4/05/2013

Bagātības recepte


Laikam jau katrs cilvēks sapņo kļūt par bagātnieku, tāpēc tik daudzi meklē to pareizo atslēgu vai pogu, uz kuru uzspiežot var kļūt par miljonāru. Diemžēl tikai nedaudziem no visas pasaules ir nācies kļūt par izcili bagatiem cilvēkiem ar savu darbu, neatlaidību varbūt vienkārši veiksmi. Par to ir sarakstītas neskaitāmas gramatas. 

 Ieskats par tiem principiem, kurus ir ievērojuši visi, kas kļuvuši par turīgiem. 
  • Māksla valdīt pār naudu
  • Māksla valdīt pār laiku
  • Gandarījums darbā
  • Pieredze publiskās uzstāšanās un prezentācijās
  • Plānošana


Apskatām katru atsevišķi.

Māksla valdīt pār savu naudu. Galvenais nosacījums - netērēt vairāk par nopelnīto, bet mācēt to likt biznesā, lai tā vairotu ienākumus. Daudziem tas ir visgrūtākais uzdevums. Atteikties no vilinošām mantām, luksus lietām ir jābūt gribas spēkam, pieticībai. Ja arī bizness aug, bet braucat ar vecu Opeli, necenšaties izrādīties augstāk par to, gan jau kādreiz būs arī Ferrari. Ir sevi jāizglīto finansiāli, jāstudē atbilstoša literatūra, jāapmeklē semināri, kursi.

Māksla valdīt pār laiku. Cik nelietderīgi mūsu dzīvē tiek izlietots laiks - skraidelēsana, tukša pļāpāšana, dažādi nenozīmīgi sīkumi. Ziniet, var no jauna uzvārīt tēju, ja krūze ir apgāzusies, bet nekad no jauna neizmantosiet bezjēdzīgi izšķiesto laiku. Lai vakarā nejustos galīgi pārguris un neatceraties, kas bija lietderīgi padarīts, mēģiniet sevi trenēt. Ir veikta aptauja, ka viena, divu mēnešu laikā var iegūt labus rezultātus.

Gandarījums. Strādāt ar prieku, gandarījumu. Aizraujošs, interesants darbs neilgst astoņas stundas dienā. Tikai tad būs rezultāts, ja ceļojot, pavadot brīžus ar bērniem, pastaigās parkā vai citādi ārpus darba, domas pašas jums liek meklēt jaunus izaicinājumus, idejas. Ja pēc darba dienas nav vairs nekādu domu, jums drīzumā bizness izbeigsies.

Pieredze publiskās uzstāšanās un prezentācijās. Nepietiek saražot labu produktu vai sniegt pakalpojumus, ir nepieciešams to prezentēt, reklamēt. Ir jābūt runas mākslai, drosmei uzstāties publiski. Pieredzi un zināšanas var iegūt lasot lekcijas, pasniedzot, spēlējot amatieru teātrī.

Plānošana. Plānošana tas ir ceļš no patreizējā stāvokļa līdz mērķa sasniegšanai. Cik daudz uzņēmēji ir pazudināti nemākulīgi plānojot vai neplānojot, strādājot pa aklo. Merķi nevar sasniegt momentāli, bet tikai soli pa solim.

Veiksmi biznesā!

Nav komentāru: