11/29/2012

SVĒTĪTAIS ŪDENS


 Svētītais ūdens ieņem sevišķu vietu ticīgo dzīvē. To lietoja jau senos laikos. 

Ūdens svētīšanu Baznīcas dzīvē esot ieviesis pāvests Aleksandrs I (106 – 115). 

Pāvests Leons IV noteicis svētīt ūdeni svētdienās un ar to apslacīt tautu baznīcā.
 Kopš 9.gs. svētītā ūdens lietošana Baznīcā un privātā dzīvē kļuvusi arvien biežāka, pierastāka un daudzpusīgāka. Ticīgie to nes uz mājām, apslaka paši sevi, ienākot baznīcā vai izejot no tās, rītā ceļoties vai vakarā ejot gulēt.

 Ar svētīto ūdeni apslaka arī mājlopus, laukus, tīrumus, lietas, mājokli, arī kapus un mirušos. Baznīcā svētīto ūdeni pielieto svētot cilvēkus un priekšmetus. Ticīgajiem svētīto ūdeni jālieto cienīgi. 

Kad priesteris svēta ūdeni, viņš lūdz, lai Dievs to pilda ar debesu spēku, lai sātans tam un caur to neko nespētu izdarīt. Lai ūdens saņēmēja dvēsele tiek pildīta ar Dieva žēlastībām. Lai visas lietas, ko apslaka ar svētīto ūdeni, Dievs šķīsta, attīra, dara svētas un padzen no tām visu, kas var kaitēt cilvēkam.

Kad priesteris svēta ūdeni, viņš to dara Svētās Baznīcas vārdā. Ja pēc tam priesteris vai ticīgais pats sevi vai kādu citu dzīvu būtni vai priekšmetu apslaka, tad priestera teiktie lūgšanas vārdi paceļas uz debesīm un nones Dieva žēlastību, svētību un palīdzību.

Dažos gadījumos Baznīca, svētot ūdeni, padara to par pārdabisku svētības nesēju un tālāk devēju.
Vairak par svetīto ūdeni lasiet baznīcas avīzē šeit

Pielietojums: 
Ar baznīcā iegūto svētīto ūdeni (arī no ūdensvada) var attīrīt dzīvojamās telpas. To izšļaksta stūros, uz priekšmetiem un mēbelēm,lai atbrīvotu no vecu negatīvu struktūru uzslāņojumiem. Pēc tam nedaudz ūdens ielej stikla traukā un vaļēju atstāj telpā.

Ja svētūdens maz, tad to ielej lielākā traukā - apmēram 1 ēdemkaroti  un pievieno parasto ūdeni (otrādi nekad!). Papildinātajiem krājumiem piemīt visas svētūdens īpašības...

Svētūdeni ieteicams dzert no rīta tukšā dūšā un vakarā pirms gulētiešanas. 
Ja slimība nopietna, var dzert bez ierobežojuma neatkarīgi no ēšanas režīma.

Pēc ūdens iemalkošanas jālūdz atveseļošanās svētajam, kuram Dievs dāvājis spēju dziedināt.
Ja nezināt savas slimības cēloni, tad pēc svētūdens iedzeršanas noskaitiet Tēvreizi un lūdziet veselību (labāk garīgu un caur garīgu arī fizisku).

Vienā reizē jāiedzer trīs malki (60-100 g) svētūdens.
  • ja moka bezmiegs un slikti sapņi, ieteicams vismaz 9 dienas pirms gulētiešanas dzert svētūdeni,
  •  pret galvassāpem vai cita rakstura sāpēm pie slimās vietas liek svētūdens kompresi,
  •  zināmi daudz gadījumi, kad slimnieka mutē ielieti daži pilieni svētūdens atsauca viņu pie samaņas un mainīja slimības gaitu.
Autors: Romāns Ļašmanovičs


Svētīto ūdeni var dabūt katoļu baznīcās.  Piem. Vecrīgā: Dievmātes baznīca Daugavmalā (visu dienu ir atvērta). 






Nav komentāru: