz gūt ātrus un vieglus panākumus. 

Brūnā krāsa simbolizē stabilitāti un līdzsvaru. Tā harmonizē attiecības ar apkārtējo pasauli. Ekstrasensi brūnu sveci izmanto, lai atrisinātu sadzīviskas problēmas, atrastu pazudušus priekšmetus. To var izmantot, lai uzlabotu koncentrēšanās spējas. Meditācija pie brūnām svecēm attīstīs intuīciju un modinās telepātiju.
Pelēkā krāsa ir stabilitātes, neitralitātes un robežas simbols. Šādas krāsas svece neitralizē negatīvu enerģiju, līdzsvaro, sakārto, "saliek pa plauktiņiem". 

Sudraba krāsa spēcīgiiedarbojas uz zemapziņu, attīsta intuīciju un vērīgumu. Meditācija ar šīs krāsas sveci var pavērt citas dimensijas, ļaut sajust saikni ar kosmisko enerģiju. 

Baltā krāsa ir tīrības, skaidrības, pilnības, dievišķa spēka simbols. Meditācija baltas sveces gaismā līdzsvaro prātu, harmonizē jūtas un palīdz atrisināt iekšējus konfliktus, gūt risinājumu un skaidrību. Balta svece pastiprina citu krāsu sveču iedarbību. Ar baltas krāsas sveci varot atvairīt arī spokus un ļaunos mājas garus. 

Melnā krāsa ir ļoti spēcīga! Tāpēc jābūt piesardzīgiem, to izmantojot. Tās ietekme var būt gan pozitīva, gan negatīva. Melnā krāsa ir kā spēcīgs akumulators, kas palīdz "sadedzināt" ļaunas un negatīvas domas, pārvarēt dzīves robežsituācijas: depresiju, tuvinieku zaudējumu, šķiršanās sāpes, smagu slimību ārstēšanas procesu. 

 Visefektīvāk tā iedarbojas kopā ar baltu vai dzeltenu sveci. Tā arī ir vispareizāk, jo pārāk daudz melnā var radīt pretēju efektu - vairot negatīvo, iedzīt depresijā, radīt iekšēju nemieru. Melno izmanto arī dziļām meditācijām, ļauno spēku izdzīšanai, aizsardzībai pret enerģētiskiem kaitējumiem.

Baznīcas sveces
Uguns enerğija attīra cilvēka astrālo ķermeni. Pareizticīgo baznīcās cilvēkiem, noņemot ļauno aci, izmanto baznīcas sveces. ņem rokā trīs sveces un dedzina virs ūdens trauka tā, lai vasks vai parafīns pilētu ūdenī. Līdz ar to ūdenī satek arī visa negatīvā enerğija. Pēc tam ūdeni izlej.
  • Ja vasks, pilēdams ūdenī, sprakšķ un izkusis traukā ir melns, tas nozīmē, ka cilvēkā sakrājies ļoti daudz negatīvās enerğijas.
  • Ja cilvēka enerğētiskajā laukā negatīvā ir salīdzinoši maz, svece īpaši nesprakšķ, bet vienkārši izdeg.


Ja kādā dzīves situācijā jums nepieciešamas konkrētas rakstura īpašības, ieteicams izvēlēties attiecīgās krāsas sveci:
  • Sarkana svece spēcinās apņēmību.
  • Rozā svece veicinās pacietību, iecietību.
  • Gaiši pelēka svece dos spēju pielāgoties situācijām.
  • Sudraba krāsas svece palīdzēs atklāt iekšējos talantus, potences.
  • Zelta krāsas svece rosinās vīrišķību.
  • Zaļa svece mudinās uz neatkarību.
  • Zila svece dos līdzsvaru un morālo noturību.
  • Tumši sarkana svece nesīs skaidrību.
  • Dzeltena vai oranža svece norādīs pareizo virzienu.
  • Brūna vai melna svece rosinās kārtības mīlestību, sistemātiskumu.
  • Violeta vai tumši zila svece veidos individualitāti.
  • Balta svece veicinās jutīgumu, intuīciju.


Vismağiskākās ir tumši zilās sveces. šo sveci dedzina, lai cilvēks spētu labāk izprast sevi - tā it kā paver ceļu pretim viņa zemapziņai. 



Kā ar sveču palīdzību attīrīt telpu no negatīvas enerģijas

Lai attīrītu telpu vai cilvēku no negatīvās enerğijas, var izmantot gan parafīna, gan vaska sveces. Var lietot baznīcas sveces, kas ir enerğētiski spēcīgākas un kuras var iegādāties baznīcās. 
  • Pirms aizdedzināt sveci, to vajag piesātināt ar savu enerğiju, paturot rokās un sūtot svecei labas domas.
  • "Vispirms  vajag sakārtot telpu, izmazgāt grīdu. Sveces vēlams novietot istabas stūros katrā debess pusē - dienvidos, austrumos, rietumos un ziemeļos. Ja istabas stūri nesakrīt ar debess pusēm, tādā gadījumā istabas vidū var novietot galdu un uz tā salikt sveces - katrā debess pusē savu. 
  • Jāatceras, ka, attīrot telpu, nav vēlams sveces nodzēst - tām jāļauj izdegt." 
  • Ja telpā būs sakrājies daudz negatīvās enerğijas, sveces degot sprakšķēs un liesma raustīsies. 
  • Mierīga sveces degšana liecina, ka telpa ir tīra, un šai gadījumā sveču dedzināšana būs vienkārši profilaktisks pasākums dzīvokļa attīrīšanai. 
  •  Kad telpa būs attīrīta no negatīvajām enerğijām, cilvēku pārņems iekšējs miers." 


Sveču veidi

Parafīna sveces


• Parafīna jeb t.s. parastās sveces izgatavo no parafīna vaska, kuru iegūst no jēlnaftas. Naftas blakusproduktu izmantošana ir ekonomiski izdevīga, tāpēc parafīna sveces nav dārgas.  
• Parafīna vasks sadegot saindē iekštelpu gaisu, izdalot naftas ķīmiskās vielas, kuras veido kvēpu nogulsnes.
• Parafīna vaska traipi ir diezgan nepatīkami, un tos bieži vien nav iespējams iztīrīt. 



Bišu vaska sveces



• Šīs sveces ir pilnīgi dabīgs produkts.

• Dedzinot bišu vaska sveces, notiek vaskā esošo ēterisko eļļu iztvaikošana un izplatīšanās telpā.

• Degošas vaska sveces attīra telpas gaisu, likvidējot nepatīkamus aromātus, cigarešu dūmus, smacīgu gaisu mājās vai birojā. Sveces degot smaržo pēc vaska, medus un propolisa.

• Vaska sveces deg daudz ilgāk par mākslīgajām parafīna svecēm.



Stearīna sveces



• Sveces ir ražotas no tīra stearīna, kas iegūts no palmas augļu eļļas. Tātad – 100% dabīgs produkts.

• Šīs sveces nepil un deg ilgāk nekā parafīna sveces.

• Pēc izskata – ar raupju, nelīdzenu virsmu.


Pulverspiestās sveces



• Vispopulārākās un arī vislētākās sveces, jo tās var saražot ātri un daudz, sapresējot parafīna pulveri.

• Sveces iekšpusē ir baltas, ārpusē- krāsotas. Nevainojams šo sveču izskats tiek panākts, izmantojot laku un citus apstrādes veidus.


Veltas Dūzeles sveču kolekcija- Muzejs

Sveces lēja jau Senajā Romā. Viduslaikos tās bija visvairāk lietotais apgaismošanas līdzeklis - tās dega gan pilīs, gan būdiņās. Senie latvieši, kuriem gandrīz katrā sētā bija bites, sveces lēja no vaska. 
Veltas Dūzeles sveču kolekcija- Muzejs

Velta Dūzele un viņas vīrs Imants Kalniņš - Rankas pagastā ir izveidojuši savu sveču muzeju. 

"Savs plauktiņš atvēlēts arī Dievam, Kosmosam,Visumam - kā nu katrs to sauc, jo bez tā ziņas nekas nenotiek". Sveču kolekcija ir patiešām iespaidīga - 806 dažādas formas, krāsu un lieluma sveces radušas savu mājvietu 19.gadsimtā celtā namā. Vecākā svece, kas ir kolekcijā, iegādāta 1975.gadā. Ja, ieejot veikalā, svece Veltu uzrunā, tad viņa nežēlo naudu un to iegādājas. Velta un Imants ari paši izgatavo vaska sveces. Viņi ir pārliecināti, ka vislabāk ir dedzināt vaska vai baznīcas sveces, jo tās attīra telpu. 

Ikviens tiek aicināts aplūkot sveču kolekciju
Viņa vēlas, lai sajūtas, ko dod sveces, aiziet no sirds uz sirdi, tāpēc ikviens, kurš vēlas aplūkot sveču kolekciju, var pieteikties pa tālruni 26124005. 
Vairāk foto šeit. 


Nav komentāru: